• Lorem ipsum

SPF Aanbrengen Door de Dag Heen

13 Mei 2023
door Marta N.

Een van de beste manieren om je huid er op zijn best uit te laten zien, is het gebruik van zonnebrandcrème. Dit betekent niet alleen 's ochtends zonnebrandcrème aanbrengen, maar eigenlijk de hele dag door.

Hoewel het opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème voor sommigen als een echte klus voelt waar ze tegenop kijken, zal dit binnenkort definitief tot het verleden behoren. Met zoveel handige Koreaanse zonnebrandsticks en lichtgewicht zonnebrandcrèmes om uit te kiezen in 2023, wordt het aanbrengen van SPF door de dag heen easy peasy. Bekijk onze blog om de beste zonnebrandcrème voor jouw huidtype te vinden!

Lees verder en ontdek welke factor zonnebrandcrème je moet gebruiken, wanneer en hoe vaak je zonnebrandcrème opnieuw moet aanbrengen, wat de beste zonnebrandcrèmes van 2023 zijn om dit te doen en andere leuke weetjes over hoe je je huidje kunt beschermen tegen schadelijke UV-straling.

UV-index als Zonnebrandgids

De UV-index is een internationaal gebruikte schaal die de schadelijke blootstelling aan UV-straling aangeeft. Simpel gezegd, je kunt het zien als een schaal die je de sterkte van de schadelijke zonnestralen op een specifieke dag laat zien, en het is enorm handig om je te helpen beslissen welke factor zonnebrandcrème je op die dag moet aanbrengen.

In Nederland schommelt het weer meestal het hele jaar tussen een UV-index 1 en 8, maar kan op extreem zonnige dagen ook een UV-index van 10 bereiken. 1 geeft minimale schadelijke UV-blootstelling aan en 8+ betekent dat je de hele dag door zonnebrandcrème moet aanbrengen, anders verbrand je in no-time. In andere landen kan de UV-index oplopen tot 15, afhankelijk van het klimaat.

Over het algemeen raden dermatologen aan om minimaal een SPF30 of hoger te gebruiken. Er is een reden waarom de meeste Koreaanse zonnefilters een SPF50+ bevatten! Hoe hoger de SPF, hoe beter de bescherming. Het belangrijkste verschil tussen SPF30 en SPF50 is dat de eerste je huid beschermt tegen 96,6% van de schadelijke UV-stralen, terwijl SPF50 je huid beschermt tegen 98% van de stralen. Er bestaat helaas geen SPF die je huid voor 100% beschermt tegen de UV-stralen.

Aanbrengen van zonnebrandcrème op een bewolkte dag

Zelfs op de meest bewolkte dagen slapen de UV-stralen niet, en dat zou jij ook niet moeten doen als het gaat om het beschermen van je huid. Een lage UV-index geeft aan dat er een kleine kans is op schadelijke blootstelling aan UV-straling. Dit betekent echter niet dat je de zonnebrandcrème helemaal moet overslaan. Breng 's ochtends een SPF30 of hoger aan om een goede beschermende barrière op je huid te vormen. Hoewel opnieuw aanbrengen optioneel is op dagen met een lage UV-index, is het altijd goed om je favoriete substick bij de hand te houden voor het geval het weer verandert. Onze aanbevelingen voor een zonnebrandcrème op die bewolkte dagen zijn de Isehan Kiss Me Mommy UV Mild Gel SPF 33 PA+++ en de Mary & May Vegan Primer Glow Sun Cream SPF50+ PA++++ voor bescherming en een gladde make-upbasis in één.

Aanbrengen van zonnebrandcrème op een zonnige dag

Op een zonnige dag kan de UV-index variëren van een 3 tot een 7, wat betekent dat de UV-index die dag matig tot hoog is. Begin de dag met een SPF 30 of hoger en probeer om de paar uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen om ervoor te zorgen dat de huid te allen tijde wordt beschermd tegen schadelijke UV-stralen. In Nederland betekent een index van 5 en 6 dat je huid al snel kan verbranden. Onze aanbevelingen voor een SPF tijdens de zonnige dagen bieden allemaal een SPF50+ bescherming, zoals de iUNIK Centella Calming Daily Sunscreen SPF50+ PA++++ en de Round Lab 365 Derma Relief Sun Cream SPF 50+ PA+++.

Aanbrengen van zonnebrandcrème in de zomermaanden

In de zomer stijgen de temperaturen en staat de zon centraal aan de hemel. De UV-index geeft meestal een 8 of hoger aan, wat betekent dat je extreem snel kunt verbranden. Zelfs na 10 tot 15 minuten in de zon kan je huid al rood worden! Het dragen van een zonnebrandcrème met een factor 50 is een must tijdens de zomermaanden. Ook is het belangrijk om je zonnebrandcrème gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Een vuistregel is om elke 2 uur opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen voor de beste bescherming. De beste zonnefilters in de zomermaanden bieden breedspectrumbescherming en voelen licht aan op de huid. De beste Koreaanse sunscreens werken als moisturizer en zonnebrand in 1, perfect voor de warme zomerdagen! Check de Rovectin Skin Essentials Deep Moisture Uv-protector SPF50+ PA++++ voor de ultieme hydratatie en bescherming in één. Voor het her-aanbrengen zijn er geweldige sunsticks zoals de Mary & May Vegan Peptide Bakuchiol Sun Stick SPF50+ PA++++.

Zonnebrandcrème voor op reis

Sunsticks zijn een van onze favoriete producten die afkomstig zijn van de innovatieve skincare wizards in Zuid-Korea! Ze zijn compact, maken opnieuw aanbrengen gemakkelijk en zijn de perfecte maat voor op reis. Aangezien substicks niet vloeibaar zijn, kun je ze dus gemakkelijk meenemen in je handbagage. Bekijk de Abib Quick Sunstick Protection Bar SPF50+ PA++++ of de Make P:rem UV Defense Me Calming Sun Stick voor eenvoudige bescherming tegen de zon onderweg.

 

Nu je een expert bent geworden in het opnieuw aanbrengen van zonnebrandcrème en hebt ontdekt welke zonnebrandcrème perfect bij je huidtype past, kun je ook je kennis over alles wat met zonnebrandcrème te maken heeft vergroten door onze handleiding over optimale zonbescherming te lezen.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter