• Lorem ipsum

De beste dagcrèmes voor de gevoelige Huid

25 Mar 2024
door Marta N.

De juiste huidverzorging vinden als je een gevoelige huid hebt is een hele uitdaging. Waar zal mijn huid op reageren? Zal ik weer roodheid ervaren of zal mijn huid geïrriteerd aanvoelen? Dat zijn allemaal vragen waar je misschien mee zit elke keer als je een nieuw huidverzorgingsproduct koopt. Hoewel elke huid uniek is en misschien niet op hetzelfde ingrediënt reageert, zijn er een aantal belangrijke toevoegingen (zoals parfum) die je altijd moet laten staan als je last hebt van een gevoelige huid. Om je skincare keuzes wat makkelijker te maken, hebben we de beste dagcrèmes voor gevoelige huidtypes op een rijtje gezet. Lees verder voor een aantal van onze aanbevelingen voor gezichtscrèmes voor de gevoelige huid en tips over hoe je het beste voor je huidtype kunt zorgen.

De beste dagcrèmes voor de gevoelige huid

 

1. Purito SEOUL Oat-in Calming Gel Cream

De Purito SEOUL gelcrème zit boordevol haver. Een ingrediënt dat je misschien gewend bent als ontbijt te eten heeft ook verbazingwekkende kalmerende voordelen voor de huid. Het haverzaadwater in deze crème kalmeert de huid onmiddellijk en brengt het vochtgehalte in balans zonder enige irritatie.

 

 

2. Mixsoon Bifida Cream

Bifida is het belangrijkste ingrediënt in deze gezichtscrème van Mixsoon. Het is een probiotisch ingrediënt dat het natuurlijke vermogen van de huid om te genezen ondersteunt en de huid versterkt, waardoor het minder gevoelig is voor stress van buitenaf. Als je last hebt van een gevoelige huid door een verzwakte huidbarrière, dan is dit precies de crème die je nodig hebt.

 

 

3. Isntree Mugwort Calming Cream

Isntree's crème is verrijkt met een van de meest populaire Koreaanse ingrediënten voor een huidkalmerend effect, bijvoet. Bijvoet biedt een geweldige oplossing voor roodheid en voedt de gevoelige huid van binnenuit. Ingrediënten zoals panthenol, bètaglucaan en cacao-extract versterken en hydrateren de huid.


 

 

 

4. Kaine Green Calm Aqua Cream

Deze lichtgewicht crème van Kaine smelt direct op je huid en verzacht irritatie, vermindert roodheid en biedt huidversterkende voordelen. Droogheid, gevoeligheid en ontstekingen worden aangepakt met de formule in dit potje dat is verrijkt met groene thee, Squalaan, Hyaluronzuur en andere geweldige ingrediënten.

 

 

5. Aestura Atobarrier 365 Cream

Zoals de naam al aangeeft, draait deze crème om barrièreherstel. Een sterke barrière verbetert de gevoeligheid van de huid en vermindert droogheid, terwijl het vochtgehalte van de huid wordt aangevuld zonder enige vorm van irritatie.

Welke ingrediënten vermijden bij een gevoelige huid?

Een gevoelige huid kan onvoorspelbaar zijn en reageren op verschillende omgevingsstressoren en huidverzorgingsproducten of -ingrediënten. De gevoeligheid uit zich vaak in roodheid, jeuk of een branderig gevoel, waardoor het essentieel is om zachte en niet-irriterende huidverzorgingsformules te kiezen. Kies bij het kiezen van een crème voor de gevoelige huid voor producten die vrij zijn van geurstoffen, hypoallergeen zijn en geen agressieve chemicaliën bevatten om het risico op irritatie te minimaliseren.

Mensen met een gevoelige huid moeten bepaalde ingrediënten vermijden die irritatie kunnen verergeren of allergische reacties kunnen veroorzaken. Veelvoorkomende boosdoeners zijn parfums, ook bekend als synthetische geurstoffen, uitdrogende alcoholen of agressieve conserveringsmiddelen zoals parabenen en sulfaten. Deze ingrediënten kunnen de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, de huidbarrière verstoren en leiden tot verhoogde gevoeligheid en ontstekingen.

Dagelijkse huidverzorging voor de gevoelige huid

De essentiële stappen in de skincare routine spelen een belangrijke rol bij het vinden van balans voor de gevoelige huidtypes. Reiniging, hydratatie en zonbescherming zijn belangrijke basisstappen in je routine die niet mogen ontbreken als je een huidtype hebt dat vaak overgevoelig is en last heeft van roodheid of irritatie. Hier zijn enkele tips om je te helpen deze belangrijke stappen voor je gevoelige huid te integreren:

1. Zachte reiniging: Kies een milde reiniger die effectief onzuiverheden verwijdert zonder de huid te ontdoen van haar natuurlijke oliën. Zoek naar kalmerende ingrediënten zoals kamille, aloë vera, groene thee of ceramiden om de huid te kalmeren en te hydrateren. Als je een fan bent van double cleansing, maar merkt dat oliën te zwaar zijn, dan is de overstap naar een cleansing of micellair water misschien wel de beste keuze voor jouw huid.

2.Hydratatie: Elk huidtype kan last hebben van een gevoelige huid, of je nu gewoon niet tegen bepaalde ingrediënten kunt of een aangetaste huidbarrière hebt. Het is superbelangrijk om het hydratatieniveau in balans te houden, ongeacht of je een vette gevoelige of droge gevoelige huidtype hebt. Kies voor een niet-comedogene moisturizer zonder synthetische geurstoffen of toevoegingen zoals essentiële oliën, uitdrogende alcoholen en sulfaten. Afhankelijk van je huidtype kun je de voorkeur geven aan een lichtgewicht of een meer rijke crème. Ingrediënten zoals panthenol, ceramiden, squalaan en groene thee kunnen je huid kalmeren terwijl ze vocht aanvullen.

3.Bescherming tegen de zon: Geen zonnebrandcrème dragen met een gevoelig huidtype kan alleen maar meer kwaad dan goed doen. Door je huid bloot te stellen aan schadelijke UV-stralen en haar verder te beschadigen, zal je huid nog gevoeliger worden. Bescherm je huid met een zonnebrandcrème met een breed spectrum. Als je een extreem gevoelig huidtype hebt, kun je misschien beter kiezen voor een minerale zonnebrandcrème met zinkoxide en/of titaniumdioxide om de huid te beschermen, omdat deze minder kans op irritatie hebben. Enkele goede minerale zonnebrandcrèmes zijn de ASIS-TOBE Pure Mineral Sun Cream of de Skin1004 Madagascar Centella Air-Fit Suncream Light SPF30. Houd er wel rekening mee dat minerale zonnebrandcrèmes was witte waas op de huid kunnen achterlaten. Er zijn echter ook een aantal fantastische chemische zonnebrandcrèmes van K-Beauty in ons assortiment die geschikt zijn voor gevoelige huidtypes, zoals de Torriden Dive-In Watery Moisture Sun Cream.

 

Een gevoelige huid vereist een zachte aanpak en een zorgvuldige selectie van skincare producten. We willen deze uitdaging wat makkelijker voor je maken en je helpen om de beste Koreaanse cremes voor de gevoelige huid te vinden, zodat je huid er zo gezond en stralend mogelijk uit kan zien. Een volledige routine aan het samenstellen? Bekijk ook onze oogcrèmes voor de gevoelige huid en de beste nachtcrèmes voor de gevoelige huid. Of bekijk het volledige assortiment huidverzorging voor de gevoelige huid

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter