• Lorem ipsum

De Beste Gezichtsolie van 2023

4 Jul 2023
door Marta N.

Het is belangrijk om de juiste producten te kiezen voor een gezonde en stralende huid, soms kan het toch moeilijk zijn om een product te vinden die goed past bij jouw huidtype. Olie is één van zulke producten waar we vaak zien dat onze klanten moeite hebben met het maken van een keuze. In deze blog zullen we de voordelen van gezichtsolie bespreken, het verschil tussen Koreaanse en westerse varianten uitleggen, en je voorzien van een handige lijst met de top 10 beste gezichtsoliën van 2023 zodat je de juiste keuze kan maken voor jouw huidtype.

Wat zijn gezichtsolies?

Gezichtsolie is een essentieel onderdeel geworden van skincare-routines. Het zijn geconcentreerde formules op basis van natuurlijke oliën die speciaal zijn ontwikkeld om de huid te voeden, hydrateren en beschermen. Deze oliën zijn rijk aan voedingsstoffen, antioxidanten en essentiële vetzuren die helpen om de huidbarrière te versterken en een gezonde gloed te bevorderen.

Wat doet Koreaanse gezichtsolie anders dan westerse?

Koreaanse gezichtsolie staat bekend om innovatieve formules en de focus op natuurlijke ingrediënten. Ze combineren traditionele kennis met geavanceerde technologieën om effectieve en veilige producten te leveren. Koreaanse gezichtsolie is vaak lichtgewicht en heeft een hoge concentratie aan actieve ingrediënten, waardoor ze diep in de huid kunnen doordringen en optimale resultaten kunnen bieden.

Wat zijn de voordelen van gezichtsolie?

Gezichtsolie biedt tal van voordelen voor de huid, vooral voor mensen met een droge huid. De beste gezichtsolie voor een droge huid biedt intensieve hydratatie en helpt bij het herstellen van de natuurlijke vochtbalans. Echter hoeft een gezichtsolie niet exclusief te zijn voor de droge huidjes, ook personen met een vette of acne-gevoelige huid kunnen gerust een olie gebruiken. Wel is het dan belangrijk dat ze voor de juiste olie kiezen. Biologische gezichtsolieën zijn een populair alternatief voor mensen die streven naar een duurzame en milieuvriendelijke skincare routine.

Wanneer gezichtsolie gebruiken?

Gezichtsolie kan op verschillende momenten in je skincare-routine worden gebruikt. Een rule-of-thumb die fijn is om te onthouden tijdens je skincare routine is het beginnen met de meest waterige textuur en te eindigen met de meest zware textuur. In sommige gevallen zal de olie dus de laatste stap van de routine zijn. Hierdoor kan de olie helpen bij het afsluiten van vocht en vochtverlies voorkomen, wat resulteert in een gehydrateerde en stralende huid.

Hoe vaak gezichtsolie gebruiken?

Hoe vaak je gezichtsolie moet gebruiken, hangt af van je huidtype en behoeften. Voor een droge huid kan dagelijks gebruik van gezichtsolie gunstig zijn, terwijl mensen met een vettere huid het misschien liever beperken tot enkele keren per week. Experimenteer en pas de frequentie aan op basis van wat het beste werkt voor jouw huid.

Gezichtsolie is een must-have als je streeft naar een stralende en gezonde huid. Koreaanse gezichtsoliën onderscheiden zich door hun innovatieve formules en focus op natuurlijke ingrediënten. Met hun voedende eigenschappen, beschermende werking en vermogen om de huid te verbeteren, zijn ze een must-have voor iedereen die het meeste uit zijn skincare routine wil halen. Lees snel verder en ontdek de beste gezichtsolie voor jou.

Top 10 beste gezichtsolie van 2023

 

Beste minimalistische olie:
Purito Plainet Squalane Oil 100

Deze gezichtsolie is gemaakt van 100% squalaan. Geschikt voor alle huidtypes, zelfs de acne-gevoelige! De olie geeft de huidelasticiteit een boost, hydrateert de huid, en kalmeert deze tegelijkertijd.

Beste natuurlijke gezichtsolie:
Aromatica Organic Rose Hip Oil

Opzoek naar een biologische olie? Zoek dan niet verder. De olie van Aromatica is geformuleerd met biologische rozenbottelolie die vitamine A en omega 3,6 en 9 bevat. Perfect om de droge huid te voeden en de huid te versterken.

Beste gezichtsolie tegen rimpels:
Haruharu Wonder Black Rice Facial Oil

De perfecte olie om de gezondheid van je huid het hele jaar door te ondersteunen. De Haruharu Wonder olie stimuleert de celvernieuwing waardoor rimpels en fijne lijntjes zichtbaar worden vermindert en oneffenheden in de loop van de tijd vervagen.

Beste voedende gezichtsolie:
Pyunkang Yul Oil

Pyunkang Yul Oil is een gezichtsolie rijk aan antioxidanten. De olie is een krachtige mix van diverse plantaardige oliën zoals jojoba olie, zonnebloemolie, geranium- en rozemarijnolie. De huid wordt soepel, stralend, gehydrateerd en hersteld zonder zwaar of vettig aan te voelen. Deze snel absorberende formule is vrij van parabenen en minerale oliën, niet-comedogeen, niet-acnigeen en 100% natuurlijk.

Beste multifunctionele gezichtsolie:
Derma:B Intensive Barrier Multi Oil

Zoek je een olie voor het lichaam en het gezicht, kijk dan eens naar de olie van Derma:B. Geformuleerd met 10 soorten natuurlijke oliën en een ceramidecomplex om de huid te hydrateren, te verzachten en te versterken.

Beste olie voor verhelderen van de huid
Aromatica Neroli Brightening Facial Oil

Een biologische olie die een verhelderende werking heeft op de huid door de toevoeging van Neroli-olie, die ook nog eens de elasticiteit verbetert en rimpeltjes vermindert.

Beste gezichtsolie voor de vette huid:
Indeed Labs Clearify Facial Oil

Het zou je misschien verbazen, maar een vette of acne-gevoelige huid hoeft olie niet te vermijden! Het is een kwestie van het vinden van het juiste product die speciaal is ontworpen voor een problematische huid, zoals de olie van Indeed Labs. Gemaakt om acne te verminderen, talg te reguleren en de huid te zuiveren.

Beste gezichtsolie voor de droge huid:
Rovectin Skin Essentials Barrier Repair Multi-oil

Rovectin formules zijn gemaakt met het doel om de huid diep te verzorgen, en deze olie is geen uitzondering. De olie helpt de huid te herstellen, hydrateren en repareren. De doffe huid wordt getransformeerd tot een stevige, veerkrachtige huid. 

Beste gezichtsolie voor acne:
Aromatica Tea Tree Anti-blemish Green Oil

Tea tree staat bekend om zijn zuiverende en ontstekingsremmende eigenschappen. Ook is de Aromatica olie verrijkt met tea tree en andere huidzuiverende en kalmerende ingrediënten voor een lichtgewicht behandeling van acne.

Beste olie voor de gevoelige huid:
Pyunkang Yul ATO Nourishing Baby Oil

Een hypoallergene olie die zacht genoeg is voor de meest gevoelige huidjes, zelfs die van een baby. Kan ook gebruikt worden op het lichaam of gemixt met een lotion voor diepere opname door de huid.

 

Heb je je favoriete olie gevonden maar ben je nog steeds opzoek naar andere top producten om je routine mee aan te vullen? Check onze top keuzes voor de beste toners van 2023 of ontdek de beste zonnebrandcrème voor jouw huidtype!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter