• Lorem ipsum

LW Advies: Welke Dagcrème bij een Vette Huid?

7 Feb 2024
door Marta N.

Een vette huid heeft de neiging om overmatig talg te produceren, wat leidt tot een stralende teint die soms de grens naar een iets te shiny huid overschrijdt. Vergrote poriën en af en toe een puistje kunnen dit huidtype tot een uitdaging maken. Echter kun je met de juiste dagcrème veel van de problemen waar vette huidtypes mee te maken hebben verhelpen.

De beste ingrediënten voor vette huidtypes

Als je op zoek bent naar de perfecte dagcrème voor de vette huid, draait alles om de ingrediënten. Of je nu op zoek bent naar de juiste crème of serum, kies altijd voor producten die "niet-comedogeen" en "olievrij" zijn. Deze huidverzorgingsproducten verstoppen je poriën niet en wakkeren de toch al overactieve talgklieren niet aan.

Zoek specifiek bij Koreaanse huidverzorging naar de volgende ingrediënten, omdat deze harmoniëren met een vette huid:

  • Groene thee-extract (Camellia Sinensis Leaf Extract) - Een krachtige antioxidant, groene thee-extract helpt de olieproductie onder controle te houden, verzacht de geïrriteerde huid en werkt ontstekingsremmend.
  • Centella Asiatica (Gotu Kola) - Centella Asiatica staat bekend om zijn verzachtende eigenschappen, helpt ontstekingen te kalmeren en de huid in balans te houden, ideaal voor de vette huid die gevoelig is voor roodheid of acne.
  • Hyaluronzuur - Deze krachtige hydratator houdt water vast en zorgt voor optimale hydratatie zonder overmatige talgproductie te veroorzaken. Een gebrek aan hydratatie bij vette huidtypes kan juist leiden tot een gedehydrateerde huid en een verhoogde talgproductie.
  • Niacinamide (vitamine B3) - Een veelzijdig ingrediënt, niacinamide reguleert de olieproductie, minimaliseert poriën en pakt puistjes aan, waardoor het een must-have is voor de vette huid. Gelukkig vind je dit ingrediënt al in veel Koreaanse huidverzorgingsproducten voor de vette huid.
  • Salicylzuur (BHA) - Perfect voor de vette huid, salicylzuur exfolieert de poriën, voorkomt verstoppingen en bevordert een egale teint. Houd er wel rekening mee dat over-exfoliëren kan leiden tot meer talgproductie en je huidbarrière kan verstoren. 2 tot 3 keer per week zou voldoende moeten zijn en één salicylzuurproduct in je routine is meer dan genoeg.

Welke dagcrème is het beste voor de vette huid?

 

1. Skin1004 Madagascar Centella Poremizing Light Gel Cream

Wij houden van lichtgewicht gelcrèmes in de ochtendroutine van een vette huid. Deze gelcrème van Skin1004 vermindert effectief de zichtbaarheid van vergrote poriën. Ook zuivert en revitaliseert het de huid met mineraalrijke ingrediënten en aloë vera. Weet je nog dat we zeiden dat we niacinamide een must-have is in huidverzorging voor de vette huid? Deze gelcrème bevat dit ingrediënt ook in overvloed!

 

 

2. Beauty of Joseon Red Bean Water Gel

Als je last hebt van een glimmende huid en een overmatige talgproductie, dan is deze vochtinbrengende gel perfect voor je huid. Rode boon is een uniek ingrediënt dat talg absorbeert en tegelijkertijd de gezondheid en elasticiteit van de huid verbetert. Geniet van het frisse gevoel van een lichtgewicht en delicate moisturizer zonder vettigheid.

 

 

3. COSRX Lighweight Soothing Moisturizer

Dit lichtgewicht en snel absorberende pareltje is een van de favorieten van onze huidverzorgingsspecialisten en houdt de vette huid gehydrateerd zonder ongewenste glans. Het zit ook boordevol ontstekingsremmende, kalmerende ingrediënten zoals tea tree, madecassoside en propolis die elke vette huid balanceren.

 

 

 

4. Dr. Ceuracle Vegan Kombucha Tea Gel Cream

Kombucha is een van die magische Koreaanse ingrediënten die enorm veel voordelen heeft voor je huid. Het werkt anti-aging, versterkend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het zit ook vol probiotica die je huid veerkrachtiger maken. Deze gelcrème combineert kombucha en andere gefermenteerde ingrediënten om al die goodness aan je huid te leveren zonder het te verzwaren.

 

 

5. Skin1004 Madagascar Centella Soothing Cream

Nog een Skin1004 favoriet die tot de nok toe gevuld is met Centella Asiatica. 72% Centella Asiatica heeft een kalmerende, hydraterende en ontstekingsremmende werking op de huid. Bovendien heeft de crème een geltextuur die verfrissend en licht aanvoelt.

 

 

6. iUNIK Centella Calming Gel Cream

Deze iUNIK gelcrème is een van de best verkopende crèmes en daar is een goede reden voor. Hij werkt geweldig voor alle huidtypes, maar vooral voor mensen met een vette huid. Het combineert 72% Centella Asiatica bladwater en 10% Tea Tree voor een ontstekingsremmend en acne bestrijdend effect. Het is budgetvriendelijk en werkt ook geweldig als verzachtende crème na het scheren!

 

 

7. Benton Aloe Propolis Soothing Gel

Dit is de perfecte moisturizer voor de zomermaanden, verrijkt met 80% aloë vera en propolis doet het wonderen om ontstekingen tegen te gaan en kalmeert het elke huid op een warme zomerdag. Het is verrijkt met ingrediënten die ook littekens en acne verminderen, waardoor het perfect is voor de acnegevoelige, vette huid.

 

 

8. Isntree Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream

Geen fan van een geltextuur? Dan wordt deze gel-crème je nieuwe go-to. Hij heeft de textuur van een meer waterige crème die de huid geweldig hydrateert. Rijkelijk voorzien van ingrediënten zoals zoethoutwortel voor een verhelderend effect, Centella Asiatica voor verzachting en groene thee voor een ontstekingsremmende werking.

 

 

De juiste producten vinden voor de vette huid kan een hoofdpijn zijn met zoveel dingen waar je op moet letten, maar daarom zijn wij er voor jou! Heb je hulp nodig bij het vinden van andere fantastische K-Beauty producten voor de vette huid? Chat met een van onze skincare specialisten of bekijk onze selectie huidverzorgingsproducten voor de vette huid of volg je moisturizer op met de beste Koreaanse cushions en BB-crèmes voor de vette huid.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter