• Lorem ipsum

International Women's Day: Leer de vrouwen van Little Wonderland kennen

8 Mar 2023
door Marta N.

Ter ere van Internationale Vrouwendag zetten we een aantal van de gorgeous ladies die hier achter de schermen werken bij Little Wonderland in het zonnetje. Maak in deze blog kennis met vier van de LW dames die hun persoonlijke ervaring deelden met hun eigen huidproblemen, de K-beauty waar ze niet zonder kunnen en welke verbeteringen ze hopen te zien in de schoonheidsindustrie.


Welke huidproblemen liep je afgelopen jaren tegenaan?
Ik heb een vochtarme, gecombineerde huid die soms neigt naar het vormen van puistjes en droge plekjes. In mijn vroege puberjaren had ik erg veel last van jeugdpuistjes op mijn voorhoofd, wat ook effect had op mijn zelfvertrouwen.

Hoe heeft Korean skincare je huid geholpen?
Toen ik begon met Koreaanse skincare gebruiken, was ik al goed op weg met mijn huid! Het moment dat ik verschillende Koreaanse producten in mijn routine verwerkte, kreeg mijn huid echt de glow waar ik naar op zoek was en zijn de onzuiverheden verder verminderd.

Hoe is skincare empowering voor jou als vrouw?
Koreaanse huidverzorging omvat vaak meerdere stappen en producten, waardoor ik rustig de tijd kan nemen voor de nodige self care. Niet alleen heb ik het idee dat m’n huid erdoor verbeterd, maar ik voel me daardoor ook beter in mijn vel.

Wat kan de skincare industrie beter doen volgens jou?
Tegenwoordig zie je dat veel wordt gestreefd naar de perfecte huid. Ik vind dat er meer gestreefd moet worden naar verbetering, in plaats van perfectie.

Hoe kunnen wij als bedrijf bijdragen aan het gevecht tegen onrealistische beauty standards?
Op onze Instagram pagina posten wij af en toe berichten over verschillende huidaandoeningen en wat onze klanten gebruiken om hun huid optimaal te verzorgen. Ik hoop dat wij hiermee overdragen dat het ideaalbeeld onrealistisch is en dat verbetering ten opzichte van jezelf key is.

Welke huidproblemen liep je afgelopen jaren tegenaan?
Een ooit gecombineerde huid die omsloeg naar een droge huid die nergens genoeg van had. Schraal, reactief en makkelijk breekbaar. Dit heb ik na lange tijd onder controle gekregen, maar de weg er naartoe bracht de nodige stress met zich mee - waar mijn huid eveneens ook op reageerde. 

Hoe heeft Korean skincare je huid geholpen?
Doordat er een wereld voor me openging met een scala aan ingrediënten waar destijds ik nog niet bekend mee was, kon ik ineens alle kanten op en heb ik de kans gekregen om in een compacte routine mijn ‘onzekerheden’ te stabiliseren zonder een eindeloze routine.

Hoe is skincare empowering voor jou als vrouw? 
Door het verzorgen van mijn huid met de producten waar mijn huid van houdt, heeft het een positief effect op mijn mentale, fysieke en emotionele welzijn.

Zijn er vrouwen die jou hebben geïnspireerd in jouw skincare journey?
Mijn oma! Mijn moeder vertelde toen ik jonger was dat mijn oma altijd de blauwe pot Nivea heeft gebruikt en dat haar huid er daardoor nog zo goed uitzag. Who knows? Maar dat deed (en doe) ik haar graag na op mijn eigen manier.

Wat kan de skincare industrie beter doen volgens jou?
‘Unlabeling’. In mijn ogen zijn skincare producten voor iedereen ongeacht hoe je eruit ziet, jezelf identificeert etc. Het is voor iedereen en zou zo inclusief mogelijk moeten zijn.

Hoe kunnen wij als bedrijf bijdragen aan het gevecht tegen onrealistische beauty standards?
Bij Little Wonderland weten als geen ander dat elke huid anders in elkaar zit en dragen we graag ons steentje bij met ons op maat gemaakte adviezen. Er bestaat niet zoiets als één beauty standard, elke huid is op zijn, haar of hun eigen manier een ‘beauty’.


Welke huidproblemen liep je afgelopen jaren tegenaan?
Mijn huid verliest snel vocht en is acne-prone. Ik heb ook nog last van rosacea, vooral op mn wangen, kin en tussen mijn wenkbrauwen. Daarnaast heb ik vroeger erg veel last gehad van acne maar dat is gelukkig door een juiste routine volledig onder controle.

Hoe heeft Korean skincare je huid geholpen?
Als schoonheidsspecialiste werd ik opgeleid met de westerse skincare kennis en ingrediënten. Hoewel er veel fijne producten zijn, deed het niet altijd veel goeds voor mijn huid. Vanaf het moment dat ik werd geïntroduceerd aan Koreaanse skincare ben ik resultaat gaan zien. Mijn acne en talgproductie waren onder controle, en de rosacea was voor het eerst in mijn leven gekalmeerd!

Hoe is skincare empowering voor jou als vrouw? 
Mijn huid was vroeger erg onzuiver en toen wilde ik dat het liefst verbergen. Daar kwam ook nog de roodheid van de rosacea bij. Ik ging niet meer de deur uit zonder make-up op. Nu mijn huid er weer goed uitziet laat ik het graag zien en laat ik vaker mijn make-up liggen. Dankzij Koreaanse skincare durf ik mijn natuurlijke schoonheid weer te laten stralen.

Wat kan de skincare industrie beter doen volgens jou?
Ik zou willen dat de beauty industrie meer inclusiviteit zou tonen en meer de ‘echte’ dingen laat zien. Het schoonheidsideaal wat wordt geschetst is gebaseerd op veel filters en photoshop, een onrealistisch en onhaalbaar beeld. Hoe mooi zou het zijn als de modellen make-up en skincare op een ‘echte’ huid zouden showcasen. 

Hoe kunnen wij als bedrijf bijdragen aan het gevecht tegen onrealistische beauty standards?
Ik merk dat wij bij LW ons best doen om ook de huid te laten zien die echt is, zonder photoshop en met huidproblemen waar we allemaal wel eens mee zitten. Het is belangrijk dat wij dit als bedrijf blijven doen, om zo iedereen te laten zien dat alle huidproblemen normaal zijn en een meer transparant beeld te creëren.

Welke huidproblemen liep je afgelopen jaren tegenaan?
Mijn huid heeft altijd veel te zeggen. Ik heb een droge huid, die heel erg gedehydrateerd is. Water heeft die absoluut nooit genoeg. Ook heb ik veel allergieën en er komen regelmatig nieuwe bij. Ik heb hierdoor met pijn in mijn hart ook veel holy grails moeten opgeven en ben altijd nieuwe producten aan het uitproberen. 

Hoe heeft Korean skincare je huid geholpen?
Ik kwam in aanraking met Korean skincare door Koreaanse media. In de drama To The Beautiful You zag ik de Etude House Moistfull Collagen set voorbij komen. Die moest ik natuurlijk hebben. De producten van Etude House en Innisfree waren de eerste die ik had geprobeerd. Het maakte zo’n groot verschil in mijn huid! Elke keer als ik terug ging naar Westerse merken reageerde ik er slecht op. Dus elke keer stapte ik terug naar Koreaanse cosmetica en daar blijf ik nu ook bij.

Hoe is skincare empowering voor jou als vrouw? 
Tussen mijn 16e en 25e had ik een awkward fase en was ik op zoek naar mijn eigen identiteit door middel van kleding en cosmetica. Huidverzorging speelde hier ook een grote rol. Ik was op zoek naar mezelf als vrouw in een samenleving waarin de Midden-Oosterse standaarden en de Westerse standaarden best veel clashten met elkaar. Ik leerde mijn huid voornamelijk kennen door fouten te maken en te leren wat niet voor mij werkte.

Zijn er vrouwen die jou hebben geïnspireerd in jouw skincare journey?
Een van de meest bekende make-up artiesten van Zuid Korea is Jung Saemmool. Van haar heb ik veel geleerd over hoe je met goede skincare, kleine veranderingen en minimalistische applicatie, door middel van huidverzorging en make-up, je eigen schoonheid kunt accentueren. Hierdoor leerde ik ook dat ik niet per se een full glam look of een virale trend hoefde te gebruiken om verzorgd en vrouwelijk te zijn. 

Wat kan de skincare industrie beter doen volgens jou?
Een van de donkere kanten van de skincare industrie is dat de productie en onderzoeken nog steeds ten koste gaat van dieren. Nu zijn er steeds meer merken die cruelty free of vegan zijn, worden of zijn geworden, maar we zijn er nog lang niet naar mijn mening. Veel bedrijven kunnen cruelty free zijn, dus waarom niet allemaal? De beauty industrie kan zonder, zoals vele bedrijven dit al hebben bewezen.

Hoe kunnen wij als bedrijf bijdragen aan het gevecht tegen onrealistische beauty standards
Beauty standaarden zijn heel erg onrealistisch. Vooral op sociale media waar alles wordt bewerkt en gefilterd. Mensen hebben het idee gekregen dat als je huid niet even is, het niet gezond is. Dit is simpelweg niet waar. De huid kan gezond zijn, ook met textuur, rimpels en kleurverschillen. Daarom is het belangrijk dat wij als bedrijf ook de natuurlijke huid laten zien. Rimpels, oneffenheden, pigmentatie verschillen, striemen, littekens en haar horen hier allemaal bij.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter