• Lorem ipsum

Wakker worden met een glow: nachtmaskers vs. nachtcrèmes

5 Dec 2020
door S. Hachimi

Nachtmaskers en nachtcrèmes lijken op elkaar: het zijn allebei producten die je voordat je gaat slapen aanbrengt om je teint een boost te geven, en die je wegspoelt wanneer je 's ochtends je gezicht wast. Maar eigenlijk verschillen ze als dag en nacht! Ze bieden verschillende resultaten en hebben een ander doel. In deze blog zullen we het verschil uitleggen, enkele van onze favorieten delen en vragen over het verschil tussen deze producten behandelen.

Wat is een nachtmasker precies?

Een nachtmasker werkt hetzelfde als een normaal gezichtsmasker, behalve dat je het de hele nacht laat zitten. Normale maskers zijn meestal dik en romig, en de meeste nachtmaskers worden makkelijk in de huid opgenomen via een gel- of lichtgewicht crème-formule. Tijdens onze slaap heeft ons lichaam de kans om te resetten en te herstellen, en zo trekken deze maskers diep in je huid, wat zorgt voor een optimale hydratatie.

Slaapmaskers worden gebruikt als laatste stap van je nachtverzorgingsroutine en zitten, afhankelijk van het huidtype en het gewenste effect, boordevol actieve ingrediënten. Denk aan anti-aging, acne bestrijden, verhelderen en hydrateren. Net als normale gezichtsmaskers of sheet maskers, mogen deze huidbehandelingen alleen worden gebruikt als je het gevoel hebt dat je huid iets extra’s kan gebruiken. Overmatig gebruik van nachtmaskers kan tot irritatie leiden, en daarom raden we aan om het twee of drie keer per week te gebruiken. Op nachten dat je ervoor kiest om een nachtmasker aan te brengen, hoef je geen nachtcrème aan te brengen. 

Als je huid een tekort aan vocht heeft, raden we de Laneige Water Sleeping Mask aan. Dit masker zorgt tijdens het slapen voor verzorging en hydratatie, wanneer de huid de neiging heeft uit te drogen. Bovendien zuivert Sleep-Tox™ de huid voor een dewy, gezonde teint. Dit nachtmasker is verkrijgbaar in twee verschillende soorten: de Water Sleeping Mask met een lichte gel-textuur om de huid te hydrateren, en de Laneige Cica Sleeping Mask met een rijkere textuur, wat de huidbarrière versterkt en de huid kalmeert.

We raden Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask aan om huidveroudering te vertragen. Dit speciale nachtmasker kan zowel als slaapmasker en als vochtinbrengende crème worden gebruikt. Het bevat ingrediënten die de huid helpen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vervaagt huidverkleuringen en verheldert de huid. 

Laneige Water Sleeping MaskLaneige Cica Sleeping MaskKlairs Freshly Juiced Vitamin E Mask


Wat is een nachtcrème precies?

Een nachtcrème zorgt voor algehele algemene voeding en hydratatie, wat helpt om de huid dagelijks in balans te brengen. Nachtcrèmes zijn meestal dikke, romige vochtinbrengende producten die zijn ontworpen om 's nachts langzaam in de huid te trekken. Ze kunnen dagelijks worden gebruikt en hoeven 's ochtends niet te worden afgespoeld, in tegenstelling tot een slaapmasker. Als je echter een teveel aan product hebt als je wakker wordt, kun je het in de huid masseren, wegvegen of voorzichtig afspoelen. Een van de meest populaire nachtcrèmes op onze website is de Klairs Midnight Blue Calming Cream. Dit is een zachte crème die comfort biedt, snel te kalmeert en en de gevoelige huid tot rust brengt. In de Little Wonderland shop vind je ook een Neogen Vita Duo Cream, met twee verschillende maar complementaire formules in één potje.

Klairs Midnight Blue Calming CreamNeogen Vita Duo Cream


Bottom line: Een nachtcrème kan elke avond worden gebruikt, vooral tijdens de wintermaanden. Slaapmaskers daarentegen moeten af en toe worden gebruikt, en zijn een treatment. Klinkt de uitdrukking 'schoonheidsslaap' nu zinvoller? ;)

XoXo, Team LW

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter