• Lorem ipsum

Vegan Korean Skincare: Dupes voor Jouw Favoriete K-Beauty

3 Oct 2023
door Marta N.

Veganistische producten veroveren de skincare wereld by storm, en daar is een goede reden voor! Of je nu kiest voor een plantaardige levensstijl of je gewoon bewuster wilt zijn van wat er in je huidverzorgingsproducten zit, veganistische (en cruelty free) skincare hebben simpelweg erg veel voordelen.

Steeds meer Koreaanse merken kiezen voor het creëren van veganistische huidverzorging. Dat is geen verrassing, want veganistische alternatieven zijn vaak net zo hoogwaardig, ontlasten het milieu, vermijden dierenleed en zijn vaak veiliger voor de huid vanwege hun mildere formules.

Vegan huidverzorging:

  • Bevat geen dierlijke ingrediënten
  • Bevat geen dierlijke bijproducten
  • Gebruikt plantaardige alternatieven als ingrediënten

Wat is cruelty-free huidverzorging? Vaak is veganistische huidverzorging ook cruelty free. Een gecertificeerd cruelty free, ofwel dierproefvrij, product betekent dat het volledige productieproces vrij is van het testen op dieren.

Zuid-Koreaanse skincare is altijd bezig met innovatie en het ontwikkelen van de meest effectieve huidverzorgingsformules. Hoewel de meeste Koreaanse huidverzorging die je in onze shop vindt al cruelty-free is, bevatten sommige formules nog steeds dierlijke bijproducten zoals slakkenslijm, honing of propolis. Hoewel dit allemaal geweldige ingrediënten zijn die veel voordelen hebben, kan iemand die strikt een veganistische levensstijl volgt ze niet in zijn routine opnemen. Anderen kunnen allergieën hebben voor deze ingrediënten of simpelweg de voorkeur hebben voor vegan formules. Daarom hebben we een lijstje samengesteld met Koreaanse veganistische huidverzorgingsproducten. Met deze producten hoef je niet in te leveren op kwaliteit of effectiviteit, want veganistische huidverzorging kan net zo luxueus zijn en verbluffende resultaten hebben.

 

Favoriete Veganistische K-Beauty

Slakkenslijm is een veelgebruikt ingrediënt in huidverzorging, maar helaas is het niet veganistisch. Het ingrediënt pakt uitdroging en rimpels aan met zijn anti-aging, opvullende en antioxiderende eigenschappen. Het iUNIK Black Snail Restore Serum is doordrenkt met de voordelen van slakkenslijm. Een geweldig alternatief voor het serum met vergelijkbare voordelen is het Purito Bakuchiol Timeless Bloom Revitalizing Serum. Bakuchiol is eigenlijk een plantaardig broertje of zusje van retinol, waardoor het een geweldig ingrediënt is dat veroudering tegengaat en de huidstructuur verbetert.

 

Beauty of Joseon’s Green Plum Refreshing Toner: AHA + BHAis een populaire keuze onder de exfoliërende toners. Het bestrijdt ontstekingen, verwijdert dode huidcellen en geeft de huid een gezonde gloed. Als je op zoek bent naar een veganistisch alternatief, kijk dan niet verder dan de Mixsoon H.C.T. Toner. Deze toner is verrijkt met huidkalmerende en ontstekingsremmende kruiden om acne en roodheid te minimaliseren.

 

We zijn dol op COSRX en hun geweldige cruelty-free huidverzorging. De Full Fit Propolis Synergy Toner is nog zo'n geweldige cruelty-free keuze die dat effect van een glass skin geeft. We beloven je dat de vegan alternatief Pyunkang Yul Black Tea Deep Infusion Toner hetzelfde effect heeft met net zoveel zorg voor je huid.

 

De Beauty of Joseon Dynasty Cream is een fan favorite geworden. Hoewel de crème cruelty-free is en een aantal geweldige plantaardige ingrediënten bevat, zoals rijstextract, is het helaas niet veganistisch. Maar we durven te wedden dat je net zo dol zult zijn op het veganistische alternatief I'm From Rice Cream! Vergelijkbare textuur? Check. Vol magische rijstingrediënten? Check. Luxueus gevoel? Check!


Ontdek nog meer vegan dupes hieronder!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter