• Lorem ipsum

Wanneer is een huidverzorgingsproduct overdatum?

8 Aug 2020
door S. Hachimi

Hi Little Wonderlanders,

Heb je ooit een K-Beauty product ontvangen en door de houdbaarheidsdatum onderop gedacht dat het product niet meer goed was? Little Wonderland verkoopt veel Koreaanse huidverzorgingsproducten. En hierdoor ontvangen we veel vragen over de vervaldata van onze producten. Hieronder zie je precies wat je moet weten om ervoor te zorgen dat de schoonheidsproducten die je gebruikt niet verlopen zijn, wat in sommige gevallen tot huidirritaties kan zorgen. 

Op Koreaanse huidverzorgingsproducten staat een productiedatum en een vervaldatum. De productiedatum wordt door Koreaanse bedrijven op het product gezet, zodat consumenten weten dat ze een vers product krijgen. Het Koreaanse woord ‘제조’ betekent ‘geproduceerd’. Je kunt de vervaldatum bereken op basis van de productiedatum. Over het algemeen is de vervaldatum van veel cosmetica twee jaar (met een aantal uitzonderingen natuurlijk). 

De vervaldatum wordt in het Koreaans meestal weergegeven als “까지,” wat “tot” betekent. Dit betekent dat het product tot aangegeven datum gebruikt mag worden. Aziatische landen hebben een andere volgorde voor hun data, waarbij ze het jaar meestal eerst plaatsen, gevolgd door de maand en datum. De datums hebben de volgende notatie: JJJJ/MM/DD.

Sommige cosmetica hebben ook een symbool dat aangeeft hoe lang het product na het openen gebruikt kan worden. Het symbool ziet er uit als een dopopening met een cijfer en de letter M erin. Dit betekent dat je het product gedurende dat aantal maanden na opening kunt gebruiken voordat het vervalt. 

Hier is een tabel die de normale houdbaarheid van schoonheidsproducten samenvat. 

Product Familie

Product Type

Houdbaarheid

Basic Verzorging

Toner, moisturizer, essence, oogcrème, zonnebrandcrème, serum

Voor opening: 30 maanden

Na opening: 12 maanden

Reiniging

Reinigingsgel, reinigingsschuim, reinigingsolie, reinigingsdoekjes, exfoliator

Voor opening: 30 maanden

Na opening: 12 maanden

Make-up

Lipstick, lip gloss

Voor opening: 30 maanden

Na opening: 6-18 maanden

Mascara, eye liner

Voor opening: 24 maanden

Na opening: 6 maanden

Oog shaduw, blush, concealer, base, foundation

Voor opening: 36 maanden

Na opening: 12 maanden

Gezichtspoeder

Voor opening: 60 maanden

Na opening: 36 maanden

Masker

Sheet pack (sheet masker)

Voor opening: 12 maanden

Na opening: Direct na gebruik

Wash-off masker

Voor opening: 30 maanden

Na opening: 12 maanden

Houd er rekening mee dat dit slechts richtlijnen zijn. Het is belangrijk om het product te controleren op de individuele productie- of vervaldatum.

Het ideale scenario is het kopen van een product dat ergens tussen de productiedatum en de vervaldatum zit, zodat je het kunt openen, gebruiken en opmaken vóór de vervaldatum. Het gebruik van verlopen producten of producten die te lang open zijn geweest kunnen schadelijk zijn voor de huid. Dit heeft ermee te maken dat de chemische structuur van het product de tijd heeft gehad om te veranderen. Dit kan huidproblemen zoals irritaties en break-outs veroorzaken. Als producten een aparte geur en verkleuring of iets dergelijks beginnen te ontwikkelen, is dat een goed teken om het product weg te gooien en te beginnen aan de volgende. 

We willen allemaal het maximale uit onze producten halen, dus hier zijn enkele tips om jouw cosmetica veilig en schoon te houden. 

  • Open een nieuw product alleen als je van plan bent het te gebruiken, anders start je het oxidatieproces te snel.
  • Bewaar producten op een koele, droge plaats, niet in direct zonlicht. 
  • Gebruik en reinig de kleine spatels die bij het product zijn geleverd of schakel over naar wattenstaafjes om het product eruit te scheppen.
  • Gebruik een viltstift om de datum van opening op het product te schrijven. 

Als je nog vragen hebt over de vervaldatum of productiedatum, neem dan contact met ons op via chat, Facebook of email. We zijn er om je te helpen!

XXX - Siham 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter