• Lorem ipsum

duurzaamheid_kantoor_little_wonderland

Bij Little Wonderland vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor een duurzame en groene wereld. Als bedrijf maken we bewuste keuzes om een positieve impact op de planeet te hebben. Neem een kijkje achter de schermen en lees meer over hoe we werken aan een groenere toekomst.

Ons duurzame kantoor

Bij ons hoofdkantoor staat duurzaamheid voorop. Zo gebruiken we hernieuwbare energiebronnen en werken daardoor 100% elektrisch. Duurzaamheid zit ook in de details van het interieur: van milieuvriendelijke verf tot ergonomische werkplekken.

Het hele LW-team doet hard hun best om een steentje bij te dragen aan onze duurzaamheidsmissie. We stimuleren bijvoorbeeld het gebruik van het OV en werken aan nieuwe initiatieven, die onze toekomst nog groener maken zoals parkeerplaatsen met oplaadpunten voor elektrische voertuigen. En wist je dat flexibele werktijden de uitstoot kunnen verminderen? Op die manier hoeven we niet te reizen in de spits en minimaliseren we niet alleen files maar ook de uitstoot.

Sustainable materialen 

Al onze partners uit Azië en de EU gebruiken gerecyclede kartonnen dozen voor hun verzending. Onze verzending naar jou verzenden we in op maat gemaakte recyclebare dozen om overmatig materiaalgebruik te voorkomen. Zo beperken we samen afval tot het minimum.

Onze volgende stap is het volledig elimineren van plastic uit onze verpakkingen en bestellingen. We zijn actief bezig met het onderzoeken en testen van biologisch afbreekbare alternatieven die dezelfde mate van bescherming bieden zonder de planeet te schaden.

recycle_dozen_littlewonderland_duurzaam 

 

Groene partnerships

We werken samen met bedrijven die onze visie voor een duurzame toekomst delen. Een van die partners is DHL, een voorstander van duurzaamheid. Dankzij hun groene initiatieven en CO₂-compensatieprogramma's kunnen we onze ecologische voetafdruk verder verkleinen en ervoor zorgen dat elk pakket dat we versturen een positieve impact achterlaat.

Sinds begin 2021 doen wij mee aan het GoGreen-compensatieprogramma van DHL en ontvangen we jaarlijks ons GoGreen-certificaat. Dit is een initiatief om de overgebleven CO₂-uitstoot zo veel mogelijk terug te dringen, waarbij het uiteindelijke doel is om in 2025 de CO₂-uitstoot wereldwijd terug te brengen naar nul. Via dit programma investeert DHL in duurzame initiatieven, zoals het planten van een bedrijfsbos met maar liefst 7.000 bomen. 

Door mee te doen met het GoGreen-compensatieprogramma hebben we in de afgelopen 3 jaar al voor meer dan 200 ton CO₂ gecompenseerd! 200 ton CO₂ staat gelijk aan: 

  • Meer dan 1,16 miljoen kilometer gereden met een auto
  • 140 keer vliegen tussen Amsterdam en Parijs
  • Meer dan 130 jaar elektriciteitsgebruik van een gemiddeld Nederlands huishouden

Koreaanse beautybedrijven zijn op alle niveaus trendsetters, ook als het gaat om innovatie en duurzaamheid. We vinden het daarom belangrijk om nauwe banden te leggen met merken zoals Purito, Mixsoon, en SKIN1004 die prioriteit geven aan een groene wereld. Veel Koreaanse beautymerken hebben innovatieve recyclingprogramma's en gebruiken eco-friendly verpakkingen. Maar ook blijven ze innoveren en constant verbeteren, denk bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbare sheet maskers of clean beautyformules die alleen essentiële en groene ingrediënten gebruiken.

Samen naar een groenere toekomst

We’re all about positive impact op de planeet en een groene toekomst voor ons allemaal. Maar we kunnen het niet alleen, daarom vinden we het belangrijk dat jij weet waar je aan toe bent als je een bestelling bij ons plaatst. Weet dat elke aankoop die je bij ons doet een stap is in de richting van positieve verandering en een groenere toekomst.