• Lorem ipsum

De nieuwe generatie wattenschijfjes

10 Oct 2017
door S. Safa

De post van vandaag behandelt wattenschijfjes! Voordat je denkt, "waarom zou je me vervelen met zo'n saai onderwerp als wattenschijfjes", laat me mijn verhaal afmaken. Wattenschijfjes zijn niet zo onbelangrijk als je misschien denkt. Er zit meer achter een wattenschijfje dan op het eerste gezicht duidelijk wordt. Feit is, dat sommige wattenschijfjes echt superieur zijn aan andere. Vandaag zal ik uitleggen waarom sommige wattenschijfjes betere prestaties leveren, en een aantal van mijn favorieten bespreken. 

Er zijn drie essentiële aspecten die wattenschijfjes van hogere kwaliteit onderscheiden van hun minder kwalitatieve soortgenoten. Als je op zoek gaat naar wattenschijfjes, hou dan rekening met het volgende:

  • Duurzaamheid
    Zoek naar wattenschijfjes die duurzaam zijn, en niet desintegreren terwijl je ze over je gezicht wrijft. Wattenschijfjes van lage kwaliteit laten restjes vezels achter op je huid. Dit soort wattenschijfjes verwijderen makeup niet voldoende, en kunnen irritatie veroorzaken.

  • Verspiling van je product
    Kies wattenschijfjes die je producten als het ware 'uitspugen', dus loslaten op je huid. Wattenschijfjes van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat het meeste wat je op je wattenschijfje aanbrengt, ook daadwerkelijk op je huid terecht komt. Goedkopere wattenschijfjes van mindere kwaliteit absorberen meer van het product, wat zonde je van je product en voor verspilling zorgt. 

  • Materialen
    Wattenschijfjes gebruik je op je blote huid. Ruwe, schurende wattenschijfjes kunnen je huid irriteren. Let erop dat je een gladde, zachte variant kiest die van veilige materialen is gemaakt, zonder schadelijke kleurstoffen of andere toevoegingen. 

Hieronder heb ik een lijst gemaakt van mijn favoriete wattenschijfjes. Ze zijn alledrie van uitmuntende kwaliteit, en zijn elk voor een specifieke toepassing ontwikkeld. 

Three of my favorite cotton pads: Klairs toner mate 2 in 1, Silcot Sponge Touch, and the Silcot Velvet Touch
Silcot Velvet Touch Cotton

 voorkant unicharm silcot velvety touch cotton front          

 The Silcot Velvet Touch pad compared to a conventional cotton pad from the drug store.

A conventioneel wattenschijfje (links) vergeleken met de Silcot Velvet Touch Cotton pad (rechts)

 

De Silcot Velvet Touch Cotton pads-wattenschijfjes zijn gemaakt voor wie gebruikelijke wattenschijfjes te schurend vindt. De katoenen schijfjes zijn helemaal bedekt met een zijdezacht laagje dat superzacht over je huid glijdt. Dit zijdezachte laagje voorkomt dat de wattenschijfjes hun vorm verliezen en pluizig worden als je ze over je gezicht wrijft. Ze zijn perfect voor een gevoelige huid. Aangezien de vezels minder makkelijk uit elkaar worden getrokken, zijn deze wattenschijfjes ook heel geschikt voor het verwijderen van nagellak en voor mannen met een stoppelbaard.Silcot Sponge Touch Moisturizing Cotton

unicharm-silcot-sponge-touch-moisturizing-cotton-box  

 The Silcot Sponge Touch pads compared to a conventional cotton pad from the drugstore.


De Silcot Sponge Touch Moisturizing Cotton pad (links) vergeleken met een normaal wattenschijfje (rechts).

 

De wattenschijfjes van Silcot Sponge Touch Moisturizing Cotton zijn echt een life changer. Deze wattenschijfjes zijn ontworpen om als een spons te fungeren, zodat er zo min mogelijk product wordt verspild en de bevochtigende prestaties worden gemaximaliseerd. Ze zijn het beste te gebruiken met producten waarvan je wilt dat ze goed in de huid worden opgenomen, zoals lotions en essences. 

Conventionele wattenschijfjes absorberen ongeveer 90% van het product dat je erop aanbrengt. Anders dan normale wattenschijfjes, zijn de wattenschijfjes van Silcot Sponge Touch Cotton gemaakt van Uruuru-katoen. De binnenste lagen van de schijfjes zijn gemaakt van een speciaal sponzig materiaal dat de lotion vasthoudt, niet absorbeert. Door deze sponzige schijfjes over je gezicht heen te deppen, 'spuugt' het wattenschijfje twee keer zoveel product uit dan normale wattenschijfjes. Zo verspil je minder product, en kan je een stuk langer genieten van je (dure) lotions en essences.

 

unicharm-silcot-sponge-touch-moisturizing-cotton-detail  

The Silcot Sponge Touch pads compared to a conventional cotton pad from the drugstore.

Separate one cotton pad (top) into two sheets (bottom) and use as a sheet maskWat ook geweldig is aan deze wattenschijfjes, is dat je ze als sheet masker kan gebruiken. Verdeel een wattenschijfje in tweeën, breng je favoriete essence aan op het materiaal, en plaats ze op je huid zolang je wilt. Het is niet voor niks dat deze katoenschijfjes jaar na jaar in de categorie wattenschijfjes bij cosme.com, de grootste beauty- en cosmeticawebsite van Japan, de eerste prijs winnen.

Als je deze wattenschijfjes gebruikt, let er dan op dat je de helft gebruikt van wat je normaal gebruikt. Je bent het misschien gewend om meer lotion op je wattenschijfje aan te brengen, wat bij deze wattenschijfjes volledig onnodig is.

Klairs toner mate 2 in 1

klairs-toner-mate-2-in-1-cotton-pad-box

 

klairs-toner-mate-2-in-1-cotton-pad-detail

De Klairs toner mate 2 in 1 cotton pad heeft twee soorten wattenschijfjes: gecomprimeerde wattenschijfjes (boven) and spons-wattenschijfjes (onder).

 

 

 

Klairs cotton pads compared to conventional cotton pads from the drugstore. Left: sponge pads. Middle: compressed pads.

 

De Klairs toner mate 2 in 1 cotton pads (links en midden) vergeleken met een normaal wattenschijfje (rechts).


De gecomprimeerde wattenschijfjes zijn gemaakt van 100% pure katoen. Door ze vijf keer te comprimeren, zijn deze wattenschijfjes ontzettend sterk. De gecomprimeerde wattenschijfjes zijn het best te gebruiken voor de eerste (cleansing) stap van je skincareroutine. Ze reinigen grondig en exfolieren mild, zodat de producten die je in de volgende stappen gebruikt beter in de huid worden opgenomen. 

De sponsachtige wattenschijfjes zijn gemaakt van een natuurlijke houtpulp. Net als de Silcot Sponge Cotton wattenschijfjes, zijn ze ontworpen om te werken als een spons. Ze houden lotions vast, en dienen ze effectief toe aan de huid. Het zijn zachte, flexibele sponzen die de hydratatie doen toenemen, en de verspilling tot een minimum terugbrengen. Ze werken het beste als ze worden gecombineerd met de Klairs Supple Preparation Facial Toner.

Het is dus duidelijk dat sommige wattenschijfjes betere prestaties laten zien dan andere, en dus meer waar zijn voor je geld. De volgende keer dat je een pak wattenschijfjes tegenkomt, denk je misschien wat langer na over welke je kiest om te kopen!

Heb je een van deze wattenschijfjes wel eens uitgeprobeerd? Laat ons weten welke wattenschijfjes jij het liefst gebruikt!

japanese-korean-cotton-pads-compare

 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter