• Lorem ipsum

Hoe krijg je een stralende huid? De 5 Beste Crèmes voor Pigmentvlekken

22 Jan 2024
door Marta N.

Hyperpigmentatie – je weet wel, dat natuurlijke doek van sproetjes, zonovergoten plekjes en wijsheid lijntjes dat onze huid zo uniek maakt. Vandaag lees je over de beste pigmentatie crèmes voor je gezicht, maar eerst duiken we wat dieper in het onderwerp zodat je begrijpt wat hyperpigmentatie, of pigmentatie van de huid, nou eigenlijk is en welke hyperpigmentatie creme in jouw routine past.

Wat is Hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie, of simpelweg pigmentatie, verwijst naar de ongelijke verdeling van melanine, het pigment dat verantwoordelijk is voor de huidskleur, wat resulteert in donkere vlekjes of plekjes in het gezicht. (Hyper)pigmentatie kan om verschillende redenen voorkomen en inzicht in de soorten is essentieel bij het kiezen van de juiste huidverzorging. 

Soorten (Hyper)pigmentatie

  • Zonnevlekken: Blootstelling aan de zon kan leiden tot de ontwikkeling van donkere vlekjes, beter bekend als zonnevlekken of ouderdomsvlekken. UV-stralen stimuleren de aanmaak van melanine, waardoor deze vlekken ontstaan, vooral op plekken die zijn blootgesteld aan de zon.
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH): PIH treedt op nadat de huid een ontsteking of trauma heeft doorgemaakt, zoals acne, wonden of ruwe behandelingen. Het genezingsproces kan resulteren in donkere vlekken die blijven hangen, waardoor een ongelijkmatige huidskleur ontstaat.
  • Melasma: Melasma wordt vaak geassocieerd met hormonale veranderingen en veroorzaakt bruine of grijsbruine vlekken, meestal in het gezicht. Zwangerschap, anticonceptiepillen en blootstelling aan de zon kunnen melasma uitlokken of verergeren.
  • Sproeten: Hoewel sproeten over het algemeen genetisch bepaald zijn, kan blootstelling aan de zon ze versterken. Het zijn kleine, geconcentreerde gebieden met een verhoogde melanineproductie.
  • Leeftijdsgerelateerde (hyper)pigmentatie: Naarmate de huid ouder wordt, kan de opeenstapeling van blootstelling aan de zon en milieuschade leiden tot meer (hyper)pigmentatie, wat bijdraagt aan een ongelijkmatige teint.

 

De Beste Crèmes voor Pigmentvlekken

 

1. By Wishtrend Vitamin A-mazing Bakuchiol Night Cream

Bakuchiol is een geweldig ingrediënt om hyperpigmentatie te verminderen. Het helpt bij het stimuleren van celvernieuwing en regeneratie, wat op zijn beurt een egalere teint bevordert en hyperpigmentatie vermindert. De antioxiderende eigenschappen helpen ook om hyperpigmentatie te verminderen. De By Wishtrend Nachtcrème werkt dus niet alleen anti-aging maar helpt ook bij het behalen van een egale huid.

 

 

2. Purito Sea Buckthorn Vital 70 Cream

Deze moisturizer is doordrenkt met maar liefst 70% duindoorn extract. En duindoorn op zich is van nature rijk aan vitamine C, B, en vele andere bestanddelen met een antioxidatieve werking. Deze Purito crème zal je huid kalmeren, hydrateren, egaliseren en uit zijn doffe staat halen.

 

 

 

3. COSRX Refresh AHA BHA Vitamin C Daily Cream

Heb je naast pigmentatie ook last van een doffe huid? Dan is deze crème het antwoord die je huid zal laten stralen. AHA, Vitamine C, en Niacinamide werken samen om de huid te egaliseren en hyperpigmentatie te verminderen terwijl andere vitaminen je huid een oppepper geven.

 

 

 

4. Some By Mi Yuja Niacin Brightening Moisture Gel Cream

Naast Vitamine C staat ook Niacinamide bekend om zijn veelzijdige voordelen. Niacinamide helpt donkere vlekjes te vervagen, verbetert de huidtextuur en versterkt de huidbarrière. Deze Some By Mi moisturizer combineert de krachten van vitamine C uit Yuja en 5% niacinamide om te helpen een egale huid te behalen. Heb je daarnaast een gecombineerde of vette huid? Dan past de lichte gel textuur van deze crème perfect bij jouw huid.

 

 

 

5. Goodal Green Tangerine Vita C Cream

Vitamine C is een superheld onder de antioxidanten. Vaak is het ook het eerste ingrediënt dat in ons opkomt als we denken aan het bestrijden van hyperpigmentatie en egaliseren van ons huidje, en dat is niet voor niks. Vitamine C remt namelijk de melanineproductie en verheldert de huid.

Ontdek alle Koreaanse huidverzorging die is gespecialiseerd in het verhelderen van de huid en jouw te helpen bij het bestrijden van pigmentvlekken in ons assortiment speciaal geselecteerd voor hyperpigmentatie. Ben je toch specifiek opzoek naar een crème? Ontdek dan ons volledige assortiment crèmes tegen pigment. Lees ook alles over het bestrijden van donkere kringen onder je ogen in onze laatste blog over de beste oogcrèmes tegen wallen en donkere kringen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter