• Lorem ipsum

De Beste Gezichtsmaskers en Ingrediënten voor Acne

29 Aug 2023
door Marta N.

Een van de eerste fenomenen die de Koreaanse huidverzorging in de schijnwerpers zette, waren de sheet maskertjes. Nu K-Beauty de wereld volledig heeft overgenomen, zijn gezichtsmaskers nog steeds een van de beste huidverzorgingsoplossingen om specifieke huidproblemen aan te pakken, waaronder acne.

Gezichtsmaskers opnemen in je huidverzorgingsroutine kan gunstig zijn voor personen met een acne-gevoelige huid. Of je nu de voorkeur geeft aan sheet maskers, wash off maskers, slaapmaskers of peel off maskers, het is gewoon een kwestie van weten naar welke ingrediënten je moet zoeken om producten te vinden die perfect aansluiten bij jouw huidproblemen.

Waar is een gezichtsmasker goed voor?

Gezichtsmaskers zijn om verschillende redenen onze go-to oplossing tegen acne. Welk type masker je ook kiest, ze zijn meestal samengesteld met hogere percentages krachtige ingrediënten. Dit betekent dat het opnemen van maskers in je skincare routine helpt om de oorzaak van ontstekingen en acne effectiever aan te pakken en te behandelen. Maskertkes voor de acnegevoelige huid kunnen overtollige olieproductie, bacteriegroei, ontstekingen en verstopte poriën aanpakken.

Je hebt waarschijnlijk al veel verzachtende ingrediënten in Koreaanse huidverzorging gezien, van groene thee tot centella asiatica. Wees niet verbaasd als je merkt dat de meeste huidverzorgingsproducten minstens één verzachtend ingrediënt bevatten. Hetzelfde kan gezegd worden van gezichtsmaskers voor de acnegevoelige huid, er is een goede reden waarom Koreaanse huidverzorging zo'n grote fan is van kalmerende skincare ingrediënten. Kalmerende ingrediënten helpen ontstekingen onder controle te houden, roodheid te verminderen, geïrriteerde huid te kalmeren en hebben een balancerend effect op de huid. Voor mensen met een acnegevoelige huid kunnen deze maskers een levensredder zijn in het voorkomen of kalmeren van puistjes, vooral bij regelmatig gebruik.

Lees verder om de beste natuurlijke ingrediënten en de beste maskers tegen acne te ontdekken. Zijn grote poriën de vloek van je bestaan? We hebben ook een blog gewijd aan de beste ingrediënten om grove poriën en huidtextuur aan te pakken.

Avocado & Honing

Hoewel avocado al snel wordt geassocieerd met voedende verzorging voor de droge huid, is het eigenlijk ook een geweldig ingrediënt voor mensen die last hebben van acne. Avocado-olie in het bijzonder heeft ontstekingsremmende voordelen, houdt het hydratatieniveau op peil wat helpt bij de olie-waterbalans van je huid, en is een geweldige antioxidant die je huid helpt beschermen tegen vervuilende stoffen. Het The Saem Natural Avocado Sheet Mask is verrijkt met een hoge concentratie avocado-extract en centella asiatica om de huid in balans te brengen en tegelijkertijd een verzachtend effect te hebben.

Honing is een ander veelzijdig wonder uit de natuur. Als je op zoek bent naar een ontstekingsremmende boost, zoek dan niet verder. Honing en propolis zijn ingrediënten die antibacterieel, ontstekingsremmend en huidherstellend kunnen werken. Honing is een populair ingrediënt in veel Koreaanse skincare waarmee je de gezondheid van je huid kunt verbeteren en effectief acne kunt aanpakken. Probeer het Some By Mi Propolis B5 Glow Barrier Calming Mask om acne te behandelen, de huidbarrière te versterken en je huid te kalmeren. De magische formule van dit masker mengt verschillende soorten honing met propolis en een truecica complex dat je huid laat stralen. Geen fan van afwasbare maskers? Kijk dan eens naar het Elizavecca Fruits Deep Power Ringer Mask Pack met een unieke mix van honing, BHA, houtskool en andere onzuiverheden bestrijdende ingrediënten om puistjes te behandelen en eventuele donkere vlekken van acne te verhelderen.

Klei

Kleimaskers zijn een geweldig ingrediënt om de huid te zuiveren, gifstoffen af te voeren en ontstekingen in een gestreste huid te helpen verzachten. Iedereen met milde tot matige acne kan baat hebben bij een kleimasker in hun routine.

Er zijn veel verschillende soorten klei en ze hebben allemaal iets andere eigenschappen. Roze, kaolien, bentoniet en zwarte klei zijn meestal de soorten die je in je huidverzorgingsproducten vindt. Ze hebben echter allemaal één ding gemeen: ze zijn rijk aan huidondersteunende mineralen en zijn in staat om huidonzuiverheden, die de oorzaak kunnen zijn van acne, uit de huid te verwijderen.

Kleimaskers zijn een goed alternatief voor agressieve producten om de huid zuiver te houden. Ze zijn geschikt voor verschillende huidtypes, waaronder een gevoelige, droge, vette of gecombineerde huid, mensen die kampen met hormonale acne en iedereen die een verstopte huid diep moet ontgiften. Het Purito Bentolin Pore Clay Mask is een geweldige keuze voor elk huidtype. Het is verrijkt met 4 soorten ingrediënten die als een magneet werken om het vuil uit de poriën te trekken. De beste keuze voor het behandelen van actieve acne is het Aromatica Tea Tree Pore Purifying Clay Mask. Het bevat veel acne kalmerende ingrediënten zoals niacinamide, tea tree en PHA om de onrustige huid effectief te kalmeren.

Houtskool

Iets wat misschien een beetje als een verrassing komt, is dat houtskool op zichzelf eigenlijk geen bewezen voordelen heeft in het bestrijden van acne, omdat er nog geen onderzoek is dat deze effecten heeft aangetoond. Houtskool is echter wel een niet-irriterend ingrediënt met een verbazingwekkend absorptievermogen. Dit betekent dat het een geweldige toevoeging kan zijn om overtollige oliën van overproductieve talgklieren op te nemen.

Maskers met houtskool hebben meestal ook andere acnebestrijdende ingrediënten in hun formule, wat betekent dat ze nog steeds goed kunnen werken tegen puistjes. Het Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask is verrijkt met acne bestrijdende klei in combinatie met geactiveerde houtskool om effectief de huid te zuiveren. Het Quret Hello :) Friends Charcoal Mask is ook geformuleerd met houtskoolextracten om zich effectief te binden aan talg, bacteriën en ander acne-veroorzakend vuil. Het masker is geweldig om poriën te ontstoppen en de huid te zuiveren.


Met zoveel verschillende maskertypen is het slim om je te concentreren op de ingrediënten om je huidproblemen echt aan te pakken. Hoewel het verschil tussen een sheet masker en een afwasbaar masker vrij duidelijk is, merken we nog steeds dat er vragen zijn over het verschil tussen nachtcrèmes en slaapmaskers en dat is heel begrijpelijk! Lees onze blog over de belangrijkste verschillen tussen de twee, zodat je eindelijk kunt beslissen wat je huid echt nodig heeft.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter