• Lorem ipsum

Skin Cycling: de nieuwste skincare trend

12 Nov 2022
door LW team

Scroll jij in je vrije tijd wel eens op TikTok? Dan heb je de nieuwste skincare trend misschien al voorbij zien komen: Skin Cycling. Bij Skin Cycling verdeel je jouw skincare producten over 4 dagen om een geïrriteerde huid te vermijden én om betere resultaten te krijgen. Wij vertellen je alles over Skin Cycling en hoe jij dit zelf makkelijk kunt toepassen.

Wat is Skin Cycling?

Exfoliëren is hot. Maar wanneer je te vaak exfoliërt, kun je je huid beschadigen of irriteren. Daarom is het belangrijk om dit niet iedere dag te doen. De Skin Cycling trend helpt je daarbij. Met deze methode werk je met een cyclus van 4 dagen. De eerste dag staat in het teken van exfoliëren. Op dag 2 gebruik je een product met retinol. Vervolgens plan je 2 ‘reparatie-dagen’ in om jouw huid rust te geven, te laten herstellen en te hydrateren. Zo krijg je minder snel last van irritaties, waardoor je weer betere resultaten krijgt. Easy, right?

Dag 1: exfoliëren  

Dag 1 van de Skin Cycling cyclus staat in het teken van exfoliëren. Hierbij verwijder je (dode) huidcellen van de bovenste huidlaag. Door deze huidcellen te verwijderen, versnel je de cel vernieuwing. Het resultaat? Een stralendere en stevigere huid.

Gebruik na het reinigen van je gezicht bijvoorbeeld onze PHA Peeling Toner van Benton om te exfoliëren. Met deze toner verwijder je dode huidcellen en onzuiverheden, met als resultaat een gehydrateerde en glanzende huid. De Jumiso Yes I am toner met AHA 5% bevat glycolzuur en melkzuur om dode huidcellen te verwijderen. Tegelijkertijd zorgen het citroenmyrtle-extract en houttuynia cordata ervoor dat de huid verzacht wordt.


PHA Peeling Toner van Benton

PHA Peeling Toner van BentonJumiso Yes I am toner met AHA 5%

Heb je een gevoeligere huid? Dan is de Purito AHA BHA Refreshing Solution jouw go-to product. Het glycolzuur in deze exfoliant verwijdert dode huidcellen en het salicylzuur heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, waardoor mee-eters, puistjes en roodheden verminderd worden. 

Retinol voor skincycling

Dag 2: retinol

Op dag 2 gebruik je, na het reinigen van je huid, een product met retinol. Retinol is een vorm van vitamine A. Het versnelt huidvernieuwing en huidherstel. Retinol werkt effectief tegen huidveroudering.

Kies op dag 2 voor de Klavuu Resuve Pearlsation Multi Peptide Cream. Deze crème bevat retinol en het is een anti-aging crème die vochtinbrengend werkt. Heb je een rijpere huid? Gebruik dan de Indeed Labs Retinol Reface crème. Deze lichte crème helpt de huid te verstevigen.


Klavuu Resuve Pearlsation Multi Peptide Cream afbeelding

 Indeed Labs Retinol Reface crème afbeelding

Klavuu Resuve Pearlsation Multi Peptide Cream Indeed Labs Retinol Reface crème

 

Dag 3: repareren en hydrateren

Dag 3 staat in het teken van rust. Vandaag laat je je huid rusten, geeft je je huid tijd om te herstellen en voed je de huid door deze te hydrateren. Wanneer je last hebt van een droge huid, is dit het moment om jouw huid extra goed te verzorgen. Kies dan voor een crème zoals de Pyunkang Yul Intensive Repair Cream of de Pyungkang Yul Black Tea Boosting Cream.


Pyunkang Yul Intensive Repair Cream afbeelding

Pyungkang Yul Black Tea Boosting Cream afbeelding

Pyunkang Yul Intensive Repair CreamPyungkang Yul Black Tea Boosting Cream.

 

Is jouw huid van nature niet per se droog? Dan kun je ook een crème gebruiken die voor alle huidtypes geschikt is. Denk aan de iUNIK Black Snail Restore Cream of als je huid iets gevoeliger is de Dr. Jart+ Ceramidin Cream.


UNIK Black Snail Restore Cream afbeelding

Dr. Jart+ Ceramidin Cream afbeelding

UNIK Black Snail Restore CreamDr. Jart+ Ceramidin Cream.

 

Voor in de winter is de Purito B5 Panthenol Re-barrier Cream de perfecte, vochtinbrengende moisturizer.

Dag 4 repareren en hydrateren

Ook dag 4 staat in het teken van de huid goed voeden en geen heftige producten gebruiken. Tip: gebruik ook een milde reiniger, om je huid nog meer rust te geven. Op dag 4 raden we je aan om weer een voedende crème te gebruiken zoals de Purito B5 Panthenol Re-barrier Cream of de Ceramide Ato Concentrate Cream.


Purito B5 Panthenol Re-barrier Cream afbeelding

Ceramide Ato Concentrate Cream afbeelding

Purito B5 Panthenol Re-barrier CreamCeramide Ato Concentrate Cream.

 

Je kunt ook een treatment of essence gebruiken om de huid extra te hydrateren. Kies bijvoorbeeld voor de Extreme Cream Ampoule, het Advanced Snail 96 Mucin Power Essence of de 1025 Dokdo Ampule.

Extreme Cream Ampoule product afbeeldingAdvanced Snail 96 Mucin Power Essence product afbeelding1025 Dokdo Ampule product afbeelding
Extreme Cream AmpouleAdvanced Snail 96 Mucin Power Essence1025 Dokdo Ampule.

Is Skin Cycling wat voor jou?

Gebruik jij meerdere producten of merk je dat jouw huid snel geïrriteerd raakt? Probeer Skin Cycling gewoon eens uit! Het is altijd goed voor je huid om af en toe rust te krijgen. Deze trend is niet alleen fijn voor je huid, maar ook voor jou! Doordat je per keer minder producten gebruikt, ben je er minder tijd aan kwijt. Dat maakt deze routine makkelijker om vol te houden!

Ga jij Skin Cycling proberen? Bekijk hier ook onze andere skincare routines om jouw perfecte routine te vinden.

Reacties
Sylvia
13 Nov 2022
Zoiets deed ik al. Doordeweeks om en om 3x retinol en 2x hydrateren en in het weekend 2x slaapmasker als avondroutine.
Ochtendroutine is elke dag hetzelfde, vitamine c en uiteraard zonbescherming.
Laat een reactie achter