• Lorem ipsum

Koreaanse 7-skin methode

3 Jan 2018
door S. Safa

Kort geleden schreef ik een post over de tien stappen van de Koreaanse skincareroutine. De '7 Skin Method' is een trend die meer en meer gehyped wordt in Korea. Toen ik hierover las was ik erg geïntrigeerd, want voor deze nieuwe skincareroutine heb je maar één skincareproduct nodig. Ik vroeg mezelf af hoe een skincareroutine maar één enkel product kan bevatten. Ik zou het wel fijn vinden, want als je maar één product gebruikt is het lekker goedkoop!

Ik besloot dus om de methode zelf uit te proberen om te kijken of ik mijn huid kon geven wat het nodig had, en dat met maar één enkel product. Hoe zou het zijn in vergelijking met de gebruikelijke tien stappen van de Koreaanse skincareroutine?


Wat is de 7-skin-methode? 

De 7-skin-methode is een manier om je huid maximaal te hydrateren en voller te laten lijken. Je brengt hiervoor maar liefst zeven lagen toner (of waterige essence) op je huid aan. Het idee hierachter is dat je door je toner in lagen aan te brengen, je huid meer van de hydraterende ingrediënten absorbeert. Het resultaat? Een gezonde, stralende huid met een glow. Door deze methode te gebruiken, kan je huid de toner in zeven kleine stappen in zich opnemen, in plaats van één grote hoeveelheid in een keer. Hierdoor krijgt je huid volop de kans om alle hydraterende goodness in zich op te zuigen. 
Trouwens: deze methode heet '7-skin' omdat het Koreaanse woord voor toner ook huid betekent. Het is dus de 7-toner-methode.

Hoe werkt de 7-skin-methode?

Hoe gaat de 7-skin-methode in zijn werking?

Stap 1: Reinig je huid met een milde cleanser zoals gebruikelijk. 
Stap 2: Laat je huid drogen door de lucht. Als je huid nog lichtjes vochtig is, breng je de eerste laag toner aan. Gebruik hiervoor een wattenschijfje of je handen. Dep de toner op de huid van de gezicht en je hals. Laat het absorberen. 
Stap 3: Voor de lagen twee tot zeven heb je geen wattenschijfje nodig. Dat zou veel te ruw zijn voor je huid. Verdeel een kleine hoeveelheid (niet groter dan een stuiver) over je handpalmen en druk de toner zo zachtjes in je huid. Wacht tot je huid het product heeft geabsorbeerd, en ga verder met de volgende laag.
Stap 4: Als je merkt dat je huid na de zevende laag voldoende gehydrateerd is, dan kan je het daarbij laten. Mocht je huid baat hebben bij nog een laag moisturizer, dan kan je na de 7-skin-method nog een dunne laag moisturizer aanbrengen. 

Je kan beginnen met het aanbrengen van drie lagen toner, en kijken hoe je huid erop reageert. Als je huid er goed op reageert, kan je het aantal lagen opbouwen tot zeven (of meer). Het lijkt misschien erg tijdrovend om zeven keer toner aan te brengen, maar je hoeft deze methode niet elke dag te gebruiken. Sommige mensen doen het dagelijks, sommige om de dag. Ik vind het zelf het fijnst om het twee á drie keer in de week te doen, of wanneer ik tijd heb. Geloof me; de resultaten zijn de moeite waard. Je huid zal er echt van gaan stralen. Mijn moeder merkte zelfs op hoe goed mijn huid eruit zag. Volgens haar leek ik wel doorschijnend. XD

Ben je bang dat je zeven keer zo snel een nieuwe fles toner moet kopen? Niet gevreesd; deze methode verbruikt eerder drie á vier keer meer toner dan gewone routines, omdat je tijdens de zeven stappen zulke kleine hoeveelheden toner gebruikt. 

Welke producten zijn geschikt voor de 7-skin-method?

Iedere hydraterende toner of lichte essence die jouw voorkeur heeft is geschikt voor de 7-skin-methode. Zorg er wel voor dat het product geen irriterende alcohol of parfum bevat. Toners die vooral reinigende eigenschappen hebben, zoals toners met micellair water, zijn ook niet geschikt voor de 7-skin-methode. Die kunnen de vochtbarrière van je huid aantasten of je huid irriteren als je ze te vaak aanbrengt. Ik gebruikte mijn favoriete essence, de Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule.

 


Andere suggesties, afhankelijk van jouw huidtype:

- Laneige Cream Skin Refiner voor de normale tot droge huid.
-Whamisa Organic Flowers Toner (Original) voor de normale tot vette huid.
-Benton Snail Bee High Content Skin voor de acne-gevoelige huid.
-Klairs Supple Preparation Facial Toner voor de gevoelige huid. 
-Pyunkang Yul Essence Toner voor alle huidtypes.  


Mijn oordeel & vergelijking met normale routine

Hoe laat deze routine zich vergelijken met de traditionelere Koreaanse tien-stappenroutine die ik meestal volg? Zoals ik eerder al aangaf, neemt deze routine zeker wel wat meer tijd in beslag. Maar hij maakt je huid echt voller en stralender (of transparant, om mijn moeder te citeren). Ik zie mezelf dit alleen niet elke dag doen, en ik raad anderen ook niet aan om het elke dag te doen, want je huid heeft wel wat meer nodig dan alleen maar hydratatie. Ik blijf het in ieder geval zeker doen, want de effecten zijn geweldig! Ik ben er echt dol op.

Heb jij de 7-skin-methode al gebruikt? Welke toner gebruikte je, en wat vond je van de resultaten?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter