• Lorem ipsum

(Re)build your Skincare Routine: Cream & Oil

27 Oct 2023
door Marta N.

Nu we november ingaan, betekenen de frisse lucht en vallende bladeren niet alleen een verandering in het weer, maar ook in je huidverzorgingsroutine. De herfst- en wintermaanden vragen om een verandering in je verzorging om je aan te passen aan de uitdagingen van het seizoen. Deze keer gaan we het transformerende effect van crèmes en oliën in je huidverzorgingsroutine verkennen.

September voegde lichtgewicht verrijking en hydratatie toe, oktober stond in het teken van het aanpakken van persoonlijke huidproblemen met geconcentreerde formules en nu brengt november rijke hydratatie en voeding. Heb je de vorige stappen van de (Re)build your Skincare Routine gemist? Bekijk onze aanbevelingen voor september hier, en de essentials voor oktober hier.

De (Re)build your Skincare Routine reis begeleidt je door de stappen van het creëren van een op maat gemaakte huidverzorgingsroutine die één is met de seizoenen en jouw huid. Elke maand laten we zien welke producten je kunt toevoegen of omruilen in je huidige routine, zodat deze met elke stap meer winterbestendig wordt.

Winter huidverzorgingstips

Koelere temperaturen en een lagere luchtvochtigheid kunnen ervoor zorgen dat je huid uitgedroogd en dof aanvoelt en extra verzorging nodig heeft. Een lage luchtvochtigheid in combinatie met de droge lucht die door de verwarming binnenshuis wordt gecreëerd, kan het vochtgehalte van de huid ernstig aantasten. Het uitdrogen van de huid kan leiden tot veel andere problemen, ontstekingen, roodheid, jeuk en algehele irritatie. Het verergert ook bepaalde huidaandoeningen zoals rosacea, psoriasis en eczeem. Crèmes en oliën zijn een dynamisch duo dat te hulp schiet door de huid diep te voeden en te beschermen tegen de elementen.

Naast het behouden van een gezond hydratatieniveau, zal het toevoegen van een voedende crème en olie aan je routine de huidbarrière versterken en een doffe huid voorkomen. Harde weersomstandigheden kunnen de beschermende barrière van je huid aantasten. Crèmes met ceramiden en niacinamide helpen bij het herstellen en versterken van deze barrière, voorkomen vochtverlies en beschermen je huid tegen koude wind en temperaturen.

Enkele dingen waar we deze maand zeker rekening mee willen houden zijn:

  • Geef hydratatie de hoogste prioriteit
  • Geef je huid meer voedingsstoffen
  • Voeg een hydraterende (oog)crème toe
  • Maak het af met een olie
  • Vergeet de SPF niet

Wanneer gebruik je gezichtsolie in je huidverzorgingsroutine?

Herfst- en wintermaanden kunnen het vocht uit je huid zuigen, waardoor je huid droog en gevoelig voor uitdroging wordt. Crèmes en oliën boordevol verzachtende en bevochtigende stoffen sluiten vocht in en creëren een beschermend schild. Argan- of jojoba-olie zorgen voor een diepe hydratatie en helpen je huid haar natuurlijke vocht vast te houden. Oliën dragen ook bij aan het herstel van de barrière, waardoor je huid gezonder en veerkrachtiger wordt. Ben je op zoek naar iets dat helpt bij verjonging, voeg dan zeker rozenbottelolie toe aan je routine, die rijk is aan antioxidanten.

Oliën zouden de laatste stap in je huidverzorgingsroutine moeten zijn, omdat ze het zwaarste huidverzorgingsproduct in de routine zijn. Houd er echter rekening mee dat een olie nog steeds vóór een zonnebrandcrème moet worden aangebracht als je ervoor kiest om 's ochtends een gezichtsolie te gebruiken. Met een paar druppels kom je al een heel eind. Druk de olie zachtjes in je huid in plaats van te wrijven voor een gelijkmatige verdeling.

Crèmes & Oliën voor elk huidtype

Normale huid

Hoewel normale huidtypes meestal geen probleem hebben om hun huid in balans te houden, is het in deze tijd van het jaar extra belangrijk om aandacht te besteden aan de versterking van de huidbarrière en hydratatie. Illiyoon Ceramide Ato Concentrate Cream is een rijke crème die veel huidbarrièreversterkende ingrediënten bevat. Het heeft kleine capsules die bij het aanbrengen "openbarsten" en alle voedingsstoffen en goodies over de huid verspreiden. Als je je huid dat extra niveau van verzorging en bescherming wilt geven, ga dan zeker voor de Haruharu Wonder Black Rice Facial Oil. De olie heeft een lichte textuur die de huid ook in de koude seizoenen blijft ondersteunen. Het is niet alleen een geweldige versteviger, maar stimuleert ook de celvernieuwing en kalmeert irritaties.

Droge huid

We raden droge huidtypes zeker aan om zowel een voedende crème als een olie toe te voegen aan hun winterverzorgingsroutine. Kies voor Etude House Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream. Een crème verrijkt met panthenol, sheaboter en groene thee om de huid intensief te hydrateren. In combinatie met een gezichtsolie zoals Aromatica Organic Rose Hip Oil geeft het de huid een boost met antioxidanten terwijl het al het goede in de huid insluit en voorkomt dat vocht verdampt.

Gecombineerde huid

In de zomer kan een gecombineerde huid meer moeite hebben met talgproductie, terwijl in de winter droogte een groot probleem kan worden. Daarom is het zo belangrijk om een routine te hebben die met de seizoenen mee verandert. Een lichte, maar voedende crème is een goede optie voor gecombineerde huidtypes om de olie-waterbalans in de huid te behouden. De Purito Dermide Relief Barrier Moisturizer is hier onze aanrader. De Purito crème is verrijkt met ceramiden om je huidbarrière sterk en gezond te maken. Als je huid een beetje futloos aanvoelt kan het ook slim zijn om een niet-comedogene olie zoals de Purito Plainet Squalane Oil 100 aan te brengen. De olie is gemaakt van 100% pure squalaan uit suikerriet. Het plakt niet en is niet vet, waardoor het een geweldige optie is voor zowel gecombineerde als vette huidtypes.

Vette huid

Lichte, niet-comedogene crèmes in combinatie met oliën zoals tea tree of rozenbottel zijn ideaal voor de vette huid. Ze hydrateren zonder de poriën te verstoppen. Heeft je vette huid wat lichte voeding nodig tijdens de kou? Kies dan voor de COSRX Hydrium Green Tea Aqua Soothing Gel Cream voor een snel absorberende gel-crème die hydrateert met hyaluronzuur en groene thee. Ben je fan van iets romigers maar toch lichtgewicht? Dan is de Jumiso Have A Good Cream Snail & Centella een goede optie. Het werkt ontstekingsremmend en verzachtend, wat ideaal is voor mensen die een acne gevoelige huid hebben. Over puistjes gesproken, wist je dat je olie kunt gebruiken op een vette huid? Oliën die rijk zijn aan linolzuur helpen de talgproductie te reguleren zonder de poriën te verstoppen. Oliën zoals de Potions Tea Tree Oil bevatten tea tree, een natuurlijk ingrediënt dat ontstekingen en bacteriën die puistjes veroorzaken bestrijdt.

Rijpe huid

Veel Koreaanse crèmes zijn verrijkt met peptiden en antioxidanten en voedende oliën die wonderen kunnen verrichten voor de rijpere huid. Kies eerst voor een rijke crème zoals de iUNIK Black Snail Restore Cream die verrijkt is met slakkenslijm om de huid te voorzien van anti-verouderingsvoordelen en een diepe verzorging. Voeg daar de COSRX The Retinol 0.5 Oil aan toe en je bent klaar voor met de anti-aging routine. De COSRX Retinol Oil is vooral een goede optie als je nog niet begonnen bent met retinolproducten. Heb je al een retinol treatment in je routine, ruil dan de COSRX olie in voor de Pyunkang Yul Oil. Deze olie biedt antioxiderende verzorging met een krachtige mix van plantaardige oliën die de huid ook herstellen en hydrateren. De olie is licht van gewicht en zorgt ervoor dat de huid er jeugdig en stralend blijft uitzien.

Gevoelige huid

De lage luchtvochtigheid, koude temperaturen en droge lucht van de verwarming kunnen er zelfs voor zorgen dat de gevoelige huid vatbaarder wordt voor irritaties en ontstekingen. Ga op zoek naar crèmes en oliën met kalmerende ingrediënten zoals kamille of calendula. Deze zachte formules hydrateren en kalmeren roodheid. Gebruik een milde crème die de huid versterkt, zoals de Purito B5 Panthenol Re-barrier Cream. Hoe sterker je huidbarrière, hoe beter deze je huid kan beschermen tegen invloeden van buitenaf. Voeg ook gerust een lichtgewicht, voedende olie toe zoals het Potions Camellia Seed Oil Serum. De olie bestaat uit één enkel ingrediënt om irritatie te minimaliseren en is rijk aan antioxidanten, vitaminen en vetzuren, waardoor de huid gevoed en gehydrateerd wordt.

 

Nu we november en de koudere maanden verwelkomen, moet de huidverzorgingsroutine mee met de veranderende behoeften van je huid. Crèmes en oliën zijn je betrouwbare bondgenoten om een stralende huid te behouden, hydratatie te stimuleren en je huid te beschermen tegen de elementen. Hou met dit dynamische duo je huid gezond en stralend tijdens de herfst en winter.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter