• Lorem ipsum

Gefermenteerde Ingrediënten in Koreaanse Huidverzorging

14 Mar 2018
door S. Safa

Als je door onze webshop scrolt en onze productbeschrijvingen leest, dan zal het je opvallen dat veel van onze producten gefermenteerde ingrediënten bevatten. Het viel me laatst zelf ook op dat er echt veel Koreaanse verzorgingsproducten zijn met gefermenteerde extracten. Daarentegen ken ik slechts een paar Westerse verzorgingsproducten met gefermenteerde ingrediënten, en die zijn vooral van de luxere merken (bijv. de Estée Lauder Advanced Night Repair) en dus een stuk duurder.
Er is een groot verschil in het gebruik van gefermenteerde ingrediënten tussen Koreaanse cosmetica en westerse cosmetica. Niet alleen in hoeveelheid, maar ook in prijs. Koreaanse gefermenteerde huidverzorgingsproducten vliegen uit de schappen en zijn meestal een stuk goedkoper dan Westerse gefermenteerde huidverzorgingsproducten. Ik denk dat de Westerse markt na verloop van tijd deze Koreaanse trend zal volgen. Maar voor nu, als je op zoek ben naar gefermenteerde huidverzorging op een budget, heeft de Koreaanse markt het grootste aanbod. 

Ik denk dat de meeste van ons ‘gefermenteerd’ zien staan bij een product beschrijving en denken ‘oh ok, interessant’ zonder echt te weten wat het betekent of wat het inhoudt. Ik had zelf nog een globaal idee over wat fermentatie was van de middelbare school, maar ik besloot het beter te onderzoeken om beter te begrijpen wat ik allemaal op mijn gezicht smeer. Vandaag wil ik de kennis en wijsheid die ik heb opgedaan tijdens mijn onderzoek naar gefermenteerde huidverzorging met jullie delen. Wat zijn gefermenteerde ingrediënten? Waarom zijn ze zo populair? Welke voordelen hebben ze op de huid? Blijf lezen!

Wat is Fermentatie?

Laten we beginnen met de definitie. Ik denk dat de meesten van ons wel enig idee hebben over wat fermentatie is. Je weet vast wel dat bier, wijn, kwark, kaas en yoghurt allemaal gefermenteerde producten zijn. Maar wat is nou de exacte definitie van fermentatie?
Fermentatie is de chemische afbraak van een stof door bacteriën, schimmels (gisten), of andere micro-organismen bij afwezigheid van zuurstof.
In wijn bijvoorbeeld, transformeren gisten suikers die in druivensap aanwezig zijn in alcohol. Op diezelfde manier splitsen gisten actieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten af ​​in kleinere moleculen voedingsstoffen en mineralen die veel sneller in de huid kunnen worden opgenomen. Daarnaast levert het fermentatieproces ook huidvriendelijke antioxidanten, peptiden, en aminozuren op. Zo kun je dus huidverzorgingsproducten krachtiger en effectiever maken door ze te fermenteren.

Voordelen van Gefermenteerde Ingrediënten op de Huid 

Over het algemeen hebben gefermenteerde ingrediënten 4 voordelen op de huid:

1. Sneller & Gemakkelijk Geabsorbeerd 
Veel actieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten zijn moleculair te groot om effectief door de huid te worden opgenomen. Tijdens het fermentatieproces breken micro-organismen deze moleculen af ​​in kleinere groottes, waardoor hun opname door de huid toeneemt.

2. Nieuwe Voedingsstoffen & Verhoogde Voedingswaarde
Het fermentatieproces levert nieuwe aminozuren, peptiden en antioxidanten op om de huid te helpen voeden en te herstellen. Op deze manier kun je de voedingswaarde en werkzaamheid van natuurlijke ingrediënten die vaak worden gebruikt in huidverzorging -zoals melk, fruit, groenten en kruidenextracten- doen toenemen.

3. Verminderde Kans op Huidirritatie
Natuurlijke ingrediënten bevatten soms giftige stoffen, zoals zware metalen en pesticiden, die de huid kunnen irriteren. Het fermentatieproces neutraliseert deze schadelijke stoffen waardoor zulke producten veiliger en geschikter zijn voor de gevoelige huid. Daarnaast voorkomen de gisten (goede micro-organismen) die gebruikt worden voor het fermentatieproces de groei van schadelijke micro-organismen. Dit zorgt ervoor dat er minder conserveermiddelen nodig zijn voor zulke producten, wat weer zorgt voor minder irritaties.

4. Huidbescherming
Gefermenteerde ingrediënten verdrijven schadelijke bacteriën die acné en irritaties kunnen veroorzaken. Op die manier versterken gefermenteerde producten de weerstand van de huid en helpen ze ontstekingen en acné te verminderen.

Tot Slot

Fermentatie is een slimme manier om de werkzaamheid van huidverzorgingsproducten te vergroten. Het fermentatieproces verhoogt de hoeveelheid voedingsstoffen in huidverzorgingsproducten en verbetert tegelijkertijd hun absorptie door de huid. De goede micro-organismen die voor het fermentatieproces worden gebruikt verminderen de kans op irritaties en versterken de beschermlaag van de huid. Ik raad iedereen aan om eens een gefermenteerd product uit te proberen. Het is het zeker waard!

Tot de volgende keer!

XXX- Soha

Reacties
Yin & Yib
14 Jun 2018
Hoi Nelleke,

Producten op de foto van de blog bevatten gefermenteerde ingrediënten en het merk Whamisa gebruikt voornamelijk gefermenteerde ingrediënten in hun producten ;)

Met vriendelijke groet,

Yin
nelleke kost-dewinkelvannijntje
12 Jun 2018
Leuk om je blog te lezen.
Kun je ook aangeven welke producten gefermenteerd zijn?
Hartelijk dank alvast
Groet Nelleke
Laat een reactie achter