• Lorem ipsum

De Beste Gezichtsreinigers bij een Droge Huid

29 Jan 2024
door Marta N.

Droge huid verlangt vaak naar een extra dosis zorg. Gekenmerkt door een gebrek aan natuurlijke oliën, kunnen droge huidtypes snel een strak of trekkerig gevoel ervaren en last hebben van schilferigheid. Het vinden van de juiste gezichtreinigers voor de droge huid is daarom ook essentieel, en speelt het een cruciale rol als de eerste stap van je skincare routine. Kamp je met een droge huid van het lichaam, bekijk dan de Koreaanse douchegels die speciaal zijn gecreëerd voor de droge huid.

Lees verder en ontdek onze aanbevelingen voor reinigers bij een droge huid en waar je op moet letten bij het kiezen van een gezichtsreiniger voor de droge huid. Weet je niet zeker of je last hebt van een droge of juist een vochtarme huid? Lees dan hier hoe de twee van elkaar verschillen.

Waarom een gezichtsreiniger gebruiken?

Een gezichtsreiniger is essentieel, of je nou een droog of vet huidtype hebt. Een reiniger helpt om onzuiverheden, overtollige olie en dode huidcellen te verwijderen. Vooral als je zonnebrand en make-up draagt is het reinigen van je gezicht super belangrijk. Als je make-up restjes en zonnebrand niet weg wast kun je al snel je poriën verstoppen wat weer kan zorgen voor ontstekingen en andere ongemakken. Daarnaast bereid je met een reiniger de huid voor op de opname van voedende ingrediënten uit andere huidverzorgingsproducten.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan double cleansing ook top zijn voor droge huidtypes. Door eerst je huid te reinigen met een cleanser op oliebasis verwijder je effectief make-up en onzuiverheden zonder essentiële oliën te ontnemen. Volg dit op met een zachte, op water gebaseerde reiniger om een grondige en tegelijkertijd voedende reinigingsroutine te waarborgen.

Hoe vaak mag je een gezichtsreiniger gebruiken?

Over het algemeen wordt het aangeraden om je gezicht 's ochtends en 's avonds te reinigen. 's Ochtends helpt het om de overnacht opgebouwde oliën en onzuiverheden te verwijderen, terwijl het 's avonds cruciaal is om zonnebrand, make-up en de dagelijkse belasting van de huid weg te spoelen. Is je huid echter erg gevoelig, erg droog of heb je bijvoorbeeld last van eczeem, dan kan het in sommige gevallen ook genoeg zijn om je huid in de ochtend te spoelen met lauw water en alleen een cleanser erbij te pakken in de avond. Luister dus vooral goed naar je huid en naar wat ze op het moment nodig heeft.

Gezichtsreinigers voor de droge huid

Bij het zoeken naar de ideale Koreaanse reiniger voor droge huid is het essentieel om hydratatie en balans op nummer 1 te zetten. Zoek naar reinigers die "zacht", "hydraterend" en "vochtinbrengend" zijn. Bekijk hieronder onze favoriete gezichtsreinigers voor de droge huid. 

 

1. iUNIK Centella Bubble Cleansing Foam

In plaats van gezuiverd water, gebruikt deze bubble cleanser 69% centella asiatica extract-water voor een effectief kalmerend en verzachtend effect. Deze reiniger zit bomvol natuurlijke, milde ingrediënten om de droge huid vol met liefde te reinigen.

 

 

2. Skin1004 Madagascar Centella Ampoule Foam

Hou je meer van een rijke, schuimende reiniger? Zoek dan niet verder dan deze superster van Skin1004. Verrijkt met Centella Asiatica, Glycerine en Hyaluronzuur om de huid te hydrateren en tegelijkertijd ook te kalmeren. 

 

 

3. Klairs Rich Moist Foaming Cleanser

De cleanser van dear, Klairs is een luxe schuimreiniger die de huid voedt met hydraterende ingrediënten en de natuurlijke vochtbalans behoudt. Hyaluronzuur en aminozuren zorgen voor een gebalanceerd en gehydrateerd resultaat. Daarnaast is de reiniger hypoallergenisch, alcohol-vrij, en parabeen-vrij.

 

 

 

4. Sioris Cleanse Me Softly Milk Cleanser

Een unieke milk cleanser die de huid heel zachtjes reinigt door zonnebrand, make-up en onzuiverheden te verwijderen. De perfecte keuze voor de gevoelige droge huid, vooral als je toch wil double cleanser maar je huid een reiniger op olie basis niet prettig vindt.

 

 

5. Aestura Atobarrier 365 Bubble Cleanser

Je kent Aestura vast van hun viral Atobarrier 365 Cream! Een toppertje voor de droge huidtypes, maar daar kun je ook gerust deze reiniger aan toevoegen. De minimalistische formule is verrijkt met groene thee water en vitamine E om de droge huid te verzorgen en te versterken.

 

 

6. Aromatica Comforting Calendula Decoction Cleansing Mousse

Ook deze gezichtsreiniger is geformuleerd met een minimale formule om het zo mild mogelijk te maken voor de droge en gevoelige huidtypes. Rijk aan Calendula, wat van nature meerdere kalmerende bestanddelen bevat die de ruwe, gevoelige huid verzorgen en kalmeren.

 

De juiste reiniger kan je huidverzorgingsroutine transformeren, daarom is het zo belangrijk om een goede reiniger te vinden als je kampt met een droge huid. Heb je meer hulp nodig bij het verzorgen van je huid, bekijk dan ook onze blog met tips over wat je kunt doen bij een droge huid. Wil je zelf op ontdekkingstocht gaan en je skincare routine samenstellen, ontdek dan hier al onze huidverzorging voor de droge huid.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter