• Lorem ipsum

Waar is Aloë Vera goed voor?

1 Aug 2023
door O. Ten

Hoi lieve Little Wonderlanders!

Deze blogpost gaat over Aloë Vera, een ingrediënt waar je vast al wel eens van gehoord hebt. Het is een populair skincare ingrediënt dat in veel Koreaanse huidverzorgingsproducten aanwezig is. Het heeft die populariteit terecht, want Aloë Vera heeft talloze voordelen voor de huid. Let's dive into it!

Wat is Aloë Vera?

  • De eerste bekende informatie over Aloë Vera dateert van 6000 jaar terug, uit de tijd van het oude Egypte! Egyptische farao's en belangrijke figuren zoals Cleopatra en Nefertiti gebruiken het al tijdens hun dagelijkse schoonheidsritueel.
  • Aloë Vera heeft niet veel water nodig. Het is dan ook geen moeilijke plant om thuis te verzorgen.
  • Aloë Vera is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar! Het voorkomt haarbreuk en maakt het zacht en glanzend. Bij gebruik op de hoofdhuid vermindert Aloë Vera roos en irritatie en bevordert het de haargroei.

Laten we eens kijken naar wat er in de Aloë Vera plant zit. We beginnen met de vitamines. Zoals jullie allemaal weten, zijn vitamines essentiële micronutriënten die vaak niet in voldoende hoeveelheden door ons lichaam kunnen worden geproduceerd, of zelfs helemaal niet! Aloë Vera bevat Vitamine B12, wat belangrijk is voor de vorming van huidcellen. Vitamine E helpt niet alleen om de huid sterk te maken, maar het werkt ook tegen broze nagels. Aloë Vera bevat ook veel Vitamine C en Vitamine E. Die eerste werkt om de huid te verhelderen, rimpels te verminderen, te huid egaler te maken en de aanmaak van collageen te stimuleren. Vitamine E 

Een voorbeeld hiervan is Vitamine B12 (dat Aloë Vera bevat), wat belangrijk is voor de vorming van cellen en dus voor een gezonde huid, haar en nagels. Aloë Vera bevat ook de levensduur-besties: Vitamine C en Vitamine E. Vitamine C werkt om de huidteint op te helderen, het uiterlijk van rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de huidskleur te egaliseren (met name handig als u hyperpigmentatie aanpakt). Vitamine C maakt uw huid echter kwetsbaarder voor blootstelling aan de zon. Dit is wanneer zijn beste vitamine E komt helpen. Het maakt uw huid minder gevoelig voor zonnestralen en verhoogt de eerder genoemde functies van vitamine C.

Bovendien is Aloë Vera rijk aan vitamine A (ook bekend als Retinol), dat de productie van collageen verhoogt, talgafscheiding vermindert, de structuur van de dermis herstelt en wonden herstelt. Absoluut een ster ingrediënt in alle anti-aging en anti-acne producten. Onder andere kiesdistricten, Aloë Vera bevat 8 soorten Enzymen, die elk dienen als katalysatoren voor bepaalde chemische reacties. Bradykinase, bijvoorbeeld, is een enzym dat verantwoordelijk is voor het helen van wonden en het verlichten van ontstekingen. Het doet dit door de ontstekingsmediator die ons lichaam produceert, af te breken.

Helpt Aloë Vera tegen puistjes?

Om duidelijk te zijn over wat er zo speciaal is aan de Aloe Vera plant, laten we eens kijken naar enkele van de bestanddelen en beginnen met enkele van de vitamines. Zoals jullie allemaal weten, zijn vitamines essentiële micronutriënten die vaak niet in voldoende hoeveelheden door ons lichaam kunnen worden geproduceerd ... of helemaal niet! Een voorbeeld hiervan is Vitamine B12 (dat Aloë Vera bevat), wat belangrijk is voor de vorming van cellen en dus voor een gezonde huid, haar en nagels. Aloë Vera bevat ook de levensduur-besties: Vitamine C en Vitamine E. Vitamine C werkt om de huidteint op te helderen, het uiterlijk van rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de huidskleur te egaliseren (met name handig als u hyperpigmentatie aanpakt). Vitamine C maakt uw huid echter kwetsbaarder voor blootstelling aan de zon. Dit is wanneer zijn beste vitamine E komt helpen. Het maakt uw huid minder gevoelig voor zonnestralen en verhoogt de eerder genoemde functies van vitamine C.

Bovendien is Aloë Vera rijk aan vitamine A (ook bekend als Retinol), dat de productie van collageen verhoogt, talgafscheiding vermindert, de structuur van de dermis herstelt en wonden herstelt. Absoluut een ster ingrediënt in alle anti-aging en anti-acne producten. Onder andere kiesdistricten, Aloë Vera bevat 8 soorten Enzymen, die elk dienen als katalysatoren voor bepaalde chemische reacties. Bradykinase, bijvoorbeeld, is een enzym dat verantwoordelijk is voor het helen van wonden en het verlichten van ontstekingen. Het doet dit door de ontstekingsmediator die ons lichaam produceert, af te breken.

Mineralen zoals:

  • Koper (een element dat koperpeptiden wordt indien gecombineerd met drie aminozuren bij de formulering van producten: koperpeptiden verjongen de huid, verminderen het verschijnen van rimpels en neutraliseren vrije radicalen)
  • Calcium (deze elementen worden aangetroffen in de opperhuid en handhaven de algehele gezonde toestand van uw huid door de talgafscheiding en huidvernieuwingscyclus te reguleren)
  • Zink (vaak is dit element aanwezig in SPF-producten omdat het helpt de huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen)

Andere bestanddelen:

  • Vetzuren en aminozuren zijn ook aanwezig in Aloë Vera en bezitten antibacteriële eigenschappen, verminderen ontstekingen, genezen wonden en versterken de beschermende barrière van de huid.
  • Salicylzuur werkt als ontstekingsremmend en antibacterieel middel.
  • Lignine is een stof waar Aloë Vera beroemd om is. Het verhoogt de penetratie van andere ingrediënten in de huid, waardoor de doeltreffendheid van huidverzorgingsproducten wordt verhoogd.

Algemene voordelen van Aloë Vera:

Dit gezegd hebbende, komt het erop neer: Aloë Vera is een plant vol voedingsstoffen die een gezondere huidconditie bevordert. Het herstelt de vochtbalans van je huid en werkt ook als een antibacterieel en ontstekingsremmend ingrediënt, wat vooral gunstig is voor een acne-gevoelige, droge of geïrriteerde / beschadigde huid. Er zijn veel producten op de website van Little Wonderland die ingrediënten van Aloë Vera bevatten, maar hier zijn enkele van onze aanbevelingen voor bepaalde huidtypen:

Producten voor acne gevoelige huid:

   
CleanserTonerCreme
Troiareuke ACSEN Oil Cut CleansingSecret Key Aloe Soothing Moist TonerSome By Mi 30 Days Miracle Cream

 

Producten voor de droge huid:

   
CleanserMistCreme
Klairs Rich Moist Foaming CleanserTroiareuke H+ Cocktail Moisturizing AmpouleBenton Aloe Hyaluron Cream

 

Als je nog vragen of opmerkingen hebt over deze blogpost, laat het ons dan weten in de comments hieronder :)

Tot de volgende post! xx LW Team

Reacties
Yin
23 Oct 2019
Beste Sylvia, Ja we zijn weer terug met het posten van onze blogs! Het heeft even geduurd, maar we zijn dit keer helemaal terug ^^ Bedankt voor je leuke idee. Ik zal dit zeker in ons team overleggen om over dit onderwerp een artikel te schrijven
Sylvia Sp
22 Oct 2019
Wat fijn dat er weer een blog is.
Misschien ook een idee voor een blog, verzorging voor een 50+ huid. Ik heb altijd het idee dat k-beauty veel meer gericht is op een jongere doelgroep.
Laat een reactie achter