• Lorem ipsum

Skin care routine voor de rijpere huid

5 Sep 2020
door S. Hachimi

Als je nog jong bent, maak je je misschien je nog weinig zorgen om anti-aging. Maar naarmate we ouder worden, produceert onze huid steeds minder collageen. De celvernieuwing van de huid gaat ook nog eens achteruit, waardoor de huid verslapt en elasticiteit verliest. Dit leidt weer tot rimpels hier en daar, en een slappere huid. Allemaal dingen waar je niet op zit te wachten. 

Wat te doen? De sleutel voor mooi ouder worden ligt in het kiezen voor potente, effectieve ingrediënten die tot diep in de huid doordringen. Idealiter richt je je op producten die de huid voller doen lijken, verstevigen, hydrateren, verhelderen, en de vochtgraad op peil houden. Lees verder voor onze tips & K-beauty productaanbevelingen!

Stap 1: Oil cleanser

Klavuu Pure Pearlsation Divine Pearl Cleansing Oil Missha Super Off Cleansing Oil - Dryness Off


Voor een schoon gezicht raden we Klavuu’s Pure Pearlsation Divine Pearl Cleansing Oil aan. Deze cleanser bevat parelextract, dat de huid hydrateert en doffe plekjes verheldert. De cleanser bevat een trio aan natuurlijke oliën - saffloerolie, jojoba-olie en macadamia-olie - die de poriën reinigen, make-up en zonnebrandcrème oplossen, en ook de droge, schilferige huid voeden.

Een andere aanrader voor een oil cleanser is de Missha Super Off Cleansing Oil - Dryness Off. Deze cleanser met arganolie en amandelolie (bronnen van vitamine E en vetzuren) beschermt de huid tegen vochtverlies en laat zware make-up en onzuiverheden makkelijk wegsmelten. Er zitten geen stoffen in die de huid kunnen irriteren, zoals minerale olie, synthetische geurstoffen en parabenen. 

Stap 2: Water cleanser 

d'Alba Peptide No-Sebum Mild Gel CleanserNeogen Dermalogy Real Calendula Cleansing Water


De superheld van de d’Alba’s Peptide No-Sebum Mild Gel Cleanser is witte truffel, een bestanddeel dat de celvernieuwing versnelt, dode huidcellen verwijdert en de onderliggende, heldere en jonger uitziende huid tevoorschijn laat komen.

Als je dol bent op micellair water, probeer dan eens de Neogen Dermalogy Real Calendula Cleansing Water. Met deze cleansing water veeg je moeiteloos vuil, olie en talg weg, terwijl de huid gehydrateerd blijft. Er zitten échte calendulablaadjes in, die bekend staan om hun kalmerende, antioxidante eigenschappen. De calendula in deze cleanser staat ook bekend om het boosten van de collageenproductie. Al met al is dit een multitaskende cleansing water die het geweldig doet in iedere anti-aging routine. 

Stap 3: Exfoliant | Elke drie dagen

COSRX One Step Green Hero Calming Pad


Exfoliëren is essentieel in je skin care routine. Voor het beste resultaat exfolieer je om de drie dagen, voor een gladdere huidtextuur, om hyperpigmentatie tegen te gaan, en om onzuiverheden, littekentjes en donkere vlekjes te verminderen. Exfoliëren zorgt er ook voor dat al je andere skin care producten beter in de huid worden opgenomen, waardoor je meer uit je producten haalt. Kies een milde formule, voor een lager risico op irritatie. BHA's en AHA's kunnen je huid namelijk wat rood en gevoelig maken. Hierom raden we COSRX One Step Green Hero Calming Pad aan; deze exfoliating pads bevatten PHA, een mildere chemische exfoliant. De pads bevatten ook Centella Asiatica-extract en Centella Asiatica-water.

TIP: Gebruik de pad als nachtmasker!

Stap 4: Toner

Benton Snail Bee High Content Skin


Een toner bereidt je huid voor op de volgende producten in je routine, en zorgt voor nog meer hydratatie. Vermijd uitdrogende toners met heftige ingrediënten, en ga voor een kalmerende, vochtinbrengende toner zoals de Benton Snail Bee High Content Skin. Deze toner werkt vochtinbrengend, vermindert zichtbare tekenen van ouderdom en zorgt voor een zachte, egale teint en meer veerkracht. De toner heeft ook een herstellende, helende werking.

Stap 5: Essence  

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence


Met een essence geef je de huid een boost hydratatie, plus krachtige ingrediënten die onder andere huidveroudering kunnen aanpakken. Slakkenslijm hydrateert, bestrijdt acne en stimuleert de collageenproductie. Fijne lijntjes en rimpels worden minder zichtbaar. Als je op zoek bent naar een top must-have K-beauty product, grijp dan naar de COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence.

Stap 6: Treatment 

Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule


Ampoules en serums zijn treatments die specifieke huidproblemen aanpakken. De Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule is een anti-age serum dat tekenen van huidveroudering tegengaat en de elasticiteit van de huid verbetert. De formule bevat tien soorten probiotica die de huid hydrateren, versterken, en een lumineuze glow aan je huid geven.  

Stap 7: Masker  

Snail Bee High Content Mask Pack


Je hoeft deze stap niet elke avond te volgen. Meestal is het voldoende om twee á drie keer per week een sheet masker te gebruiken. Kies een masker met anti-aging eigenschappen die je huid hydrateert, zoals de Benton Snail Bee High Content Mask, die vochtinbrengend werkt, verstevigt, en ook nog eens een verkoelend effect heeft. Deze alles-in-een-formule bevat werkzame ingrediënten zoals arbutine, adenosine, beide bestanddelen die rimpels verminderen en de huid verhelderen.

Stap 8: Oogverzorging 

Petitfée Gold Hydrogel Eye PatchesMissha Misa Cho Gong Jin Eye Cream


De huid rondom je ogen is gevoelig, waardoor rimpels hier makkelijker ontstaan. Door het verlies aan collageen kun je, naast rimpels, ook donkere kringen krijgen. De Petitfée Gold Hydrogel Eye Patches bevatten een hoog percentage collageen, en laten de huid rond de ogen er stralend en gehydrateerd uitzien. Je kan in principe 2-3 keer per week een oogpatch gebruiken, als je het idee hebt dat je ogen een boost kunnen gebruiken. We raden de Missha Misa Cho Gong Jin Eye Cream aan voor dagelijks gebruik: dit is een luxe oogcrème die diepe rimpels behandelt en de huid verstevigt. Er worden diverse voedende ingrediënten aan de huid overgebracht. De crème bevat niacinamide, een geweldig anti-aging bestanddeel dat rimpels vermindert en donkere vlekjes vervaagt.

Stap 9: Moisturizer

Klairs Freshly Juiced Vitamin E MaskKlairs Freshly Juiced Vitamin Drop


Sluit 's avonds je routine af met een goede moisturizer. Als je een rijpere huid hebt, kun je het beste voor crèmes met een rijkere textuur gaan. Als je favo moisturizer niet meer volstaat, kan je voor een paar nachten per week overschakelen naar een voedend nachtmasker. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask kun je zowel gebruiken als een vochtinbrengende crème als een slaapmasker. De crème heeft een verhelderend effect, verbetert de elasticiteit en beschermt de huid tegen schadelijke UV-straling. Voor de beste resultaten kun je het combineren met de Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop.

Stap 10: SPF

Neogen Dermalogy Day Light Protection Sunscreen SPF50/PA+++


De zon: als het om vroegtijdige huidveroudering gaat, is hij de vijand! Je dient elke dag zonnebrandcrème te dragen, en deze het liefst ook regelmatig bij te werken. Maak zonnebrandcrème net zo normaal als tandenpoetsen, en je doet je huid een groot plezier: UV-straling zorgt voor (diepere) rimpels en donkere vlekjes. Deze lichte, voedende zonnebrandcrème bevat roos, honing, en framboos-extract: Neogen Dermalogy - Day Light Protection Sunscreen SPF50/PA+++.

We hopen dat deze gids je helpt om je huid zo lang mogelijk jeugdig, gehydrateerd en glowy te houden. Zou jij deze routine elke dag volgen? Deel je favoriete producten met ons!

Een glowy dag gewenst!

-xx- Siham

Reacties
Marthe
11 Sep 2020
Wat fijn om te horen dat jij en je dochters goede ervaringen hebben met K-beauty en de haarproducten van Holika Holika! De voordelen van Koreaanse huidverzorging zijn inderdaad voor alle leeftijden. ;) Hartelijke groet, Marthe
Sylvia
11 Sep 2020
Wat leuk om deze blog te lezen, ook al gebruik ik zelf (ik ben 54 jaar) andere producten. Met dank aan mijn dochters, heb ik Korean Beauty ontdekt, en mijn huid ziet er fantastisch uit. Sinds kort gebruik ik nu ook de haarproducten van Holika Holika.
Ga zo door met jullie website.
Laat een reactie achter