• Lorem ipsum

SPF aanbrengen door de dag heen

25 Jul 2020
door M. Toledo

We weten inmiddels wel hoe schadelijk UV-straling is voor de huid. Het belang van zonnebrandcrème is iets waar alle dermatologen het unaniem over eens zijn. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je huid zo lang mogelijk soepel, egaal en gezond te houden, is eeuwige trouw zweren aan een product met SPF. Niet alleen ’s ochtends, maar de hele dag. Voor sommigen klinkt dit misschien als vervelend nieuws. Je bent bang dat producten met SPF de flawless make-up-look verpesten waar je ’s ochtends je best op hebt gedaan. 

Ook ik dacht vroeger dat het een gedoe was om SPF gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Ik zal je in deze post laten zien dat dit niet zo hoeft te zijn. Lees dus snel verder voor tips over het aanbrengen van een product met SPF gedurende de dag, zodat je huid optimaal beschermd blijft. Zonder een glimmend gezicht, een witte waas, of uitgesmeerde eyeliner. ;)

SPF aanbrengen door de dag heen

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Zonnebrandcrème is een must. Om je huid in goede conditie te houden, moet je iedere dag een product met SPF dragen. Alleen ’s ochtends een klein beetje zonnebrandcrème aanbrengen en het daarbij laten is echt niet genoeg. Na een paar uur is de werkzaamheid van je zonnebrandcrème al niet meer gegarandeerd. Maar hoe kan je het beste te werk gaan, zonder dat je meerdere keren per dag je make-up overnieuw moet doen? 

Om je te laten zien hoe je het beste te werk kan gaan, maak ik een onderscheid tussen drie verschillende situaties: een dag met weinig zon, een dag met behoorlijk wat zon, en een dag met extreem veel zon. 

SPF aanbrengen op een dag met weinig zon

Ook op dagen met weinig zon is het van fundamenteel belang om aan het begin van de dag een royale laag zonnebrandcrème aan te brengen. Zo ben je verzekerd van een degelijke basis voor de rest van de dag. Breng als laatste stap van je huidverzorgingsroutine een royale laag van je favoriete zonnebrandcrème aan, vóór het aanbrengen van je make-up. Een stelregel is om voor je gezicht en je hals ongeveer een theelepel aan zonnebrandcrème te gebruiken.

Als je dit gedaan hebt, betekent het niet dat je rest van de dag voldoende tegen UV-straling bent beschermd, ook niet als de zon weinig schijnt of als je voornamelijk binnen bent. 

Op dagen met weinig zon is het aanvaardbaar om gedurende de dag je zonnebescherming een touch-up te geven met een poeder of poederfoundation met SPF. Zo blijft in ieder geval je make-up intact. Zorg er wel voor dat je genoeg gebruikt, want een poeder met SPF geeft veel minder bescherming dan een traditionele zonnebrandcrème!

Favorieten:

 
   
Wonder Tension Pact (Perfect Cover) SPF40/PA+++ ACWELL UV Cut Bosong Sun Powder SPF50+ PA++++

 

SPF aanbrengen op een behoorlijk zonnige dag

Het is zo’n dag dat je gemakkelijk zonder jas de deur uit kan. Een drankje op een terras is een aantrekkelijke optie. Ook op een behoorlijk zonnige dag begin je de dag, zoals eigenlijk elke dag, met een royale laag zonnebrandcrème. Gedurende de dag kun je een zonnespray of een mist met SPF gebruiken. Een zonnespray of mist met SPF is opzichzelfstaand niet effectief genoeg, maar om de beschermingsgraad gedurende de dag op peil te houden is het altijd een goed idee om er een in je tas te hebben.

Je kunt de spray of must over je make-up heen sprayen, en dan zachtjes op je huid deppen, zonder je foundation, je blusher of je eyeliner uit te smeren. Bedenk wel dat alléén een mist met SPF echt niet genoeg is! Vergeet die laag zonnebrandcrème ’s ochtends dus niet. Het is wel raadzaam om op een zonnige dag voor een wat lichtere make-up look te gaan. Zo weet je zeker dat je make-up goed blijft zitten na het gebruik van een zonnespray of een mist met SPF. 

Favorieten:

 
Holika Holika Aloe Ice Cooling Sun Spray SPF50+

 

SPF aanbrengen op een extreem zonnige dag

De zomerjurken en de sandalen kunnen uit de kast. Je waterijsje smelt in je hand. Van die hete zomerdagen kunnen ontzettend leuk zijn, maar op dagen als dit kun je er niet omheen dat je om de paar uur opnieuw je zonnebrandcrème moet aanbrengen. Dit is misschien geen fijn nieuws voor de mensen onder ons die ook op de heetste dagen van het jaar het liefst een full face dragen, maar ik kan het helaas niet mooier maken dan het is. Poederfoundation met SPF of zonnesprays bieden op dagen als deze echt niet voldoende bescherming tegen UV-straling. Smeer dus elke twee uur ieder onbeschermde deel van je lichaam in met zonnebrandcrème. 

Chemische zonnebrandcrèmes zijn wat lichter en transparanter en smeren makkelijker uit, waardoor ze op dit soort dagen prettiger zijn om gedurende de dag meerdere malen op je gezicht aan te brengen. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een fijne zonnebrandcrème, raad ik je aan om deze blog post en deze blog post die eerder over dit onderwerp zijn verschenen te lezen.

Als je op hete dagen je zonnebrandcrème wilt bijwerken, kan het vervelend zijn dat je het product bij het aanbrengen op je vingers krijgt. Gelukkig daar iets voor uitgevonden: de sun stick. Mocht je direct na het aanbrengen van je zonnebrandcrème je handen weer willen gebruiken, ga dan voor een zonnebrandcrème in stick-vorm, ofwel een sun stick. Zo kan je gemakkelijk je huid opnieuw beschermen, zonder dat je vette vingers krijgt. Altijd handig om op een zomerse dag in je tas te hebben. 

Favorieten:

 
   
Bioré UV Watery Essence SPF 50+ PA++++ Centella Green Level Safe Sun SPF50+ PA++++
   
 
   
Banila Co Hello Sunny Essence Stick SPF50+ PA++++ Glow Banila Co Hello Sunny Essence Stick SPF50+ PA++++ Fresh

 

Voordat ik deze blog afsluit, wil ik benadrukken dat het voor de állerbeste bescherming tegen UV raadzaam is om, als je veel tijd buiten doorbrengt, iedere paar uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen. Mijn advies is dan ook vooral gebaseerd op een gematigd klimaat zoals in West-Europa, waar de UV-index gedurende het grootste deel van het jaar niet zo hoog is, en voor mensen die overdag voornamelijk binnen zijn. Maar ik hoop dat je door deze blog post nieuwe ideeën hebt opgedaan om gedurende de dag een product met SPF aan te brengen en jezelf optimaal te beschermen, zonder last te krijgen van een glimmend gezicht, een witte waas of uitgesmeerde make-up. En je ondertussen zo lang mogelijk kan genieten van een gezonde, mooie huid.

Heb je mijn tips gebruikt? Hoe beviel het? We horen altijd graag ervaringen, dus aarzel niet om ze te delen!

XXX, Marthe

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »