• Lorem ipsum

De 12 beste koreaanse zonnebrandcrèmes voor elk huidtype

17 Apr 2023
door Marta N.

De warmere maanden zijn aangebroken en dus is het tijd om je skincare routine weer aan te vullen met een zonnebrandcrème. Hoewel het belangrijk is om het hele jaar door zonnebrand te gebruiken, ongeacht het weer, zoeken meer mensen met de warmere maanden naar de beste zonnebrandcrème voor hun huid. Ons hartje is al een langere tijd gestolen door Koreaanse zonnebrandcrèmes. Met hoogwaardige ingrediënten en innovatieve formules kunnen we met zekerheid zeggen dat we Koreaanse zonnebrandcrèmes verkiezen boven westerse merken. Maar met zoveel verschillende soorten zonnebrandcrème op de markt kan het een uitdaging zijn om er eentje te vinden die goed past bij je huid. Daarom hebben we een kleine zonnebrand gids gemaakt met enkele van de beste Koreaanse zonnebrandcrèmes voor elk huidtype.

Zonnebrand voor een vette huid

Een lichtgewicht zonnebrand is essentieel voor de vette en acne-gevoelige huidtypes. Wanneer de zomermaanden aanbreken en het weer warmer wordt, is het voor de vettige huid soms een strijd om de talgproductie in balans te houden. Niacinamide is een toppertje als ingrediënt in de zonnebrand omdat het roodheid tegengaat, de talgproductie in evenwicht houdt en de huidstructuur verbetert. Zoek een lichte, niet-comedogene en olievrije zonnebrandcrème die de poriën niet verstopt, zoals de iUNIK Centella Calming Daily Sunscreen SPF50+ PA++++. Koreaanse zonnebrand heeft ook geweldige hydraterende voordelen, waardoor je minder huidverzorgingsproducten nodig hebt om je huid te verzorgen tijdens het warme weer. Voor een matterende sun stick is de Tocobo Cotton Soft Sun Stick SPF50+ PA++++ onze 1ste keuze bij een vettige huid.

Zonnebrand voor een gecombineerde huid

Gecombineerde huidtypes hebben vaak last van een droge huid, of juist eentje die teveel talg produceert. Soms gebeurt dit tegelijk en soms wisselt het af, maar het herstellen van balans is key. Een lichtgewicht zonnebrandcrème die de huid goed hydrateert is een goede keuze voor deze huidtypes. Hyaluronzuur, glycerine, en squalaan zijn geweldige hydraterende ingrediënten waar je naar moet uitkijken. Ook is het voor deze huidtypes belangrijk om uit te kijken met ingrediënten die de poriën kunnen verstoppen, kies daarom voor een non-comedogene Koreaanse zonnebrand zoals de Purito Daily Soft Touch Sunscreen. Een hydraterende sun stick zoals de Isntree Hyaluronic Acid Airy Sun Stick SPF50+ PA++++ is daarnaast ook een goede optie voor touch-ups door de dag heen zonder.  

Zonnebrand voor een droge huid

Droge huid produceert te weinig olie, daarom zijn vochtinbrengende en vochtafsluitende ingrediënten je best friend zijn. Gelukkig zijn Koreaanse zonnebrandcrèmes een pareltje als het gaat om het verzorgen, hydrateren en beschermen van huid tegelijkertijd. Dagelijks gebruik van zonnebrandcrème is erg belangrijk voor de droge huidtypes doordat zonnestralen en zonschade je huid nog erger kunnen uitdrogen. De Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF50+ PA++++ en de Abib Quick Sunstick Protection Bar SPF50+ PA++++ zitten vol hydraterende ingrediënten die je huidje optimaal zullen beschermen. 

Zonnebrand voor een gevoelige huid

Het kan moeilijk zijn om een goede zonnebrandcrème te vinden bij een gevoelige huid. Over het algemeen raden dermatologen aan om te kiezen voor minerale zonnebrandcrème. Zonnebrand met minerale filters heeft een kleinere kans op het veroorzaken van irritaties en is veiliger voor mensen die snel last hebben van allergieën, zoals zonneallergie. Het is belangrijk om met een gevoelige huid te kiezen voor een parfumvrije zonnebrand die ook SPF50+ heeft om zo je huid effectief te beschermen tijdens de zonnige dagen. Kies daarbij voor de minerale Thank You Farmer Safe Sun Fluid Age 0880 SPF50+ PA++++ of de Benton Mineral Sun Stick. 

Zonnebrand voor een donkere huid

Donkere huidskleuren zijn gevoeliger voor het vormen van hyperpigmentatie. Om je huid te beschermen tegen zonschade en donkere vlekjes is een zonnebrandcrème een must-have in je skincare routine. Je huid beschermen betekent echter niet dat je hoeft rond te lopen met een witte waas! Er zijn wat super Koreaanse zonnebrandcrèmes die goed uitsmeren en geen witte waas achterlaten, zoals de Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF50+ PA++++ en de Round Lab Birch Juice Moisturizing Sun Cream sPF50+ PA++++. 

Zonnebrand voor de rijpe huid

Wist je dat het gebruiken van een zonnebrandcrème een van de beste anti-aging skincare strategieën is. Je huid het hele jaar door beschermen tegen zonschade voorkomt fijne lijntjes, hyperpigmentatie, uitdroging, en vervroegde tekenen van huidveroudering. Een aantal van de beste Koreaanse zonnebrandcrèmes combineren ingrediënten die anti-aging werken, antioxidanten aan de huid leveren en de huid hydrateren. Onze aanraders zijn de Thank You Farmer Sun Project Water Sun Cream SPF50+ PA+++ en Tocobo Bio Watery Sun Cream SPF50+ PA++++.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter