• Lorem ipsum

Wat is Niacinamide?

17 Apr 2024
door Marta N.

Niacinamide is haast niet te ontkomen als de nieuwe must-have in je huidverzorgingsroutine. Maar wat is niacinamide eigenlijk en wat doet het ingrediënt met je huid? Lees verder en ontdek wat niacinamide doet, hoe jij het beste niacinamide in je routine kunt gebruiken en welke huidproblemen je kunt aanpakken met niacinamide.

Wat is Niacinamide?

Niacinamide, ookwel bekend als vitamine B3, speelt een cruciale rol in het behouden van een gezonde huid. Het ingredient is eigenlijk al een vrij lange tijd bekend, maar recent komen we steeds meer achter de positieve invloeden van niacinamide op je huid. In huidverzorging is niacinamide goed voor een hele lijst aan huidproblemen, van het verhelderen en hydrateren van de huid tot kalmeren en beschermen. Ook helpt niacinamide bij het versterken van de huidbarrière.

Wat doet niacinamide met de huid?

Niacinamide is een indrukwekkend ingrediënt met vele voordelen voor je huid, wat het makkelijk maakt om dit ingrediënt in je routine te verwerken. Zo kun je gebruik maken van niacinamide serums en dagcrèmes met niacinamide. Dus of je nu een gevoelig huidje hebt of juist last hebt van acne, zou niacinamide toch een goede toevoeging zijn aan je routine, we promise!

  • Verheldert: Niacinamide remt de overdracht van melanine naar het huidoppervlak en helpt donkere vlekken, hyperpigmentatie en ongelijkmatige teint na verloop van tijd te vervagen. Daarnaast kan het ook een boostend effect hebben op andere verhelderende en anti-aging ingrediënten zoals retinol.

  • Hydrateert: Niacinamide is een humectant, dit betekent dat het ingrediënt vocht aantrekt naar de huid en helpt het de huidbarrière te versterken. Voeg dus vooral niacinamide toe aan je routine om je huid zachter, voller en gehydrateerd te houden.

  • Kalmeert: Niacinamide werkt ontstekingsremmend! Dit helpt om roodheid in de huid te kalmeren, irritatie te voorkomen en gevoeligheid tegen te gaan. Ideaal dus voor de gevoelige en acne-gevoelige huidtypes.

  • Pakt poriën aan: Niacinamide kan een reddende middel zijn voor de vette huidtypes die last hebben van overactieve talgklieren waardoor hun gezicht snel shiny wordt en de poriën extra zichtbaar zijn. Door de talgproductie te reguleren en de huidtextuur te verbeteren, kan niacinamide helpen om grove poriën aan te pakken en het algehele uiterlijk van de huid te verfijnen.
     
  • Beschermt: Niacinamide heeft antioxiderende eigenschappen die de huid helpen verdedigen tegen negatieve milieu-invloeden, zoals vervuiling en UV-schade. Combineer het dus vooral met je zonnebrandcrème voor goede bescherming van de huid.

Hoe Niacinamide gebruiken?

Het fijne aan niacinamide is dat het een vrij zacht ingrediënt is voor de huid. Zolang je het ingrediënt rustig aan je huid introduceert en geen hoog geconcentreerde producten gebruikt zal het niet snel voor irritatie zorgen, en goed zijn werk kunnen doen. Hou het op een percentage van 2% tot 10% voor een optimale werking. Ook is het belangrijk om met een laag percentage te beginnen, vooral bij een gevoelige huid. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar het ingrediënt en weten we ondertussen welk percentage effectief is bij welke huidproblemen. 

Wil je talg reguleren en acne aanpakken? Dan heeft niacinamide al een effectieve werking op deze huidproblemen vanaf 2%! Kies daarom producten met 2 tot 3% niacinamide in hun formule als je deze huidproblemen wil aanpakken. 

Wil jij niacinamide gebruiken bij pigmentvlekken? Dan kan een percentage tussen 3% en 6% al hyperpigmentatie verminderen en de algehele huid egaliseren. Ook is dit percentage effectief in het versterken van de huidbarrière, win-win dus! 

Niacinamide kan ook worden gebruikt bij rosacea. Let wel op dat je dit rustig doet en kies daarbij voor een laag percentage niacinamide zoals 2%.

De beste huidverzorging met niacinamide 

 

1. AXIS-Y Dark Spot Correcting Glow Serum

Dit serum is verrijkt met 5% Niacinamide en natuurlijke plant extracten om effectief hyperpigmentatie aan te pakken. Een echte aanrader als je huid niet zo goed tegen Vitamine C kan. 

 

 

2. Skin1004 Madagascar Centella Toning Toner

Deze Skin1004 toner werkt kalmerend, zacht egaliserend en pakt daarnaast de huidtextuur aan. Met een laag percentage niacinamide is deze toner zacht voor de huid maar toch effectief.

 

 

3. Anua Peach 77 Niacin Enriched Cream

Een mix aan 77% perzik extract en niacinamide maken deze crème effectief in het verzachten en egaliseren van de huid. Daarnaast is die verrijkt met huidversterkende lactobacillus en ceramiden, en verjongende collageen wat het perfect maakt voor de droge of ouder wordende huid.


 

 

 

4. Blessed Moon Aura Galactomyces Fermentation Cream

Boost van hydratatie en huidversterkende ingrediënten komen samen om je huid te revitaliseren. Daarnaast werkt deze moisturizer ook egaliserend en verfijnt het de huidtextuur.

 

 

5. Purito Seoul Wonder Releaf Centella Serum Unscented

Dit is het perfecte serum met Niacinamide voor de gevoelige huid. Ook als je last hebt van rosacea kun je het serum van Purito Seoul gerust gebruiken. 

 

Niacinamide is een all-round toppertje en als het aan ons lag zat dit ingrediënt in de skincare routine van iedereen. Het opnemen van niacinamide in je routine is een eenvoudige maar effectieve manier om de glowy huid van je dromen te krijgen. Ontdek daarom vandaag nog de beste Koreaanse skincare met niacinamide in ons assortiment. Op zoek naar niacinamide toners? We got you fam! Ontdek ook andere ingrediënten zoals Beta-glucaan voor het glowy en glass skin effect en lees hoe het je huid kan transformeren.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter