• Lorem ipsum

Zonnebrand & rimpels: Waarom zonnebrand de beste anti-aging strategie is

6 Jun 2023
door Marta N.

Zonnebrandcrème is het geheime wapen om de jeugdige gloed van je huid te behouden en vroege tekenen van veroudering, zoals rimpels, te voorkomen. Het is het superheldenproduct dat waarschijnlijk al in je routine zit. Preventie is essentieel als het gaat om het behoud van een jeugdige en gezonde huid, dus als zonnebrand nog geen onderdeel is van je dagelijkse skincare routine, is dit het perfecte moment om te beginnen!

Zonnebrandcrème is het geheime wapen tegen huidveroudering

Is zonnebrandcrème goed voor het aanpakken van rimpels? Dat is het absoluut! We houden allemaal van dat warme gevoel van de zonnestralen die onze huid raken als de wolken vervagen en de zon tevoorschijn komt. Het zijn echter ook die stralen die stiekem vroegtijdige veroudering, en rimpels, veroorzaken.

De krachtige UVA- en UVB-stralen kunnen rimpels, hyperpigmentatie, uitdroging en tal van andere ongewenste huidbeschadigingen veroorzaken. Studies hebben aangetoond dat dagelijks gebruik van zonnebrandcrème niet alleen rimpels voorkomt, maar ook het verouderingsproces vertraagt door collageen en elastine in de huid te behouden. Daarom is een laag zonnebrandcrème essentieel voor het behouden van een gezonde huid.

Er zijn geen verkeerde zonnebrandcrèmes

We krijgen wel eens de vraag wat de beste zonnebrandcrème is om rimpels en veroudering tegen te gaan. De waarheid is dat elke zonnebrandcrème die je religieus opnieuw aanbrengt door de dag heen, rimpels gaat voorkomen en veroudering tegengaat! Al raden we aan om altijd minimaal een SPF30 te gebruiken.

Verbranding door de zon is een van de belangrijkste veroorzakers van onzichtbare schade. Elke keer dat je huid verbrandt, veroorzaakt dit zware schade die voor het blote oog onzichtbaar is, maar dieper zich dieper in de huid bevindt. Terwijl je huid aan de buitenkant geneest en de roodheid verdwijnt, wordt alle onderliggende schade in de loop der jaren steeds zichtbaarder, waardoor vroege rimpels, hyperpigmentatie en een leerachtige huid ontstaan. Uiteraard raden we naast, zonnebrand, ook dagelijkse crèmes aan tegen rimpels, vind hier onze beste anti rimpel crèmes.

Het geheim van elegant ouder worden

Met zoveel zonnebrand om uit te kiezen kun je je afvragen welke SPF de juiste keuze is? En is SPF30 anti-aging? Zeker! Hoewel SPF15 misschien een goede keuze lijkt, raden dermatologen aan om een zonnebrandcrème te gebruiken met ten minste SPF30 voor de beste bescherming. Dat komt omdat SPF30 96,6% van de schadelijke UV-stralen blokkeert, SPF50 98% blokkeert, terwijl SPF15 slechts ongeveer 93% van de schadelijke stralen blokkeert. Hoewel het verschil misschien niet zo groot lijkt, heeft het zeker een grote invloed op het beschermen van je huid tegen de verouderingseffecten van de zon. Het is ook belangrijk dat je voldoende zonnebrandcrème op je huid aanbrengt, lees alle zonnebrand must-do’s in onze zonnebrandgids.

Dus als je iemand met een prachtige huid ziet, weet dan dat zonnebrandcrème hun geheim is en niet de fontein van de jeugd. Zonnebrandcrème is niet alleen je metgezel in de zomer; het is de ultieme antiverouderingsstrategie voor elk seizoen. Onthoud dat door de dagelijkse gewoonte van het aanbrengen van zonnebrandcrème te omarmen, je investeert in de toekomst van je huid. Weet je nog steeds niet zeker welke zonnebrandcrème het beste bij je huid past, bekijk dan onze blog om de perfecte zonnebrandcrème voor elk huidtype te vinden.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter