• Lorem ipsum

Koreaanse Beauty Dupes voor Luxere Producten (deel 2)

28 Mar 2018
door S. Safa

Zo’n maandje geleden had ik een post geschreven over betaalbare Koreaanse dupes voor duurdere producten. Dat was deel 1 van een series over dupes. Vandaag is deel 2 van die reeks; hier zijn meer betaalbare dupes.

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid / Biologique Recherche P50 Lotion vs. COSRX BHA Power Liquid

COSRX, 100 ml, €22
Paula’s Choice, 118 ml, €33
Biologique, 145g, €70.50


Laten we beginnen met een dubbele dupe (ik weet niet of dat een woord is, ik heb het net verzonnen). De COSRX BHA Power Liquid is een dupe voor de Paula's Choice Skin Perfecting 2% Liquid én de Biologique Recherche P50 Lotion. Alle drie de producten zijn vloeibare exfolianten die beloven de conditie van de huid te verbeteren door dode huidcellen op te ruimen.

De Skin Perfecting 2% BHA Liquid is het best verkochte product van Paula's Choice en is een wereldwijde skincare favoriet. Het is een leave-on exfoliant die de poriën reinigt, rimpels glad maakt, en de teint egaliseert met salicylzuur (BHA). Salicylzuur werkt dode huidcellen weg en helpt de huid te vernieuwen en de poriën te verstrakken.
Persoonlijk vind ik dit best een fijn product. Het werkt goed en na langdurig gebruik zie je echt wel resultaat. De huid ziet er inderdaad helderder en levendiger uit. Het nadeel is wel dat de liquid echt op je huid blijft zitten. Het voelt plakkerig aan en en doet je huid er vet uitzien.

De Biologique Recherche Lotion P50 heeft een ietwat verwarrende naam. Het is niet echt een lotion of een waterige crème, het is meer een toner. Deze toner exfolieert en hydrateert de huid en helpt de pH van de huid in balans te houden. De toner bevat niet alleen salicylzuur (BHA), maar ook melkzuur, citroenzuur en appelzuur (allemaal AHA's). Het helpt om het natuurlijke (maar langzame) exfoliërende proces van de huid te versnellen en je poriën grondig te reinigen. Van de drie dupes heeft de Biologique de meest loyale volgelingen, en terecht. De Biologique Lotion P50 is een geweldig product en doet wonderen voor de huid. Er gaat zelfs een gerucht rond dat Madonna en de Olsen-zussen trouwe volgelingen van de P50 zijn.
Er zijn echter nadelen aan dit product. Afgezien van het hoge prijskaartje is dit product ook zeer moeilijk te vinden in Europa. Je kunt het online alleen bestellen op de website van de Rescue Spa in Philadelphia. Dat is een Amerikaanse website en brengt dus hoge belastingen en verzendkosten met zich mee. Daarnaast ruikt deze toner ook nog eens onaangenaam. De P50 lotion ruikt naar azijn.

Tenslotte hebben we de goedkope dupe. De COSRX BHA Power Liquid is een exfoliërende en hydraterende liquid met 4% Betaine Salicylaat (een natuurlijke BHA). Deze liquid werkt onzuiverheden en vuil weg uit de poriën en verwijdert dode huidcellen om nieuwe, heldere huid te onthullen. De liquid bevat ook Wilgenbast Extract om de huid te kalmeren, Hyaluronzuur om de huid te hydrateren en Niacinamide om de huid te verhelderen. Ook dit product ruikt onaangenaam. De BHA Power Liquid ruikt een beetje naar verf. Maar gelukkig blijft het niet lang hangen.

Ik denk dat je aan mijn beschrijvingen kunt zien welk product ik het fijnst vind. De Biologique Recherche Lotion geeft mij het beste resultaat en vind ik het fijnste in gebruik. Maar de prijs en de beschikbaarheid storen me echt. De resultaten zijn geweldig, maar niet goed genoeg om de kosten te rechtvaardigen. Tussen de Paula's Choice en de Cosrx liquid geef ik de voorkeur zeker aan de Cosrx BHA Power liquid. Ik merk dat het effect sneller optreedt en dat de resultaten beter zijn. Daarnaast maakt het mijn huid niet zo vet en plakkerig als de Paula’s Choice liquid.

Peter Thomas Roth Acne-Clear Invisible Dots vs. Cosrx Acne Pimple Master Patch

Peter Thomas Roth, 72 stuks, €30
COSRX, 24 stuks, €5

Pimple patches zijn een soort pleisters die je plakt op puistjes om het genezingsproces te versnellen. De pleisters extraheren onzuiverheden en vormen een beschermlaag op puistjes om ze te beschermen tegen bacteriën en virussen. Daarnaast voorkomen de pleisters ook dat je aan je puistjes krabt.

De Peter Thomas Roth Acne Clear Invisible Dots zijn kleine hydrocolloïde pleisters met 0,5% Salicylzuur, Tea Tree-olie en Hyaluronzuur die overnacht ontstekingen remmen en puistjes helpen te genezen.  Elk pakje bevat 2 verschillende maten pleisters voor verschillende grootten puistjes.

De Cosrx Acne Pimple Master Patch is een van de best verkochte K-beautyproducten. De pleisters extraheren onzuiverheden en vormen een beschermend laagje op de puistjes tegen bacteriën en virussen. Elk pakje wordt geleverd met 3 verschillende maten pleisters.

Ik vind dat beide patches even goed werken. Voor het verschil in geld (als je omrekent dan kosten de Cosrx-patches precies de helft van de Peter Thomas Roth patches) zou ik zeggen, ga voor de Cosrx-patches.

Diorsnow Brightening Makeup Base Blue vs. Klairs Mid Day Blue Sun Lotion

Dior, 30 ml,€52
Klairs, 50 ml,€26

De volgende 2 dupes zijn zonbescherming. De Klairs Mid Day Blue Sun Lotion is een dupe voor de Diorsnow Brightening Makeup Base in Blue, omdat ze beiden beschermen tegen de zon en de huid verhelderen met een blauwe tint.

De Diorsnow Brightening Makeup Base is een verhelderende make-up primer met SPF 35. Het heeft een unieke blauwe tint die helpt de vale huid te verhelderen en en de huid te doen stralen. De Klairs Mid Day Blue Sun Lotion is een zonnebrand met SPF 40. Deze zonnebrand beschermt de huid niet alleen tegen UV-stralen, maar ook tegen directe hitte. De zonnebrand bevat namelijk Guaizulene, een kalmerende ingrediënt dat irritaties veroorzaakt door infrarode hitte kalmeert. Deze zonnebrandcrème heeft ook die unieke blauwe tint die helpt om de huid op te fleuren.

Welke werkt nu beter? Beide producten bieden bescherming tegen de zon en verhelderen de huid. Maar het zijn fundamenteel verschillende producten. De Diorsnow is een make-up primer met SPF en de Klairs is een zonnebrand met kleurcorrigerende eigenschappen. Als je op zoek bent naar een product dat de langdurigheid van je make-up verlengt, dan zal de Klairs zonnebrand geen goede dupe zijn voor de Diorsnow. Maar als je op zoek bent naar zonnebescherming en verheldering, dan zou ik voor de Klairs lotion gaan.
Let op: als je een getinte of diepere huidskleur hebt, dan zullen beide producten je waarschijnlijk niet bevallen. De blauwe ondertoon in deze producten kunnen je huid er namelijk grauw en grijs uit doen zien.

Glamglow Bubblesheet Oxygenating Deep Cleanse Mask vs. Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask

Glamglow, 1 sheet, €9
Elizavecca, 100g, €19

De Glamglow Bubbelsheet masker is waarschijnlijk een van de leukste sheet maskers om te gebruiken. Eenmaal aangebracht op de huid schuimt dit masker in alle richtingen en geeft het een kietelend en tintelend gevoel. Het masker bevat namelijk koolzuurhoudend water. Dit zorgt ervoor dat het masker schuimt op de huid om effectief vuil, overtollig talg en onzuiverheden te verwijderen. De sheet is gemaakt van Zwarte Bamboe en actieve Kool en is doordrenkt met een microschuimende reiniger met Groene Thee en L-arginine om de huid te voeden.

Het Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask is een dupe voor de Glamglow Bubbelsheet masker. Het is een zuiverend masker met koolzuurhoudend water, Witte klei, Bentonietklei, Houtskoolpoeder en Groene Thee-extracten. Net als het Glamglow-masker schuimt dit bruisende masker op je huid om je poriën te reinigen, dode huidcellen te verwijderen, en overtollig talg te absorberen zonder de huid uit te drogen. Daarnaast bevat het masker ook voedingsstoffen en mineralen die je huid helpen glad te maken.

Hoewel beide maskers schuimmaskers zijn en soortgelijke ingrediënten bevatten, verschillen ze in gebruik. Het Glamglow-masker is een sheetmasker voor eenmalig gebruik, terwijl het Elizavecca-masker geleverd wordt in een potje. Voor het Glamglow-masker betaal je eenmalig €9, voor het Elizavecca-masker betaal je €19 voor een hele pot. Dat gaat zeker een aantal maanden mee. Beide maskers geven vergelijkbare resultaten en dezelfde tintelende bruisende ervaring. Dus voor het prijsverschil zou ik zeggen, ga voor het Elizavecca masker.

Ik hoop dat ook deze post je geld heeft bespaard. Ik denk dat ik de volgende dupes blog over make-up ga doen. Dus blijf lezen!

Tot de volgende keer!

XXX-Soha

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter