• Lorem ipsum

Koreaanse beauty dupes van high-end producten (Deel 1)

28 Feb 2018
door S. Safa

Het is grappig dat het lijkt alsof je nooit genoeg beautyproducten kan hebben. Waarschijnlijk herkent iedereen die deze blog leest zich daar wel in. Ik denk dat de meeste van ons zich er ook wel in herkennen dat je niet genoeg geld hebt om alle producten die we willen te kopen. Dat is iets waar ik me als student zeker in kan herkennen. Ik heb nou eenmaal niet het geld om alle geweldige beautyproducten die er zijn te kopen. Vandaar dat ik altijd op zoek ben naar goedkopere alternatieven. Ik ben er zelfs best goed in geworden. :P

De Koreaanse beautyindustrie staat bekend om zijn lage prijzen voor kwalitatief hoogstaande producten. Dat is denk ik ook deels de motor achter de K-beautyhype. De K-beautymarkt is er heel bedreven in om producten naar een betaalbaar prijspijl te halen. Je kunt geweldige Koreaanse dupes van dure Westerse producten vinden, als je weet waar je moet zoeken. 

Ik ken genoeg mensen die in hetzelfde (blutte) schuitje als ik zitten. Daarom heb ik voor vandaag een lijst opgesteld met dupes van een aantal populaire producten uit het hogere segment. Dit zijn een aantal geweldige, meer betaalbare producten die net zo goed (al dan niet beter) presteren dan hun (Westerse) tegenhangers. 


Estée lauder Advanced Night Repair - Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule

 

Korean beauty dupes

Estée Lauder, 50 ml, €123
Missha, 50 ml, €35

Ahh, de geweldige Missha Night Repair Ampoule, mijn favoriete skincareproduct. Dit is een bekende dupe van een andere cultfavoriet, de Estée Lauder Advanced Night Repair serum. Het zijn allebei krachtige, herstellende serums die voor een prachtige huid zorgen door de herstellende vermogens van de huid te bevorderen. Ze verminderen fijne lijntjes, maken de teint egaler en hydrateren de huid. De toonaangevende ingrediënten in beide serums zijn Bifida ferment lysate en Lactobacillus ferment. 

- Bifida ferment lysate is een probioticum waarvan wordt verondersteld dat het de huidbarrière versterkt, immuniteit verbetert, en gevoeligheid van de huid vermindert. 
- Lactobacillus ferment is ook een probioticum, en heeft een verzachtende werking. 

Beide serums bevatten een vitamine A-derivaat. De Missha-ampoule bevat retinol, wat bekend staat als het beste anti-agingingrediënt dat je in zelfzorgcosmetica kunt vinden, en het serum van Estée Lauder bevat Retinyl Palmitate, ook een derivaat van vitamine A maar een stuk minder krachtig dan retinol. Bovendien bevat de Missha-ampoule ook nog een keur aan plantenextracten die goed zijn voor je huid, plus niacinamide, een antioxidant met anti-aging en verhelderende effecten.

Met meer gunstige ingrediënten voor minder dan een derde van de prijs, kun je wel stellen dat de ampoule van Missha superieur is aan het serum van Estée Lauder. Gooi geen geld weg en ga voor de ampoule van Missha.

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm - Banila Co Clean it Zero Purity

emma hardie vs banila co

Emma Hardie, 100 ml, €47
Banila Co, 100 ml, €25

Niks kan tippen aan cleansing balms als het op gezichtsreiniging aankomt. Cleansing balms verwijderen makeup makkelijk en mild, en je hoeft er niet voor over je gezichtshuid te wrijven met een wattenschijfje of een doekje. Ik ben er dol op en gebruik ze elke avond. 
De cleansing balm van Emma Hardie ie een prijswinnende cleansing balm, en een cultfavoriet (voor degene die het kunnen betalen). Een geweldige dupe is de Banila Co cleansing balm, die ook meerdere prijzen heeft gewonnen.

Banila CoClean it Zero Purity 
De cleansing balm van Banila Co is een hypoallergene cleanser voor de gevoelige huid. Het heeft een sorbetachtige extuur die op de huid in een olie verandert, en makeup en vuil moeiteloos oplost. De cleansing balm is verrijkt met middelste teunisbloemolie om de huid te hydrateren, zoethoutextract om te verhelderen, en theeplant-extract om de huid te kalmeren. 

Emma Hardie Moringa Cleansing Balm
De cleansing balm van Emma Hardie is multifunctioneler dan de balm van Banila Co. Het kan gebruikt worden als een cleansing balm, een gezichtsmasker of zelfs als lippenbalsem. Het heeft een dikke, weldadige textuur die na het aanbrengen op je huid smelt en in een olie verandert. Het bevat een mengsel van essentiële oliën, waaronder:
- Druivenpitolie en zoete amandelolie die de huid verzachten en soepel en vol laten aanvoelen.
- Moringa-zaadolie, wilde zeevenkel en vitamine E om de huid in balans te brengen en te zuiveren.
- Essentiële oliën van sinaasappel, nerolie en mandarijn om de huid te verjongen en te revitaliseren. 
- Jasmijn en roos om de huid te om de doffe en droge huid te hydrateren. 

De cleansing balm van Emma Hardie voelt zeker luxueuzer in het gebruik. Het heeft meer ingrediënten die gunstig zijn voor de huid, en hij is ook multifunctioneler dan de cleansing balm van Banila Co. Maar hoeveel bevorderlijke ingrediënten blijven er nou daadwerkelijk op je huid achter tijdens het reinigen? De bevorderlijke ingrediënten blijven maar kort op je huid, te kort om een beduidend effect te hebben. Je merkt deze effecten waarschijnlijk alleen als je de balm als een masker gebruikt. 
Als het aankomt op daadwerkelijk reinigen, zijn allebei de balms even effectief, maar dan voor wel een hele andere prijs. Voor alleen reinigen is de cleansing balm van Emma Hardie niet noodzakelijk. Als je een beetje op je geld wil letten en je zoekt een uitstekende cleansing balm, dan is de cleansing balm van Banila Co een echte aanrader, boven de cleansing balm van Emma Hardie. 

Dior Jelly Sleeping Mask – Laneige Water Sleeping Mask

dior vs laneige sleeping mask

Dior, 50 ml, €72
Laneige, 70 ml, €33

Het Laneige Water Sleeping Mask is een van de populairste Koreaanse skincareproducten, en hij krijgt langzamerhand ook in het Westen een cultstatus. Het zou een dupe van de Dior Jelly Sleeping Mask zijn, en ik denk dat dit ook zo is. Het zijn allebei maskers die 's nachts de vochtbalans van je huid herstellen, en een lichtgewicht textuur hebben. Laten we even naar de gunstige ingrediënten kijken. 

Dior Jelly Sleeping Mask
Glycerine
Betaine
Centella asiatica-extract
Sodium Hyaluronaat 
Vitamine D
Plantenextracten

Laneige Water Sleeping Mask
Glycerine
Sodium Hyaluronaat
Trehalose  
Plantenextracten

In allebei de maskers zitten vooral werkzame ingrediënten die hydraterend werken. Glycerine, betaine, sodium hyaluronaat, centella en trehalose zijn allemaal hydraterende ingrediënten. Zoals je ziet bevat het masker van Dior iets meer ingrediënten die hydraterend werken dan het masker van Laneige, maar ze zitten erg dicht bij elkaar. Een ander voordeel van het Dior-masker ten opzichte van het masker van Laneige, is dat die van Dior een verkoelend effect heeft. Het Dior-masker is erg verkoelend voor de huid, wat heel prettig kan zijn tijdens de hete zomerdagen. Maar verder zijn de maskers heel vergelijkbaar. Het masker van Dior heeft een iets meer hydraterende werking dan het Laneige-masker, maar het is het niet waard om er drie keer voor te betalen. Het Laneige Water Sleeping Mask is dus een geweldig alternatief voor een zachtere prijs.

Fresh Sugar Face Polish – Skinfood Black Sugar Mask

fresh vs skinfood black sugar mask

Fresh, 125g, €61
Skinfood 100 ml, €15

 

Deze twee maskers zijn heel vergelijkbaar. Het zijn allebei exfoliërende scrubs op basis van bruine suiker. Ze bevatten allebei macadamia-olie om de huid te hydrateren, en ruiken allebei hemels. Het enige verschil is dat het masker van Fresh wilde aardbeien bevat, waarvan ondersteld wordt dat ze vol met vitamine C zitten. Maar we weten hoe instabiel vitamine C is. Zodra het potje opengaat, vervliegt de werkzaamheid van de vitamine C.
Het zijn allebei hydraterende formuleringen die de droge, doffe huid en dode huidcellen verwijderen, en die je huid zo zacht als een babyhuidje laten voelen. Het zijn ook allebei erg populaire producten; het masker van Skinfood is zelfs zo populair, dat het bijna onmogelijk te verkrijgen is. Hij is bijna altijd uitverkocht. Niet zo gek! Voor bijna één vijfde van de prijs, lijkt dit me een no-brainer...

SKII Facial Treatment Essence - Missha Time Revolution First Treatment Essence Intensive Moist

 

sk2 vs missha treatment essence

 

SKII, 160 ml, €150
Missha, 150 ml, €39

Dit is mijn favoriete dupe, want hij bespaart met het meeste geld (:P), en de dupe presteert nog beter dan het origineel. Voor degenen die niet weten wat deze producten zijn (de namen van de producten onthullen weinig) dit zijn waterige essences met krachtige herstellende, hydraterende en anti-aging eigenschappen. De hoofdingrediënten in beide essences zijn gefermenteerde gistextracten. De essence van SKII bevat galactomyces-fermentfiltraat, en de essence van Missha bevat saccharomyces-fermentfiltraat. Deze gistextracten stimuleren celvernieuwing, verbeteren de barrièrefunctie van de huid, en zouden de huid een gezonde glow geven. Beide essences bevatten meer dan 90% van deze gefermenteerde gistextracten, en verschillende hydraterende ingrediënten die het vochtgehalte van de huid doen toenemen. 

De essence van Missha heeft hier bovenop nog drie gunstige ingrediënten die de essence van SKII niet heeft:

  • Bifida fermentlysaat, een probioticum dat de huidbarriėre en de immuniteit van de huid verbetert, en huidgevoeligheid vermindert.
  • Niacinamide, een antioxidant met anti-aging en verhelderende effecten. 
  • Adenosine, een kalmerende stof die de zichtbaarheid van rimpels vermindert.

Ik verkies de essence van Missha boven die van SKII. Hij bevat niet alleen meer ingrediënten die goed zijn voor de huid, hij werkt ook beter. Als ik de essence van SKII gebruik, zie ik behalve hydratatie niet echt een verschil in mijn huid, en hydratatie zou me geen 150 euro moeten kosten. Met de essence van Missha merk ik echt een verschil. Het verheldert mijn huid, en na een paar weken gebruik heeft mijn huid de hele dag door een gezonde glow! De essence van Missha heeft geen geur, wat ook een groot voordeel is. De essence van SKII is berucht om zijn geur, die op urine lijkt. De essence van Missha is veel goedkoper, veel effectiever, en ruikt nergens naar. Nogmaals, een echte no-brainer. 

Ik hoop dat ik jullie heb geholpen om flink wat geld te besparen. Dit wordt een deel van een serie, want er zijn zoveel geweldige dupes dat het niet allemaal in één artikel past. 

Hopelijk tot volgende week!

XXX- Soha

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter