• Lorem ipsum

Lipstick Finishes & Formules

21 Mar 2018
door S. Safa

Het blogbericht van vandaag zal een beetje anders zijn dan normaal. Ik voel me vandaag vrolijk en kleurrijk en heb zin om over kleurrijke dingen zoals make-up te schrijven. Ik weet dat ik niet vaak post over make-up. Dat komt vooral omdat ik het gevoel heb dat de meesten van jullie meer voorkeur geven aan huidverzorging. Maar laat me in de comments weten of je meer wilt lezen over make-up.

Vandaag ga ik je helpen een lipstick (formule) te vinden die bij je past. Er zijn vele soorten lipstickformules en -finishes, maar om het lezen te vergemakkelijken heb ik de meest voorkomende Koreaanse lipsticksoorten in 6 categorieën verdeeld:

Matte

Matte lipsticks zijn een van de lastigste formules om mee te werken. Hoewel ze gepigmenteerd, long-wearing, en trendy zijn, zijn er ook nadelen aan verbonden. Matte lipsticks kunnen gedurende de dag de lippen uitdrogen en zijn over het algemeen net iets lastiger aan te brengen dan romige varianten. Als jij het type meisje bent dat even snel een kleurtje op haar lippen aan wil brengen en snel de deur uit gaan, dan zijn matte lipsticks zeker niet voor jou. Matte lipsticks vereisen precisie; je moet ze voorzichtig en zorgvuldig aanbrengen. Bewaar je matte lipstick voor als je extra tijd hebt voor een precieze applicatie en voor wanneer je de spotlight wilt stelen.
Langdurigheid: lang 
Glansniveau: geen

Holika Holika - Heartful Chiffon Cream Lipstick
Secret Key - Fitting Forever Lip Stick
3CE - Mood Recipe 2 Matte Lip Color

Creamy

Creamy lipsticks bieden dezelfde hoge pigmentatie als matte lipsticks, maar hebben een iets meer vochtinbrengende textuur. De dekking is hoog, maar de finish heeft een heel klein beetje glans. De applicatie is gemakkelijker dan met matte lipsticks en het dragen is comfortabeler en voelt minder droog. Het nadeel van creamy lipsticks is dat ze kunnen uitlopen in liplijnen. Maar dit is makkelijk te voorkomen door eerst een lipliner aan te brengen.
Creamy lipsticks zijn het beste voor diegenen die op zoek zijn naar langdurigheid en comfort.
Langdurigheid: lang, maar minder dan matte 
Glansniveau: een lichte hint van glans

Holika Holika Heartful Melting Cream Lipstick

Sheer (Glossy) Balm

Balmy lipsticks zijn subtiele, glanzende en verzorgende lipsticks. Ze zijn zeer makkelijk aan te brengen, en vergen niet veel ‘onderhoud’. Dit maakt ze ideaal voor beginners. Balmy lipsticks geven je lippen een sexy en verleidelijk look met een glossy finish en verzorgen en hydrateren je lippen ook nog eens. Let wel op dat balmy lipsticks er soms anders uitzien op je lippen dan in de tube. Door hoge concentraties oliën kunnen balmy lipsticks er in de tube donkerder uitzien dan op je lippen. Balmy lipsticks blijven niet lang zitten. Ze bieden weinig dekking en moeten vaak worden bijgewerkt.
Langdurigheid: kort 
Glansniveau: hoog

Secret Key Sweet Glam Two Tone Glow
Laneige - Two Tone Tint Bar

Lip Tint

Als je van K-pop en K-drama's houdt, ken je ze waarschijnlijk al, lip tinten. Lip tinten zijn vloeibare lipsticks op gelbasis, vaak met een mousse-achtige of fluwelen textuur. In de vloeibare basis bevinden zich pigmenten die zich aan de lip hechten zodra de vloeibare basis is verdampt. Lip tinten blijven lang zitten, vegen moeilijk weg, en geven niet af. Ze blijven de hele dag licht en comfortabel voelen op je lippen. Lip tinten zijn op dit moment extreem populair, omdat ze veelzijdig en eenvoudig aan te brengen zijn. Ze kunnen lichtjes worden gedragen voor een natuurlijke look, of als een natuurlijk gradiënt. De meest populaire manier om lip tinten aan te brengen is in de vorm van een gradiënt (ombré) lip, waarbij je de lipstick aanbrengt op de binnenkant van je lippen, en de kleur vervaagt naar de rand van je lippen. Lip tinten zijn het beste voor diegenen die op zoek zijn naar een comfortabele, natuurlijke uitziende lipstick die lang aanhoudt.
Langdurigheid: lang 
Glansniveau: verschilt per lip tint, maar meestal een fluwelen finish

3CE - Velvet Lip Tint
Secret Key - Sweet Glam Velvet Tint
Peripera - Ink The Airy Velvet

Lip Lacquer

Lip Lacquers zijn vloeibare lipsticks die dekken als een lipstick, maar geven het glossy effect van een lipgloss. Lacquer betekent letterlijk 'lak', dus het is een soort lak voor je lippen. De textuur van lip lacquers is erg dik, romig en gepigmenteerd. Lacquers bieden sterke dekkracht, en intense kleur. Het aanbrengen van lip lacquers vereist precisie en enig onderhoud. Daarom zijn ze niet echt beginnersvriendelijk.
Langdurigheid: matig 
Glansniveau: ultra-glanzend

Peripera - Ink Moist
Peripera - Ink The Velvet
Holika Holika - Lipconic Cream Tintgun

Lip Stain

Lip stains zijn vloeibare lipsticks die je lippen ‘bevlekken’. Lip stains zijn zo geformuleerd dat de kleur letterlijk in je lippen trekt. Lip stains zijn ​​erom bekend dat ze extreem lang op de lippen blijven zitten, en vaak zelfs waterproof zijn. Een nadeel van lip stains is dat ze zeer snel intrekken, dus je moet snel en precies te werk gaan. Daarnaast zijn lip stains meestal niet erg hydraterend, dus het is raadzaam om je lippen voor te bereiden met een beetje lippenbalsem. Lip stains kun je het beste gebruiken voor lange werkdagen of lange evenementen; voor dagen waarop je je lippen mooi gekleurd wil hebben, maar geen zin of tijd hebt om je lipstick steeds bij te werken.
Let op: vaak zijn lip stains erg moeilijk te verwijderen.
Langdurigheid: lang
Glansniveau: geen

Peripera - Color Fit Tint Water Gel
Berrisom - Oops My Lip Tint

Heb jij deze lipsticks geprobeerd? Wat vond je van ze? Welke zijn jouw favoriet. Laat het ons weten!

XXX- Soha

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter