• Lorem ipsum

(Re)build your Skincare Routine: Essence & Mist

11 Sep 2023
door Marta N.

De zomer nadert zijn einde en de warme dagen worden langzaam kouder. September markeert ook de terugkeer naar school, wat je kunt gebruiken als een herinnering om na te denken over het updaten van je huidverzorgingsroutine! De (Re)build your Skincare Routine reis begeleidt je door de stappen van het creëren van een persoonlijke huidverzorgingsroutine die één is met de seizoenen en jouw huid. Elke maand laten we zien welke producten je kunt vervangen of toevoegen aan je huidige routine, zodat je elke maand een stap zet naar een meer winterproof skincare routine.

Door deze reis stap voor stap te volgen, kun je je huidverzorgingsroutine probleemloos laten overgaan van de zomer naar de herfst en van de herfst naar de winter zonder afbreuk te doen aan de gezondheid van je huid.

Heb ik een essence of mist nodig?

In september is het zomerse weer nog niet voorbij, warme en koude dagen wisselen elkaar vaak af. Dit betekent dat het de perfecte tijd is om na te denken over het toevoegen van een essence of gezichtsmist aan je huidverzorgingsroutine. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om beide toe te voegen! Vooral droge en rijpere huidtypes kunnen profiteren van wat extra hydraterende verzorging die een mist gedurende de dag kan bieden. Heb je al een essence of mist in je routine? Probeer je te richten op hydraterende en barrièreherstellende producten om een gezonde en sterke basis te creëren voor de komende maanden.

Op de warmere dagen volstaat je zomerse huidverzorgingsroutine nog steeds, maar de koudere dagen betekenen dat de luchtvochtigheid lager wordt. Een lagere luchtvochtigheid leidt ertoe dat vocht gemakkelijker uit onze huid wordt onttrokken. De seizoenswisselingen kunnen ook leiden tot meer ontstekingen bij de acnegevoelige huid en algehele droogte bij alle huidtypes. Ingrediënten zoals ceramiden, hyaluronzuur, niacinamide en panthenol kunnen een heilzame werking hebben op de huid tijdens deze maanden en kunnen eenvoudig aan de routine worden toegevoegd in de vorm van een mist of een essence.

Essence & mist voor elk huidtype

Een essence is een van de populaire stappen die Koreaanse huidverzorging in ons leven heeft gebracht. Essences zijn de bouwers van een sterke basis voor een gezonde huid. De (meestal) waterige substanties zijn niet per se een toner of een serum, maar zitten er ergens tussenin. Een essence is gemaakt om dagelijks te gebruiken en levert huidherstellende en huidversterkende ingrediënten aan je huid terwijl ze licht aanvoelen.

Gezichtsmist wordt onterecht gezien als een gemakkelijk over te slaan stap in de Koreaanse huidverzorgingsroutine, maar kan eigenlijk werken als een juweeltje als het gaat om hydratatie van de huid. Een vers benevelde huid helpt je huid om vocht in te sluiten, vooral als je het vlak voor een serum of crème aanbrengt, plus het voegt een hydratatieboost toe aan de huid.

Hier zijn onze aanbevelingen voor de beste essences en face mists om toe te voegen aan je routine op basis van je huidtype. Terwijl een mist je huid een hydraterende boost kan geven, zijn de essences allemaal gericht op het versterken van de huidbarrière. Alle producten zijn samengesteld om rekening te houden met de behoeften van elk uniek huidtype.

Normale huid

De Neogen Real Ferment Micro Essence is de perfecte keuze voor normale huidtypes. De essence is doordrenkt met 93% biogefermenteerde micro-complexen en is een krachtpatser voor het versterken van de huid en het leveren van die gezonde gloed die een gehydrateerde huid van nature uitstraalt. Voeg daar de Klairs Fundamental Ampoule Mist aan toe en je hebt het winnende duo voor een stralende, glass skin. De mist brengt vocht diep in de huid en houdt het vast voor de ultieme hydratatie. De formule is verrijkt met verhelderende en verzachtende ingrediënten zoals rijst, groene thee en komkommer om je huid altijd en overal te verzorgen.

Gevoelige huid

Om irritatie te minimaliseren en trekkerigheid te verlichten is de I'm From Mugwort Essence onze aanrader voor gevoelige huidtypes. De minimale ingrediëntenlijst zorgt voor een zachte verzorging en minimaliseert de kans op irritatie. Bijvoet is een belangrijk ingrediënt in Koreaanse huidverzorging vanwege de ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen. COSRX Centella Water Alcohol Free Toner is een toner in de vorm van een gezichtsnevel, maar dat betekent niet dat je hem niet de hele dag opnieuw kunt aanbrengen! De toner zit vol kalmerende ingrediënten die de huid verjongen. Het is vooral geweldig om gedurende de dag te gebruiken om de huid te kalmeren als deze het moeilijk heeft en last heeft van opflakkeringen of ontstekingen. Bonus: de COSRX Centella Water Alcoholvrije Toner is ook veilig voor gebruik tijdens de zwangerschap!

Droge huid

Wanneer de temperaturen beginnen te dalen, wordt de droge huid als een van de eerste aangetast door de lagere luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om een sterke barrière op te bouwen om te voorkomen dat vocht verdampt wanneer de temperatuur constant schommelt op de thermometer. Dat is waar de Mixsoon Bean Essence van pas komt. De multifunctionele essence is niet alleen een veganistisch alternatief voor de slakkenslijm essence, maar heeft net zoveel voordelen! Het zit vol vitaminen, aminozuren en gefermenteerde ingrediënten om je huid te versterken en vocht vast te houden. In combinatie met de Sioris Time Is Running Out Mist zal je huid weer helemaal opleven. De mist heeft een 3-in-1 geconcentreerde formule die werkt als een toner, serum en mist in één.

Gecombineerde huid

Gecombineerde huidtypes worstelen al met droge en vette zones op de huid, wat alleen maar erger kan worden tijdens de schommelende temperaturen in september. Kies producten die het vochtgehalte van de huid in balans brengen, ongeacht het weer. De Purito Fermented Complex 94 Boosting Essence is een geweldige herstellende essence die het water en de olie in de huid in balans brengt. In combinatie met de COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream Mist voelt je huid gehydrateerd, in balans en klaar om elk weertype aan te kunnen. De mist werkt ook geweldig gedurende de dag, vooral wanneer we de herfst naderen en de huid droger of strakker wordt. De mist is verrijkt met 6 verschillende ceramiden om de huid een onmiddellijke boost te geven waardoor het hydratatieniveau stijgt.

Vette huid

Net als bij gecombineerde huidtypes kan het vinden van de juiste producten voor een vette huid een lange weg zijn tijdens seizoensovergangen. De dagen met warmer weer kunnen nog steeds leiden tot het makkelijker verstoppen van poriën en een toename van de talgproductie, terwijl koudere dagen en een lagere luchtvochtigheid er juist voor kunnen zorgen dat een vette huid uitdroogt. Het eerste wat we willen voorkomen is een vochtarme vette huid, omdat het gebrek aan vocht er dan toe leidt dat onze huid gaat overcompenseren door meer talg aan te maken en dus de talgproductie verhoogt! Producten die de huid in balans brengen zijn dus essentieel tijdens de overgangsmaanden. The Beauty of Joseon Ginseng Essence Water is een huidbalancerend juweeltje. De niacinamide en natriumhyaluronaat in de formule brengen de talgproductie in balans en hydrateren de huid. Een groot pluspunt is de extreem lichte waterige textuur van de essence, waardoor het perfect is voor elke dag en elk weertype omdat het de huid niet zwaarder laat aanvoelen. Wie zei dat een mist niet geschikt is voor vette huidtypes? Wij zeker niet! De Sioris Falling Into The Rose is perfect voor acnegevoelige huidtypes. Laat je niet afschrikken door de formule, hoewel het 5% oliën bevat doet het wonderen voor het kalmeren en in balans brengen van de olie-water niveaus van vette, acne-gevoelige huidtypes.

Rijpe huid

Een rijpere huid is extra gevoelig voor uitdroging, algehele droogte en trekkerigheid. Hoe ouder we worden, hoe minder olie onze huid produceert. Daarom zijn producten die vocht helpen insluiten belangrijk voor deze huidtypes. De COSRXBalancium Comfort Ceramide Cream Mist is perfect om vlak voor je serum of crème aan te brengen om vocht in te sluiten of om gedurende de dag opnieuw aan te brengen om te voorkomen dat vocht ontsnapt. Terwijl de mist perfect is om het vochtgehalte op peil te houden, fungeert de Benton Fermentation Essence als de bouwstenen van een sterke huid. Met ingrediënten als adenosine, ceramiden en panthenol, naast vele gefermenteerde huidversterkers, werkt de essence anti-aging, hydraterend en voedend.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter