• Lorem ipsum

De Beste Crèmes tegen Mee-eters

10 Apr 2024
door Marta N.

Mee-eters kunnen voor velen vervelend zijn. De hardnekkige kleine donkere puntjes op de huid kunnen ontstekingen en puistjes veroorzaken, vooral omdat zoveel personen aan de mee-eters zitten. Ze zijn een veelvoorkomend huidprobleem en dat betekent dat er ook heel veel oplossingen zijn om van mee-eters af te komen, je hebt gewoon de juiste huidverzorgingsproducten nodig! Lees verder om te ontdekken hoe je mee-eters het beste kunt aanpakken en welke crèmes helpen om van mee-eters af te komen.

Wat zijn mee-eters?

Poriën kunnen verstopt raken door dode huidcellen, bacteriën en overtollige olie. Wanneer dit gebeurt, kunnen mee-eters en whiteheads, ook wel comedonen genoemd, verschijnen. Mee-eters zijn open comedonen die op het huidoppervlak te zien zijn als een klein donker of zwart puntje. Whiteheads daarentegen zijn gesloten comedonen en verschijnen als een wit of huidkleurig bultje. Whiteheads ontstaan wanneer olie en dode huidcellen onder het huidoppervlak vastzitten en de porie volledig blokkeren.

Of je nu mee-eters of puistjes hebt, de vuistregel is altijd om de verleiding te vermijden om aan je huid te zitten. Als je mee-eters probeert uit te knijpen of er met agressieve scrubs vanaf probeert te komen, kun je ontstekingen verergeren, littekens veroorzaken en bacteriën verspreiden. Beperk het pulken aan je huid tot professionals en vermijd het gebruik van agressieve fysieke scrubs of over-exfoliatie met chemische peelings, omdat dit de talgproductie van de huid en de huidbarrière kan verstoren, wat leidt tot irritatie en mogelijk verergering van de mee-eters.

Wat te doen tegen mee-eters?

Er zijn een aantal goed onderzochte en betrouwbare ingrediënten die helpen de poriën te ontstoppen en de huid in balans te brengen om mee-eters te voorkomen.

Salicylzuur is een van die goed onderzochte ingrediënten die verder gaat dan het huidoppervlak en diepe verstoppingen diep in de huid oplost. Het exfolieert dode huidcellen en breekt overtollige oliën in de poriën af om ze te ontstoppen. Door mee-eters uit de huid te verwijderen, kunnen toekomstige puistjes en acne worden voorkomen.

Niacinamide is ook een geweldig ingrediënt om de huid in balans te brengen en zo mee-eters te verminderen. Niacinamide is een erg goede talgregulator en helpt ontstekingen in de huid te verminderen. Het werkt preventief, door huid-balancerende ingrediënten te gebruiken minimaliseer je de kans dat mee-eters verschijnen terwijl je ook je huidtextuur verbetert.

Retinol en retinal zijn ook geweldig om een egale huid te krijgen. Door de celvernieuwing te versnellen kunnen comedonen zoals blackheads en whiteheads worden voorkomen omdat het verstoppen van de poriën ook wordt tegengegaan. Dit is ook de reden waarom retinoïden niet alleen worden gebruikt voor anti-aging, maar ook geweldig werken bij het bestrijden van acne.

De beste crèmes tegen mee-eters

 

1. TIA’M Pore Minimizing 21 Cream

Heb je last van mee-eters en gaat je gezicht na een paar uur glimmen? Dan kan dit je redder in nood zijn. De mix van niacinamide, salicylzuur uit wilgenbast en panthenol houdt de talgproductie onder controle en houdt de huid rustig.

 

 

2. Aromatica Tea Tree Pore Purifying Gel Cream

Deze Aromatica gelcrème is lichtgewicht en geweldig voor de acnegevoelige huid die last heeft van mee-eters en puistjes. De formule bevat ontstekingsremmende tea tree, talgregulerende naicinamide en exfoliërende PHA om de huid effectief te zuiveren.

 

 

3. COSRX Refresh AHA BHA Vitamin C Daily Cream

Normaal gesproken zouden we afraden om een AHA, BHA en Vitamine C tegelijkertijd te gebruiken, maar de drie ingrediënten zijn gecombineerd om in harmonie samen te werken in deze dagelijkse crème! Het dynamische trio verbetert zowel de huidtextuur als pigmentvlekken en gaat tegelijkertijd ook nog mee-eters tegen.


 

 

 

4. Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream

Een van de bestsellers om acne aan te pakken en de huid te kalmeren. De Some By Mi Miracle Cream is ook geweldig in het bestrijden van mee-eters vanwege de infusie met drie chemische exfolianten. De toevoeging van een hoog percentage Centella Asiatica zorgt ervoor dat de huid wordt gekalmeerd terwijl de exfolianten hun werk doen.

 

 

5. By Wishtrend Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream

Deze nachtcrème mengt Bakuchiol met retinal om tekenen van veroudering effectief aan te pakken, maar het werkt ook geweldig op de acnegevoelige huid en de huid die last heeft van mee-eters. Het is ook een toppertje voor beginners, dus je hoeft je geen zorgen te maken als retinoïden iets nieuws zijn voor jou. Zorg er wel voor dat je de crème niet tegelijk met chemische peelings gebruikt.

 

Ga mee-eters tegen met de juiste huidverzorgingsproducten in je routine. Dit zijn enkele van de beste crèmes om van mee-eters af te komen en ze in de toekomst te voorkomen. Op zoek naar meer producten die in je routine passen? Bekijk ons volledige assortiment Koreaanse schoonheidsproducten waarmee je mee-eters kunt aanpakken en een egalere en heldere huid kunt krijgen!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter