• Lorem ipsum

Grove poriën? Deze ingrediënten helpen!

12 Apr 2021
door LW Editoral

Grove poriën neus

Ken je het probleem? Op veel delen van je gezicht is je huid behoorlijk egaal, maar op je neus en wangen heb je last van mee-eters en grove poriën en een grove huidstructuur. Dit is een heel normaal en veelvoorkomend verschijnsel, omdat dit de plekken op je gezicht zijn waar je meer talgklieren hebt dan op de rest van je huid. Dit betekent niet dat er niks tegen te doen is, maar er zijn wel een aantal zaken die je eerst over poriën en de daardoor veroorzaakte grove huidstructuur moet weten.

Poriën verkleinen

We vallen met de deur in huis: je kunt je poriën niet verkleinen. Helaas! Een porie is een porie, en die kan je niet op magische wijze laten krimpen. Mocht je een skincare product tegenkomen dat iets anders beweert, dan belooft het iets onmogelijks. Hoe dat komt? Omdat grove poriën veroorzaakt worden door deze drie dingen: 

  • Je hebt een genetische aanleg voor grove poriën. Een blik op de huid van je vader of moeder is genoeg om te zien of dit bij jou het geval is.
  • Je talgklieren maken overuren. Als je talgklieren te veel talg produceren en dit talg zich vermengt met dode huidcellen, kunnen je poriën verstopt raken.
  • Verlies aan elasticiteit. Als je huid stevig en elastisch is, zijn poriën automatisch minder zichtbaar. Als je ouder wordt en je huid verliest aan veerkracht, gebeurt het tegenovergestelde. 

Zie het als een spons. Als je een spons uit elkaar trekt, worden de gaatjes ook groter. Als een spons volgezogen is, vallen de gaatjes minder op. Als je huid stevig, veerkrachtig en gehydrateerd is, zullen je poriën minder opvallen en zal je grove huidstructuur afnemen. En als je huidverzorging gericht is op het schoonhouden van de poriën, zul je ook minder last hebben van mee-eters. Mee-eters ontstaan als de talg in de verstopte porie in aanraking komt met de buitenlucht, oxideert, en donker kleurt. Zo kom je aan die vervelende zwarte puntjes, die kunnen uitgroeien tot een puistje.

Grove huidstructuur? Deze ingrediënten helpen!

Oké. Je weet nu als het goed is dat de zichtbaarheid van je poriën deels te maken heeft met je genen, en aan je genen valt weinig te veranderen. Maar overtollig talg en verlies aan elasticiteit spelen óók een rol, en daar valt met de juiste huidverzorging zeker wel wat aan te doen! De strijd tegen grove poriën is dus helemaal niet hopeloos. Er zijn een hoop skincare ingrediënten die ervoor zorgen dat poriën minder opvallen. Gelukkig zijn er genoeg Korean skincare producten die deze ingrediënten bevatten. Ben je beniewd  waar je op moet letten? Lees vooral verder.

Kies voor skincare producten die de volgende ingrediënten bevatten:

  •  Niacinamide

We love niacinamide! Niacinamide normaliseert de omtrek van de porie waardoor vuil zich minder ophoopt. Zo raken de poriën niet uitgerekt, keren ze terug naar hun normale omvang en krijgt de huid een gladdere textuur. Het geweldige aan niacinamide is dat het door vrijwel alle huidtypes goed verdragen wordt, ook als je een gevoelige huid of rosacea hebt.

  •  Retinol

Retinol is een afgeleide van vitamine A. Het stimuleert de productie van collageen in de huid en heeft ook een aanzienlijke talgregulerende werking, waardoor je huid egaler en gladder wordt en je een stuk minder last hebt van mee-eters, een grove huidstructuur en grove poriën! Meestal gebruik je retinol in de vorm van een serum, mede doordat het een vrij krachtig ingrediënt is dat met name in de beginfase voor wat gevoeligheid kan zorgen. Bouw het gebruik van retinol dus altijd voorzichtig op en combineer het altijd met een goede zonnebrandcrème.

  •  BHA

Salicylzuur is een chemische exfoliant die tot in de poriën doordringt, en voorkomt dat talg en vuil zich in de porie ophopen en voor een grove huidstructuur zorgen. Zo houd je de poriën schoon en blijven ze op hun normale grootte. Salicylzuur is ook nog eens ontstekingsremmend, dus als je een onzuivere huid hebt kun je er niet omheen! Je kunt kiezen voor een toner, een wash off masker of een peeling gel. Korean skincare biedt een heleboel manieren om BHA in je routine te verwerken. 

  •  Peptiden

Peptides zijn fragmenten van proteïnen. Je huid heeft ze nodig om stevig en veerkrachtig te blijven. Ze helpen de bouwstenen van je huid revitaliseren, wat resulteert in een stevigere huid en een betere huidtextuur. Het gevolg van een stevigere huid is, je raad het al: minder zichtbare poriën. Je hebt moisturizers met peptiden, maar ook serums en treatments. Gebruik elke avond een goede moisturizer om je huid in een goede conditie te houden.

  • Zonnebrandcrème

UV-straling zorgt voor de meeste vroegtijdige huidveroudering en dus ook voor een slappere huid. Een slappere huid kan poriën extra laten opvallen, omdat de elastische vezels van je huid ze minder goed 'in het gareel' houden. Niet voor niks is goede bescherming tegen UV een big deal binnen de wereld van Korean skincare. Zonnebrandcrème helpt je huid zo lang mogelijk gezond en stevig te houden, waardoor poriën minder erg zullen opvallen.

Hopelijk snap je nu iets meer over poriën en hoe je je huidverzorging hier het beste op kan afstemmen. Zo zijn er meer dan genoeg geweldige ingrediënten die helpen tegen grove poriën en een grove huidstructuur. Mocht je nog vragen hebben over een product; neem gerust contact op met onze klantenservice! 

XXX, Little Wonderland

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter