• Lorem ipsum

Wat is de juiste volgorde van gezichtsverzorging?

18 Mar 2024
door Marta N.

Je hebt eindelijk de juiste huidverzorgingsproducten gevonden, maar nu weet je niet zeker of je ze op de juiste manier, of de juiste volgorde, gebruikt. Ja, de volgorde waarin je je gezichtsverzorging aanbrengt is belangrijk! Het kan invloed hebben op de manier waarop de huid actieve ingrediënten opneemt en dus ook op het resultaat dat je ziet. De juiste volgorde van aanbrengen zorgt ervoor dat elk product effectief in de huid kan doordringen, en je huid kan stralen omdat de skincare maximale resultaten behaalt. Lees verder en ontdek de juiste volgorde van gezichtsverzorging zodat je alles uit je Koreaanse skincare routine kunt halen, of je nu een beginner bent met 5 stappen of fanatiek elke avond de 10 stappen routine volgt.

Waarom is de volgorde van huidverzorging belangrijk?

De juiste volgorde van huidverzorging voedt je huid en verbetert de gezondheid ervan. Door de juiste volgorde van gezichtsverzorging te volgen, zorg je ervoor dat elk product zijn doel kan bereiken zonder tussenkomst van andere formules. Hierdoor kunnen actieve ingrediënten diep in de huid doordringen, specifieke problemen aanpakken en optimale resultaten behalen. Of je nu acne bestrijdt, tekenen van huidveroudering aanpakt of gewoon een gezonde teint wil behouden, de juiste volgorde van huidverzorging is essentieel om je skincare doelen te bereiken.

De juiste volgorde gezichtsverzorging: Basis routine

De Koreaanse huidverzorgingsroutine is in eerste instantie beroemd geworden door de meerstappenaanpak van huidverzorging, bestaande uit 10 stappen. Gelukkig zijn 10 stappen niet nodig om verbluffende resultaten te bereiken en hoewel een uitgebreidere huidverzorgingsroutine voordelen heeft, is het altijd belangrijk om naar je huid te luisteren en je routine langzaam op te bouwen. Voor de skincare newbies is het vereenvoudigen van de routine tot ongeveer 5 essentiële stappen een goede introductie die toch significante resultaten oplevert.

Stap 1: Reiniger

Reinigen is de eerste stap van elke huidverzorgingsroutine. Het verwijdert onzuiverheden, overtollige olie en make-up van het huidoppervlak, zodat de rest van je huidverzorgingsproducten hun werk kunnen doen. Welke cleanser je gebruikt hangt af van je huidtype, maar een dubbele reiniging 's avonds is essentieel voor degenen onder ons die make-up en zonnebrandcrème dragen. Bij een dubbele reiniging gebruik je eerst een cleanser op olie basis en daarna de cleanser op waterbasis. Heb je een droog of gevoelig huidtype? Dan kun je de oil cleanser ook vervangen door cleansing of micellar water. Ontdek de beste Koreaanse gezichtsreinigers van dit moment of bekijk de populaire K-Beauty cleansers in ons assortiment.

Stap 2: Toner

Toners helpen om de pH-waarde van de huid na het reinigen weer in balans te brengen en hydrateren de huid, zodat deze verfrist en klaar is voor serums en moisturizers. Koreaanse toners zijn vaak verrijkt met huidverbeterende ingrediënten die op verschillende niveaus werken om de huid niet alleen te hydrateren, maar ook gezond en sterk te maken. Breng dus altijd een toner aan na het reinigen van je huid.

Stap 3: Treatment

Na het aanbrengen van de toner is het tijd voor een treatment die de huid een boost geeft. Treatments zijn serums of ampoules die boordevol geconcentreerde (actieve) ingrediënten zitten om specifieke huidproblemen aan te pakken en zichtbare resultaten te leveren. Treatments zijn dus ook heel persoonlijk, afgestemd op je huidproblemen en wat je wilt aanpakken. Ga naar ons assortiment treatments of lees de blog om meer te weten te komen over actieve ingrediënten en oplossingen voor specifieke huidproblemen.

Stap 4: Oogcrème

Een oogcrème is een must voor elke huid, elke leeftijd en elk moment. Het is een geweldige huidverzorgingsstap die preventief werkt. Na het reinigen van je gezicht en het aanbrengen van je toner en treatment, breng je een klein beetje oogcrème aan rond je ogen, gericht op fijne lijntjes of kraaienpootjes, en onder je ogen om wallen of donkere kringen te verminderen. Nog steeds op zoek naar de beste oogcrème voor jou? Bekijk de beste oogcrèmes tegen donkere kringen.

Stap 5: Moisturizer

Moisturizers sluiten vocht en al het goede dat je op je huid hebt aangebracht in. Ze vullen ook de vochtbarrière van de huid aan en versterken deze, en leveren essentiële voedingsstoffen om de huid de hele dag zacht, soepel en beschermd te houden. 's Avonds is dit de laatste stap in je routine, terwijl je gedurende de dag de moisturizer nog op moet volgen met een zonnebrandcrème. Weet je niet zeker wat de beste moisturizer voor jouw huid is? We hebben een heleboel gidsen over de beste moisturizers voor verschillende huidtypes en huidproblemen. Of je nu rimpels wilt voorkomen, hyperpigmentatie wilt bestrijden, last hebt van rosacea of gewoon op zoek bent naar de beste crèmes voor een vette of droge huid.

Stap 6: Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is de ultieme verdediging tegen UV-schade en voorkomt vroegtijdige veroudering, pigmentvlekken en huidgezondheidsproblemen. Breng elke ochtend royaal zonnebrandcrème aan als laatste stap in je routine, zelfs op bewolkte dagen, om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Ontdek de beste Koreaanse zonnebrandcrèmes voor elk huidtype.

Wat moet ik toevoegen aan mijn huidverzorgingsroutine?

Ben je al een pro en wil je meer stappen in je routine? Lees dan verder om erachter te komen waar die extra essence of exfoliant in je routine past.

Exfoliant

Exfoliëren is een essentiële stap in je huidverzorgingsroutine en het eerste wat we zouden toevoegen als je je routine wilt uitbreiden. Het verwijdert dode huidcellen en pakt problemen aan zoals huidtextuur, grove poriën of acne. Weet je niet zeker welke exfoliant het beste is voor jouw huid? Lees hier of een AHA of een BHA beter bij jouw huidtype past. Je kunt de exfoliant of exfoliërende toner aanbrengen na het reinigen van je gezicht, maar vóór je gewone toner. Omdat je je gezicht maar een paar keer per week hoeft te exfoliëren, kun je op die dagen van de week gerust je gewone toner inruilen voor een exfoliërende toner om de routine budgetvriendelijker te houden.

 

Some By Mi
AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner

 

Jumiso
Yes I am toner AHA 5%

Essence

Essences zijn de bouwers van een sterke, gezonde huid. Ze zijn net geen toner of serum, maar de perfecte redder in nood. Een essence kan dagelijks worden gebruikt, zowel 's ochtends als 's avonds. Het stimuleert meestal het herstel van de huid en helpt de huid te verstevigen zonder haar te verzwaren. Een essence kan worden aangebracht na de toner, maar vóór alle treatments.

 

Dr. Ceuracle
Vegan Kombucha Tea Essence

 

Mixsoon
Bean Essence

 

Gezichtsmaskers

Als je gezichtsmaskers in je routine opneemt en regelmatig gebruikt, zijn ze een geweldige en effectieve manier om je huid te verbeteren en specifieke huidproblemen aan te pakken. Of je nu fan bent van sheet maskers, of liever nachtmaskers gebruikt, ze leveren allemaal geweldige resultaten op, welk masker je ook kiest. Gezichtsmaskers zijn doordrenkt met supergeconcentreerde ingrediënten om de huid een boost te geven. Als je fan bent van een sheet masker, breng het dan aan na je treatment om al je skincare lekker in je huid te laten trekken, of gebruik het in plaats van een treatment omdat sheet maskers zijn doordrenkt met een multi-tasking hydraterende essence. Als je de voorkeur geeft aan een wash-off masker, is het slim om dit aan te brengen na het reinigen van je huid, maar vóór alle andere stappen, zodat je huid een fris canvas heeft voor verdere huidverzorging. En tot slot, nachtmaskers. Een nachtmasker, lokwel sleeping mask, kan worden gebruikt als laatste stap van je huidverzorgingsroutine en moet 's avonds op de huid worden aangebracht. Je kunt een nachtmasker in plaats van of na je moisturizer aanbrengen.

 

COSRX
Advanced Snail Mucin Power Sheet Mask

 

iUNIK
Propolis Vitamin Sleeping Mask

 

Gezichtsolie

Een gezichtsolie kan een weldadige laatste stap zijn voor elk huidtype, vooral in de koudere maanden wanneer onze huid meer vocht verliest. Het belangrijkste is om de juiste gezichtsolie voor jouw huidtype te gebruiken. Ontdek hier de beste gezichtsoliën voor elk huidtype, of lees meer over de beste gezichtsoliën voor de droge huid.

 

Aromatica
Organic Rosehip Oil

 

Pyunkang Yul
Oil

 

Het in de juiste volgorde aanbrengen van je gezichtsverzorging is essentieel voor het bereiken van verbluffende resultaten. Als je voor het eerst Koreaanse huidverzorging gebruikt, begin dan rustig en hou het bij de essentiële stappen! Er is altijd tijd om extra huidverzorgingsstappen toe te voegen, maar het is belangrijk om eerst een routine op te bouwen waar je je aan kunt houden en het niet meteen te ingewikkeld te maken. Ontdek het beste van Korean Skincare bij Little Wonderland en blader door al onze huidverzorgingstips en gidsen op de LW Blog.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter