• Lorem ipsum

(Re)build your Skincare Routine: Treatment & Mask

8 Oct 2023
door Marta N.

(Re)build your Skincare Routine is bedoeld om je te begeleiden in de stappen van het creëren van een aangepaste huidverzorgingsroutine die één is met de seizoenen en jouw huid. Elke maand laten we zien welke producten je kunt toevoegen aan, of vervangen in, je huidige routine. Op die manier is je huid straks klaar voor het koude seizoen!

Oktober is net begonnen en dat betekent dat we doorgaan met onze reis om je huidverzorgingsroutine klaar te maken voor de wintermaanden! September stond in het teken van het toevoegen van een lichtgewicht verrijking aan je routine door middel van een essence en een mist. Heb je de aanbevelingen van september gemist? Bekijk ze hier.

In oktober slaat het weer om en heeft de herfst ons officieel verblijd met haar aanwezigheid. Je huid is nu extra gevoelig voor uitdroging en ontstekingen. Daarom is het deze maand belangrijk om je te richten op je persoonlijke huidproblemen, terwijl je grondig herstelt van eventuele zonneschade. Dit doen we met een treatment en gezichtsmasker. We willen de barrière van onze huid opbouwen en versterken en tegelijkertijd alle problemen aanpakken waarmee onze huid te maken kan krijgen tijdens de overgang naar het regenseizoen.

Wat zijn de beste ingrediënten om toe te voegen aan mijn huidverzorgingsroutine in de herfst?

Het herfstseizoen is ook de perfecte tijd om je huid wat extra verzorging te geven om te herstellen van de zonneschade van de zomer. Ongeacht je huidtype is het slim om op zoek te gaan naar ingrediënten zoals ceramiden, panthenol, vitamine C, hyaluronzuur en niacinamide.

  • Vitamine C: Je kent vitamine C waarschijnlijk wel als iets om je immuunsysteem een boost te geven tijdens het verkoudheids- en griepseizoen, maar het is ook geweldig voor je huid in de herfst. Vitamine C serums kunnen helpen bij huidproblemen zoals rosacea, melasma, fijne lijntjes en acne. Het is een krachtige antioxidant plus het kan je huidtint egaliseren en helpen bij pigmentvlekken. Het biedt ook wat extra bescherming tegen de zon, wat nog steeds een punt van zorg is in de herfst.
  • Hyaluronzuur: Dit is een hydraterende superheld voor je huid. Het houdt je huid niet alleen vochtig, maar maakt haar ook voller, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Breng van tevoren wat mist aan zodat je huid nog vochtig is wanneer je hyaluronzuur aanbrengt, dit levert de beste resultaten op!
  • Panthenol: Een andere hydraterende kampioen, panthenol helpt vocht vast te houden terwijl vochtverlies wordt voorkomen, waardoor de huid glad en zacht wordt. Het is ook een geweldige barrièreversterker en verlicht irritatie.
  • Niacinamide: Nog zo'n geweldige multitasker net als vitamine C. Niacinamide is nuttig bij het voorkomen van acne en eczeem, het behandelen van hyperpigmentatie, het kalmeren en verzachten van de huid en het beschermen van de huidbarrière. Perfect voor als het guur weer wordt en je huid wat extra liefde nodig heeft.
  • Ceramiden: Zie ceramiden als de verdedigers van je huidbarrière. Ze houden je huidcellen bij elkaar, voorkomen vochtverlies en beschermen je huid tegen herfst- en winterweer.

Wat is het verschil tussen serums en ampoules?

Een treatment is een verzamelnaam voor een serum, ampoule en spot treatment. Wat alle behandelingen gemeen hebben, is dat het krachtige, geconcentreerde formules zijn die specifieke huidproblemen aanpakken. Dit is ook de reden waarom we iedereen aanraden om een treatment toe te voegen aan hun routine, ze zijn perfect om te mixen en matchen met je huidtype en huidproblemen!

Serums zijn meestal dunner van consistentie en ontworpen om diep in je huid door te dringen. Ze zitten boordevol actieve ingrediënten, elk gericht op het aanpakken van een specifiek probleem. Of het nu gaat om het verhelderen, hydrateren, bestrijden van fijne lijntjes of acne, er is een serum voor iedereen.

Ampoules daarentegen zijn nog geconcentreerder dan serums. Ze zitten in kleinere flesjes, boordevol met een intense dosis goodness. Ampoules zijn als een shot espresso voor je huid. Ze zijn perfect om hardnekkige problemen aan te pakken of om je huid een oppepper te geven wanneer ze dat het meest nodig heeft.

Spot Treatments zijn de go-to als je specifieke probleemplekjes hebt, zoals acne of hardnekkige puistjes, die gerichte aandacht nodig hebben. Ze worden meestal geleverd in de vorm van een gel, crème of patches die je direct op de puistjes aanbrengt om het probleemgebied af te sluiten voor gerichte verzorging.

Treatments en maskers voor elk huidprobleem

Vorige maand hebben we aanbevelingen gedaan op basis van je huidtype. Deze maand richten we ons echter meer op huidproblemen en de bijbehorende behandelingen en maskers. Hoewel veel behandelingen en maskers geschikt zijn voor meerdere huidtypes, als je niet zeker weet of jouw keuze bij jouw huid past, begin dan gerust een chat met een van onze skincare specialisten.

Een vochtarme huid

Ga op zoek naar een serum dat verrijkt is met meerdere vochtaanvullende ingrediënten, zoals het Mixsoon Master Serum of het Purito Deep Sea Droplet Serum. Het Mixsoon serum is verrijkt met hyaluronzuur en panthenol en hydrateert, kalmeert en verstevigt de huid. Het Purito serum daarentegen heeft een uniekere set ingrediënten zoals diepzeewater en sneeuwpaddenstoel om je huid te helpen vocht vast te houden terwijl het ook de collageenproductie stimuleert door de toevoeging van peptiden.

Onze keuze voor een geweldig masker tegen uitdroging is het iUNIK Propolis Vitamin Sleeping Mask. Breng het aan vlak voordat je naar bed gaat en laat het masker zijn werk doen terwijl je slaapt. Het zit vol voedende en hydraterende ingrediënten die je huid 's ochtends vol en glowy maken.

Irritatie

Bij huidirritatie is een milde verzorging altijd de beste oplossing. Of je huid nu al geïrriteerd is, je last hebt van eczeem en altijd moet opletten wat je op je huid smeert, of dat je gewoon milde producten wilt gebruiken. Het Purito Centella Unscented Serum is een geweldige keuze voor iedereen die snel een geïrriteerde huid krijgt. Het zit vol multitasking ingrediënten die de huid niet alleen kalmeren, maar ook versterken.

De Skin1004 Madagascar Centella Ampoule is een minimale ampouleformule die ook een eczeemveilige optie is en zich richt op intens kalmerende verzorging. Voeg het Pyunkang Yul Calming Mask toe en geniet van een volledig kalme huid, geen roodheid en geen irritatie meer.

Verhelderende verzorging

Of je nu je huid wilt egaliseren of donkere vlekjes hebt, een vitamine C-serum is een must-have in elke routine. Het Some By Mi Galactomyces Pure Vitamin C Glow Serum is een top keuze voor degenen die graag een vitamine C-treatment aan hun routine willen toevoegen. Naast vitamine C is het ook verrijkt met galactomyces ferment dat versterkend werkt op de huid.

Niet elke huid kan vitamine C aan, dus voor een serum dat geen vitamine C bevat maar wel een geweldige verhelderende werking heeft, bekijk je het Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice + Arbutin. Een andere favoriet van Some By Mi is het Yuja Niacin Brightening Sleeping Mask. Dit masker is verrijkt met 70% Goheung Yuja-extract om de huid intensief te hydrateren en de teint te egaliseren.

Anti-aging

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen met anti-aging verzorging, dan zijn treatments een geweldige manier om te beginnen, ongeacht je leeftijd. Als je voor het eerst aan de slag gaat met anti-aging verzorging en graag een multi-tasking serum wilt dat verschillende huidproblemen aanpakt, grijp dan zeker naar het HYGGEE Natural Repair Serum. Het serum zit boordevol natuurlijke ingrediënten en bestrijdt rimpels, verheldert de huid en verbetert de elasticiteit.

Voor een intensievere anti-aging behandeling, vooral voor degenen die al bekend zijn met anti-aging verzorging, ga je voor het Benton Bakuchiol Serum. Bakuchiol is een alternatief voor mensen die geen retinol kunnen of willen gebruiken, omdat het een vergelijkbaar effect heeft zonder de vergrote kans op irritatie. Sluit de routine af met het Soybean Nourishing Mask van Round Lab en geniet van een gladde en gevoede huid.

Acne & mee-eters

Koreaanse spot treatments komen in allemaal verschillende grooten en maten. Of je nu maar één puistje hebt of een groter gebied moet aanpakken. Voor gerichte aanpak raden wij de COSRX Master Patch Intensive aan. De patches zijn doordrenkt met salicylzuur om de onrustige plek effectief aan te pakken. Een andere geweldige oplossing voor puistjes is de iUNIK Centella Calming AC Spot Cream, die een lichte geltextuur heeft en is doordrenkt met kalmerende en acnebestrijdende ingrediënten.

Het Purito Clear Code Superfruit Serum is een treatment die niet alleen acne en mee-eters bestrijdt, maar ook de talgproductie in balans brengt. Het is vooral geweldig voor mensen met een vette en acnegevoelige huid. Voor een volledig zuiverend effect voeg je ook het Barulab The Clean Vegan AHA/BHA Mask toe aan je routine. Gebruik dit masker maximaal drie keer per week, afhankelijk van je huidtype, om de huid te exfoliëren en te ontdoen van verstopte poriën en mee-eters.

Consistentie is de sleutel en met de juiste treatments en maskers ben je goed op weg om je huidverzorgingsdoelen te bereiken. Je huid verdient de zorg en aandacht die ze nodig heeft! Kom in november terug voor de volgende stappen, dan is je huid helemaal ready voor de winter.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter