• Lorem ipsum

Skincareroutine voor de droge huid

11 Mar 2024
door S. Safa & M. Nowak

Heb je je huidtype al bepaald? Zo kun je producten kiezen die het beste passen bij jouw specifieke huid behoeften. Als je worstelt met droogte en je afvraagt welke skincare het beste is bij een droge huid, lees dan verder en ontdek jouw perfecte skincare routine voor de droge huid.

Een droge huid kan strak aanvoelen, en soms is huidschilfering ook een probleem. Of je nou altijd een droge huid hebt, of het koude weer ervoor zorgt dat je huid uitdroogt; geen zorgen. Met de juiste huidverzorgingsproducten heb je in no time een huid die gevoed en gehydrateerd aanvoelt.

1. Cleanser

De eerste stap van de meeste skincare routines is het reinigen van je huid, echter hoeft dit niet te gelden in de skincare routine voor de droge huid. Voelt jouw huid niet vettig of vuil aan, dan kun je het reinigen van je gezicht gerust overslaan in de ochtend. Gebruik voor het reinigen, of je dit alleen in de avond doet of niet, van je huid een hydraterende cleanser die op een milde manier vuil en zweet verwijdert en tegelijkertijd je huid hydrateert. Ook micellair water werkt vaak erg goed voor de droge huidtypes die naast droogte, ook irritatie ervaren of snel gevoelig zijn. 

 

Mixsoon Centella Cleansing Water

De perfecte milde manier van cleansing die de pH van de huid beschermt. De cleansing water heeft een verzachtende werking en helpt droogheid te verminderen.

 

 

Etude House Soon Jung ph5.5 Foam Cleanser

Deze schuimende reiniger is hypo-allergeen, hydrateert de huid tijdens het reinigen en is erg zacht. Daarnaast is die verrijkt met kalmerende en huid versterkende ingrediënten.

 

 

 

Isntree Yam Root Vegan Milk Cleanser

Vind je micellar water net iets te mild en raakt je huid weer te snel geïrriteerd door reguliere cleansers, dan is dit de perfecte alternatieve keuze om je huid op een zachte maar effectieve manier te reinigen. Deze reiniger is doordrenkt met aminozuurrijke yamwortel die vocht aanvult, de vochtbarrière van de huid opnieuw in evenwicht brengt en de huidtextuur verbetert. 

 

 

iUNIK Centella Bubble Cleansing Foam

Bomvol natuurlijke ingrediënten, waaronder Centella Asiatica water om alle huidtypes van milde reiniging te voorzien.

2. Exfoliëren

Ondanks dat de droge huid snel gevoelig kan worden is het belangrijk om de huid toch regelmatig te exfoliëren. Zo zorg je ervoor dat je huid altijd optimaal je skincare kan opnemen, en voorkom je opbouw van dode huidcellen die kunnen zorgen voor verstopte poriën en een doffe teint. Voor een droog huidtype raden we aan om 1 tot maximaal 2 keer per week in de avond te exfoliëren met een milde exfoliant of een exfoliërende toner. Kies daarom voor een toner of exfoliant verrijkt met AHA of PHA, deze hebben een gemiddeld grotere molecuul waardoor ze niet te diep in de huid doordringen en daarmee minder irritatie veroorzaken. Lees hier meer over de soorten chemische exfolianten.

 

By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water

Merk je dat je huid snel geïrriteerd raakt van exfolianten? Probeer dan eens deze van By Wishtrend. De formule zal de huid niet irriteren en is mild genoeg voor regulier gebruik.

 

 

COSRX One Step Green Hero Calming Pad

Geformuleerd met PHA en meerdere kalmerende ingrediënten om de huid te ontdoen van dode huidcellen en weer volledig in balans te brengen.

 

 

Jumiso Yes I am toner AHA 5%

De Glycolzuur en melkzuur in deze toner helpen dode cellen te exfoliëren terwijl natuurlijke plant ingrediënten de huid helpen te kalmeren en te verzachten.

3. Toner

Toners verwijderen niet alleen overgebleven restjes vuil en make-up, ze bereiden de huid ook voor op de volgende stappen in je routine. Toners zorgen ervoor dat je huid de actieve ingrediënten van de daaropvolgende serums en moisturizers beter zal absorberen. Een goede toner helpt de vochtbalans van je huid te herstellen en tegelijkertijd de textuur van je huid te verbeteren. Kies voor een hydraterende, vochtinbrengende toner. Als je andere klachten hebt, zoals hyperpigmentatie of irritatie, probeer dan een toner te vinden die meerdere effecten heeft, zoals hydrateren, verhelderen of kalmeren.

 

Pyunkang Yul Essence Toner

Een intens hydraterende toner met 91.3% vlinderbloemwortel-extract. Rijk aan antioxidanten, mineralen en voedingsstoffen.

 

 

Laneige Cream Skin Refiner

Een hydraterende toner die rijk is aan aminozuren. Zeer geschikt voor de droge, gevoelige huid.

 

 

I'm From Rice Toner

Verheldert de huid en verbeterd tegelijk ook de huidelasticiteit. De formule werkt om vochtverlies te voorkomen en zo de droge huid weer in balans te brengen.


 

4. Treatments

Treatments laten actieve ingrediënten tot diep in de huid doordringen om specifieke huidproblemen aan te pakken. Essences, serums en ampoules vallen allemaal onder deze categorie. Essences zijn iets minder geconcentreerde versies van serums, terwijl ampoules meer geconcentreerde versies van serums zijn. Ampoules gebruik je daarom vaak ook op korte termijn om specifieke huidproblemen aan te pakken en de huid een boost te geven.

Omdat elke huid uniek is pas je een treatment aan op jouw specifieke huid behoeften en issues. Bij een droge huidtype is het belangrijk om huidbarrière versterkende producten te gebruiken om zo een gezonde barrière te bouwen en te onderhouden. Een gezonde huidbarrière voorkomt daarnaast vochtverlies, houdt je huid mooi in balans, en versterkt het tegen irritaties.

 

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence


Een hydraterende essence met 92% slakkenslijmfiltraat, om de huid te kalmeren en beschadigingen te vervagen.

 

 

Skin1004 Madagascar Centella Probio-cica Intensive Ampoule

Deze ampoule zal tot diep in de huid doordringen en met zijn geconcentreerde formule de huid hydrateren, herstellen, en effectief kalmeren.

 

 

Purito SEOUL Wonder Releaf Centella Serum Unscented

Dit vernieuwde serum van Purito SEOUL is een topper voor het versterken van de huidbarrière. Met een hoog gehalte aan Centella Asiatica helpt het met huidherstel zodat je huid van binnenuit sterk wordt.


 

 

 

AXIS-Y Dark Spot Correcting Glow Serum

Als je droge huid een oppepper nodig heeft die de teint egaliseert en de doffe huid doet opleven, voeg dan dit serum toe aan je mandje.

5. Moisturizer

Tijdens de koudere maanden is het slim om een rijke, voedende moisturizer in je skincare routine voor de droge huid op te nemen. Dit sluit alle hydratatie en nutriënten in en helpt vochtverlies tegen te gaan. De zomermaanden vergen vaak toch wat verandering in de skincare routine waardoor je met een droge huid niet de erg voedende crèmes hoeft te blijven gebruiken. Wissel daarom je rijke moisturizer in voor iets met een lichtere textuur. Over het algemeen kun je kiezen voor hydraterende, kalmerende moisturizers. Ook zijn huidbarrière versterkende crèmes een erg goede keuze voor de droge huid.

Als je huid erg droog is, kan je de moisturizer ’s avonds vervangen door of opvolgen met een gezichtsolie. Face oils werken heel goed met mineralen en nutriënten die in olie oplosbaar zijn, zoals vitamine E, vetzuren en antioxidanten. Ze dringen de huid binnen om die te transformeren, en bouwen tegelijkertijd een lipidebarrière die je huid beschermt en weerbaar houdt. Je kunt ook je face oil met een moisturizer combineren. Wil je helemaal voorbereid zijn op de kou? Lees dan onze "Rebuild your Skincare Routine" blog!

 

Aestura Atobarrier 365 Cream

Aestura's viral crème is een krachtpatser van een moisturizer die de huidbarrière versterkt en langdurige hydratatie biedt. Perfect voor mensen met een beschadigde of verzwakte huid.

 

 

Etude House Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream

Is je huid verzwakt en gevoelig naast de droogte die je ervaart? Dan zal deze moisturizer het helpen versterken. Met een proteïnebarrière die je huid weer super strong maakt.

 

 

 

Klairs Rich Moist Soothing Cream

Deze moisturizer is perfect voor het kalmeren van de erg droge huid. Ook vult het vocht aan en creëert het een barrière om de huid te beschermen en vochtverlies te voorkomen.


 

6. Oogcrème

Kies bij een oogcrème voor een rijke, verzachtende formule die de kwetsbare huid onder je ogen gehydrateerd en beschermd houdt. Omdat de droge huidtypes sneller kans hebben op irritatie zijn milde formules de safe choice tijdens het uitzoeken van een oogcrème.  

 

Purito Wonder Releaf Centella Eye Cream Unscented

Deze milde formule is verrijkt met peptiden en hydraterende ingrediënten om de huid rond de ogen te verzorgen. Daarnaast bevat die ook nog geen geur of essentiële oliën! 

 

 

Benton Fermentation Eye Cream

Speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en droge huid. Deze eye cream bestrijd rimpeltjes en is verrijkt met hoge concentraties Galactomyces Ferment Filtrate, een gefermenteerde gistextract dat de huid opheldert en soepel maakt.

 

 

Pyunkang Yul Eye Cream

Verpakt in aparte sachets om zo hygiënisch mogelijk te werk te gaan en op die manier huid irritaties te voorkomen. Daarnaast zit deze oogcrème vol met voedzame ingrediënten om droogte en huidveroudering tegen te gaan.

7. Zonbescherming

Vergeet de zonnebrand niet en sluit je ochtendroutine altijd af met zonbescherming! Zo bescherm je je huid tegen schadelijke UV-straling, vochtverlies en voorkom je vroegtijdige huidveroudering en hyperpigmentatie door zonschade. Sommige foundations en BB-creams hebben een SPF in hun formule, maar de hoeveelheid BB-cream die een gemiddeld persoon op zijn gezicht aanbrengt is niet genoeg om de huid gedurende de hele dag te beschermen. Dus vergeet daarom niet om aparte zonbescherming te gebruiken.

 

Isntree Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF50+ PA++++

Bereid je droge huidje maar voor op intense hydratatie met deze chemische zonnebrand. Verrijkt met maar liefst acht soorten hyaluronzuur beschermt die dus niet alleen je huid maar vult die ook nog de vochtgehalte van je huid aan.

 

 

Round Lab Birch Juice Moisturizing Sun Cream SPF50+ PA++++

Deze zonnebrand werkt als een moisturizer en zonbescherming in één! Toch kan het voor de droge huidtypes goed zijn om vooraf nog een hydraterende crème aan te brengen voor de ultieme moisture boost.

 

 

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics

Deze bestseller is verrijkt met huidversterkende en hydraterende ingrediënten, precies wat de droge huid kan gebruiken!

8. Extra verzorging: Lippen & Maskertjes

Lippenbalsems en lipmaskers behoren niet echt tot skincare, maar je lippen horen toch echt bij je gezicht. Vergeet niet je lippen zacht en gehydrateerd te houden met een voedende lippenbalsem of breng voor het slapen gaan een lip mask aan. Zo word je wakker met zachte en verzorgde lippen.

Sheet maskers zijn een onderdeel van de 10-stap skincare routine maar gezichtsmaskers worden over het algemeen gebruikt als een booster, of luxe extraatje voor je huid. Ze zijn gemaakt van een luchtig textiel dat gedrenkt is in een licht serum en bevatten een verscheidenheid aan ingrediënten die gunstig zijn voor de huid, zoals antioxidanten, vitamines, mineralen, hyaluronzuur, etc. Het zijn in feite mini-facials waar je thuis van kan genieten. Er zijn maskers voor iedere huid; hydraterend, bevochtigend, voedend, vitaliserend, anti-age, verhelderend, you name it. Kies een masker dat jouw specifieke huidbehoeften adresseert en probeer voor het optimale resultaat één a twee keer per week een sheet masker te gebruiken.

 

Tocobo Vita Glazed Lip Mask

Gebruik dit lip masker voor het slapen gaan of breng een dun laagje aan in de ochtend voor volle, glossy en verzorgde lippen.

 

 

Skin1004 Madagascar Centella Watergel Sheet Ampoule Mask

Een multitasking sheet masker die verrijkt is met 51% Centella Asiatica om je huid te kalmeren en intensief te hydrateren.

 

 

Abib Rice Probiotics Overnight Mask

Verrijkt met huid versterkende probiotica en rijst die de huid egaal maakt, de teint verheldert, en je huid weer doet stralen.

 

Ontdek ook onze tips & tricks over wat je kunt doen tegen een droge huid om je huid nog beter te leren begrijpen. Er bestaan vele goede producten voor de droge huid; de voorbeelden die we hier opnoemen zijn productfavorieten waar we dol op zijn en die we van harte aanraden. Kom je er toch niet uit, begin dan gerust een gesprek met een van onze skincare specialisten of lees meer over de beste reinigers en de beste gezichtsolie voor de droge huid.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter