• Lorem ipsum

Begin voor je dertigste met anti-age

11 Jan 2017
door S. Safa

Afgelopen maand, tijdens de kerstvakantie, hadden we met onze webshop een stalletje op de kerstmarkt. Tijdens het praten met de vrouwen op de markt merkten we op hoeveel vrouwen dachten dat ze te jong waren om met anti-aging te beginnen. Bij veel vrouwen bestaat de misvatting dat ze pas moeten beginnen met anti-aging als ze rimpels en de fijne lijntjes beginnen te komen, maar eigenlijk is het dan al te laat. Over the counter-producten en zelfzorgcosmetica kunnen rimpels niet laten verdwijnen; ze zijn er vooral om ze te voorkomen, niet om ze te 'genezen'. Ik wilde hier vandaag over uitweiden, en bespreken hoe je rimpels, pigmentvlekken en andere tekenen van vroegtijdige huidveroudering te slim af kan zijn. Als je ouder dan twintig bent, zou je al actief bezig moeten zijn met het voorkomen van huidveroudering. Ik heb een tijdlijn gemaakt waarin je kunt zien in welke leeftijdscategorie je het best voor welk product kan gaan om vroegtijdige huidveroudering uit te stellen. 

 

Leeftijd 18 tot 30

 

Hoewel je in de periode tussen je achttiende en je dertigste misschien nog lang niet bezig bent met rimpels en huidveroudering, is het juist van vitaal belang dat je in deze periode goed voor je huid zorgt, zodat je huid later in je leven zijn vitaliteit en glow behoudt. Het voorkomen van veroudering is een stuk eenvoudiger dan het omkeren van diezelfde veroudering met bijvoorbeeld fillers of botox. Het belangrijkste wat je in deze levensfase kunt doen voor een jeugdige huid is het gebruik van zonbescherming. Je kunt de kostbare nachtcrèmes van 250 euro nog even laten voor wat ze zijn; in deze fase is de zon je grootste vijand. Blijf zoveel mogelijk uit de zon, draag een hoed als je toch de zon in gaat, en hou je huid beschermd met een spf van minstens 20. Hou je skincareroutine simpel. Gebruik hydraterende producten met antioxidanten (vitamine E en C) om je huid soepel en levendig te houden, en vergeet niet om de kwetsbare huid onder je ogen te voeden met een rijke oogcrème. Als je last hebt van verstopte poriën of een doffe teint, gebruik dan tweemaal per week een exfoliant om van opgehoopte dode huidcellen af te komen. 

- Dagelijks een SPF>20 
- Elke dag een hydraterende moisturizer (die bij je huid past) 
- Elke dag antioxidanten (vitamin E, C, resveratrol, groene thee, etc) 
- Dagelijks oogcrème
- Tweemaal per week een exfoliant 



Een voorbeeld van een skincare routine voor iemand tussen de 18 en de 30
Klairs Mid-day Blue Sun Lotion, Neogen Bio-Peel Green Tea, Innisfree orchid eye cream, Neogen Real Fresh Foam Cleanser Cranberry, Klairs freshly juiced vitamin drop, COSRX Hyaluronic Acid Intensive Cream.



Leeftijd 30 tot 40

Als je dertig wordt, is huidveroudering zeker iets om rekening mee te houden. Rond je vijfentwintigste stopt je lichaam met het aanmaken van collageen, en na je dertigste zakken de niveaus collageen met 1 á 2% per jaar. Je zult nu zeker de eerste tekenen van huidveroudering gaan merken. Je huid zal er doffer en minder 'vol' uitzien dan voorheen, en er zullen zich fijne lijntjes gaan aftekenen. De mate en de snelheid waarmee deze huidveroudering zich voltrekt hangt sterk af van je genen en van hoe je je huid in je jongere jaren behandeld hebt, maar iedereen zal in hun huid een afname van elasticiteit en een doffere teint gaan opmerken. Er zijn twee sleutelingrediënten die bij deze leeftijd van belang zijn: collageen-stimulerende ingrediënten en retinoïden

Op deze leeftijd begint de synthese van collageen terug te lopen, dus je huid heeft voor de productie van collageen een steuntje in de rug nodig. Er zijn veel ingrediënten die kunnen helpen met het stimuleren van de collageenproductie, maar de meest voorkomende zijn vitamine CAHA'skoperpeptiden en retinoïden. Lees hieronder verder waarom. 

De gouden standaard voor het verbeteren van de gehele huidconditie zijn retinoïden. Retinoïden zijn vitamine A-derivaten die ontzettend effectief zijn in het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekken en rimpels. De meeste retinoïden zijn alleen beschikbaar op recept, dus je moet het gebruik hiervan met je arts bespreken. De enige vorm van retinoïden die je in de winkel kunt kopen, heet retinol. Ik heb al eens een blogpost geschreven over retinol en retinoïden. Als je meer wil weten over retinoïden, klik dan hier

- Dagelijks een SPF>30
- Dagelijks een hydraterende moisturizer die bij jouw huidtype past.
- Dagelijks antioxidants (bijvoorbeeld vitamin E, C, resveratrol, groene tee, etc.) 
- Voeg retinol toe aan je skincare routine.
- Voeg ingrediënten die de collageenproductie stimuleren toe aan je skincare routine.
- Dagelijks een oogcrème
- Éen á twee keer per week een exfoliant

 

Een voorbeeld van een skincare routine voor iemand tussen de 30 en de 40
Missha Essence Sun, Klairs Rich Moist Foaming Cleanser, Mizon AHA 8% Peeling Serum, Missha Vitality Eye Cream, Missha Vitality Cream, It's Skin CO Effector, Mizon Collagen Power Lifting Emulsion.

 


Leeftijd 40 tot 50

Door de jaren heen heeft de huid de neiging om droger en ruwer te worden. De meeste mensen zullen op deze leeftijd baat hebben bij een rijke, verzachtendemoisturizer. Gebruik een cleanser die de huid niet uitdroogt en een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen, zeker wanneer je een product met retinol gebruikt. Blijf elke dag een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor gebruiken, gepaard met retinol en antioxidanten om je huid beschermd en stralend te houden. 

- Dagelijks SPF>30
- Dagelijks een extra rijke moisturizer die bij jouw huidtype aansluit
- Dagelijks antioxidants (bijv. vitamin E, C, resveratrol, groene thee, etc.) 
- Doelmatig gebruik van of retinol
- Doelmatig gebruik van collageenstimulerende producten
- Dagelijks een oogcrème
- Één a twee keer in de week een milde exfoliant
- Dagelijks een cleanser die de huid niet uitdroogt



Een voorbeeld van een skincareroutine voor iemand tussen de 40 en de 50

Neogen Bio-Peel Wine, Mizon AHA 8% Peeling Serum, Whamisa Foam Cleansing Cream, Missha Immortal Youth Eye CreamMissha Immortal Youth Cream, Missha Immortal Youth Moisturizer, Missha Soft Finish Sun Milk

Leeftijd 50+

Ga door met je anti-aging skincareroutine. Je huid kan nog steeds beschermd en verbeterd worden. Gebruik een corrector voor donkere vlekken en pigmentvlekken om eventuele levervlekken in toom te houden. 

- Dagelijks een SPF>30
- Dagelijks een extra rijke moisturizer die aansluit aan jouw huidbehoeften
- Dagelijks antioxidants (bijv. vitamin E, C, Resveratrol, Green Tea, etc.)
- Doelmatig gebruik van retinol
- Doelmatig gebruik van collageenstimulerende ingrediënten. 
- Dagelijks een oogcrème
- Één a twee keer per week een milde exfoliant
- Elke dag een cleanser die de huid niet uitdroogt 

Dat gezegd hebbende: het spreekt voor zichzelf dat een gezonde leefstijl ook belangrijk is, ongeacht je leeftijd. Hou jezelf gezond en fit en eet gezond, om veroudering van binnenuit tegen te gaan.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter