• Lorem ipsum

10 + 1 Goede skincare voornemens

1 Feb 2021
door LW Editorial

Begin 2021 met goede voornemens op het gebied van skincare! Een nieuw jaar is een perfect moment om te reflecteren, nieuwe skills te leren en oude gewoontes te veranderen. Waar dit nieuwe jaar ons ook brengt, met deze goede voornemens ziet je huid er in ieder geval tiptop uit. Hier zijn onze tips om die felbegeerde K-glow te krijgen!

 

1. Allemaal aan de SPF

Wist je dat je 90% van je huidveroudering zelf in de hand hebt? De mate van blootstelling aan zonlicht houdt direct verband met vroegtijdige huidveroudering, rimpels en pigmentvlekjes. Zonnebrandcrème beschermt je niet alleen hiertegen, maar ook tegen huidkanker. Allemaal aan de zonnebrandcrème, dus!

Bescherm je huid ook op bewolkte dagen met een zonnebrandcrème van minstens SPF20. Je huid zal je dankbaar zijn. 

 

2. Tijd voor een dutje

Een goede nachtrust is essentieel voor het herstellen van de huid. ’s Nachts krijgen je huidcellen de kans om zich te vernieuwen. Investeer in een goed nachtmasker, zodat je huid extra verzorgd wordt terwijl je slaapt. Het masker sluit de actieve ingrediënten uit je skin care routine in, zodat je gebruikte producten optimaal hun werk kunnen doen. Zo word je wakker met een huid die op z’n best is!

 

3. Cleanse, cleanse, baby

Double cleansen is dé manier om vuil, bacteriën en overtollig talg op een milde maar effectieve manier te verwijderen. Zo creëer je een schoon canvas om je avondroutine op aan te brengen. Door de diepe reiniging die double cleansen biedt, zie je gelijk een serieus verschil; een gladdere huid, minder mee-eters en minder grove poriën. En dit wordt alleen maar beter naarmate je consistent blijft in je double cleanse routine!

 

4. Niet poppen maar patchen

Kneep jij in 2020 je puistjes nog uit? Grijp in 2021 dan naar de pimple patch, onze favoriete innovatie op K-beauty-gebied. Een pimple patch is een soort pleister voor puistjes. Ze bevorderen wondherstel, verminderen het risico op littekenvorming en voorkomen dat je aan de ontsteking zit. Je wilt nooit meer terug!

 

5. Vitamine C for the win

Hydraterend, verhelderend, verstevigend, effectief tegen hyperpigmentatie en roodheid… Moeten we doorgaan? Kunnen we nog meer in love zijn met Vitamine C? 

Onze tip: Gebruik vitamine C ’s ochtends, om je zonnebrandcrème een boost te geven en de beschermende werking te versterken. Vitamine C helpt je huid in de strijd tegen luchtvervuiling en oxidatieve stress. 

 

6. Lock it while it’s moist

Eindig je skin care routine altijd met een goede moisturizer. Het beste is om de moisturizer op een vochtige huid aan te brengen, zodat het beter geabsorbeerd wordt en de hydratatie wordt ingesloten. Vooral als je een droge huid hebt, maakt dit een groot verschil en krijg je op termijn een gezondere huid.

 

7. Product over de datum? Weg ermee

Het is niet goed en soms ronduit schadelijk om producten te gebruiken die over de datum zijn. Het kan irritatie en zelfs break-outs veroorzaken, en daar zit je niet bepaald op te wachten als je streeft naar een glow. Dus, let op de vervaldatum, en ga regelmatig met de bezem door je skin care routine. 

 

8. Wees oogverblindend

Oogcrèmes zijn echt niet alleen voor de rijpere huid bedoeld. De huid rondom je ogen is kwetsbaar en fragiel. Niet voor niks is rondom de ogen de eerste plek waar huidveroudering zichtbaar wordt. Wees donkere wallen en fijne lijntjes voor en geef je oogzone wat extra TLC (Tender Loving Care).

 

9. Water, water en nog eens water

Een goede skin care routine is essentieel, maar genoeg water drinken is ook heel belangrijk. Water helpt een goed vochtpeil te onderhouden, en zorgt zo voor een huid die soepeler is, met minder diepe rimpels. Als je te weinig drinkt kun je een doffe teint krijgen en kan je huid er ingevallen uitzien. Yikes! Ren naar de kraan! 

 

10. Hand me some love

Je gezicht krijgt waarschijnlijk de meeste aandacht, maar vergeet je handen en voeten niet! Niemand zit te wachten op droge, vale handen, en wat dacht je van al die zon die op je handen schijnt? Tip: Na het aanbrengen van je skin care product, kun je het overtollige product op je handen en/of voeten aanbrengen. Zo blijft de huid daar ook zacht en gehydrateerd.

 

11. Bonustip: No pressure, we’re all in this together

Voel je niet overweldigd door de 10 stappen van de Korean skin care routine. De sleutel naar succes is consistentie. Stel haalbare, realistische doelen voor jezelf, en heb plezier! Als je nog wat meer begeleiding nodig hebt, staan wij voor je klaar. Neem contact op via [email protected] of via de live chat. 

Xoxo, Team LW

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter