• Lorem ipsum

Wat te doen tegen een vette huid?

11 Sep 2023
door Team LW

Deze week richten we ons op het verzorgen van de vette huid! Een vette huid wordt ook wel een glimmende huid of een vette gezichtshuid genoemd. Dit huidtype voelt vaak vettig aan, heeft een ruwere textuur en meestal grote, zichtbare poriën. Tijdens de zomer ervaar je ook vaker een overmatige talgproductie. Met de juiste gezichtsverzorging voor de vette huid houd je de talgproductie onder controle, verbeter je de huidtextuur en zal je minder last hebben van een glimmende huid!

Ochtendroutine voor vette huid

1. Reinigen 

De vette huid verzorgen begint bij het reinigen. In tegenstelling tot sommige huidtypes kunnen mensen met een vette gezichtshuid het reinigen 's ochtends beter niet overslaan. Begin je ochtendroutine met een milde cleanser om je dag met een schone lei te beginnen. Zo verwijder je zachtzinnig overtollig talg, vuil en zweet dat zich op je huid heeft opgehoopt. 

COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser verbetert de huidtextuur en bevat meerdere plant-extracten om de huid mild en grondig te reinigen.Purito Clear Code Superfruit Cleanser bevat salicylzuur om de poriën diep te reinigen en nonifruitextract om talg te reguleren.

 

2. Exfoliant 

Vette huid is vatbaarder voor de opbouw van dode huidcellen, mee-eters en verstopte poriën. Overmatige talgproductie die de poriën verstopt kan ook voor een vale, grauwe huid zorgen en rimpels erger laten lijken. De beste gezichtsverzorging voor de vette huid bevat daarom ook een exfoliant. Exfolieer je huid dus regelmatig als je een vette huid hebt: zo twee á drie keer in de week. Chemische exfolianten zoals AHA's en BHA's stimuleren celvernieuwing, helpen hyperpigmentatie en laten de huid stralen. De beste chemische exfoliant voor de vette huid is BHA oftewel salicylzuur, omdat dit in de poriën reinigt. We houden zelfs zo van BHA dat we er een aparte blog over schreven.

COSRX BHA Blackhead Power Liquid
is een lichte exfoliant speciaal geformuleerd voor de vette en onzuivere huid. De formule bevat 4% Betaine Salicylate; een natuurlijke exfoliant afkomstig van planten.
Benton Aloe BHA Skin Toneris een exfoliërende toner met BHA, bereid met Aloë Vera water en Hyaluronzuur om de huid tegelijk te hydrateren.

 

3. Toner

Toners voor de vette huid zijn belangrijker dan je denkt. Ze zijn niet voor niks heel belangrijk binnen Korean skincare. Ze bevorderen de opname van de ingrediënten die je later in je routine aanbrengt. Een goede toner voor de vette gezichtshuid richt zich op het verminderen van de overmatige talgproductie zonder de huid uit te drogen. Het is namelijk van belang dat je de huid goed blijft hydrateren. Als je dat niet doet, gaat je huid meer olie produceren om de droogheid te compenseren, en dat leidt juist tot een glimmende huid. Als je andere huidproblemen hebt, zoals pigmentatie of irritatie, zou je op zoek kunnen gaan naar een multifunctionele toner die bijvoorbeeld ook verfijnt, verheldert of kalmeert. Bekijk onze top K-beauty toners van 2023!

Etude House Soon Jung PH 5.5 Relief Toner is een kalmerende toner die de vette huid weer in balans brengt.COSRX Refresh AHA BHA Vitamin C Toner helpt de huid te vernieuwen, de textuur te verfijnen en een doffe huid te laten stralen.

 

4. Treatments voor de vette huid

Gebruik deze stap om specifieke huidproblemen aan te pakken. Heeft je huid hydratatie nodig? Gebruik een hydraterende behandeling. Wil je fijne lijntjes aanpakken, kies dan een anti-age product. Als je pigmentatie wil verminderen, gebruik een verhelderende behandeling. Ons advies voor de vette huid is om waterige, lichte texturen te gebruiken die goed worden geabsorbeerd. De acne-gevoelige huidtypes kunnen ook veel baat hebben bij spot treatments, zo bestrijd je de acne en voorkom je dat je de huid nog meer irriteert.

Beauty of Joseon Propolis Glow Serum is een honing-achtig serum met niacinamide en kurkuma om acne en een vette huid te bestrijden.Some by Mi Niacin Blemish Care vermindert oneffenheden en pigmentvlekken met zijn frisse textuur.

 

5. Crème voor de vette huid

Als je de vette huid goed wil verzorgen, sluit dan alle voedingsstoffen die je net hebt aangebracht in met een lichte moisturizer. Je kunt het beter bij emulsies en gel-achtige crèmes houden, want rijkere crèmes kunnen je poriën verstoppen en je toch al glimmende huid nog meer laten glimmen. Als je een gevoelige of geïrriteerde huid hebt, kies dan moisturizers met kalmerende en verzorgende eigenschappen om irritaties te verlichten. Er zijn dagcrèmes voor de vette huid genoeg! En een goede moisturizer zal op termijn juist zorgen dat je minder last krijgt van overmatige talgproductie, omdat de balans tussen olie en water in je huid harmonieuzer wordt. Ontdek de beste Koreaanse moisturizers voor elk huidtype in onze blog!

Beauty of Joseon Red Bean Water Gel
 is een hydraterende gel met met rode bonen extract, wat helpt talg te absorberen en de elasticiteit van de huid te bevorderen.
Isntree Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream is een soepele gel die de geïrriteerde huid kalmeert en verkoelt. Aanbevolen voor vette huidtypes. 


6. Zonnebrandcrème

Over zonnebrandcrème bestaat de mythe dat ze allemaal voor een glimmende huid zorgen. Maar zonnebrandcrème is een vitale stap in huidverzorging. Eindig je ochtendroutine met een zonnebrandcrème om je huid tegen schadelijke UV-stralen te beschermen en vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Korean skincare-fanaten zweren erbij! Gebruik op z'n minst een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30. Wat je ook gebruikt, wees er zeker van dat je het royaal aanbrengt. De stelregel is dat je een halve theelepel gebruikt voor je gezicht, ook als je een vette huid hebt. Nog steeds opzoek naar de beste zonnebrand voor je huid? Bekijk onze top 12!

Note: sommige foundations en BB crèmes hebben een beschermingsfactor, maar de hoeveelheid BB crème die een gemiddeld persoon aanbrengt is niet genoeg om de huid gedurende de dag te beschermen. Dus denk niet dat je geen aparte zonnebrandcrème nodig hebt omdat je foundation of BB cream een SPF bevat. Tenzij je een halve theelepel foundation gebruikt, zou je onder je makeup altijd een aparte zonnebrandcrème moeten gebruiken om je huid beschermd te houden.

Bioré UV Aqua Rich Watery Essence heeft een essence-achtige textuur, waardoor hij heel prettig is om elke dag te gebruiken.Purito Daily Soft Touch Sunscreen is een zonnebrandcrème die speciaal ontwikkeld is voor de vette huidtypes. Het trekt makkelijk inzonder witte waas of vettig gevoel.

 

7. Lippenbalsem

Onze lippen hebben geen talgklieren, dus zelfs meiden met een vette huid kunnen last krijgen van droge lippen. Hou je lippen zacht en gehydrateerd met een goede lippenbalsem!

COSRX Full Fit Propolis Lip Sleeping Mask heeft een rijke maar geen plakkerige textuur die de lippen weer zacht maken.
Laneige Lip Sleeping Mask herstelt je lippen terwijl je slaapt en smaakt heerlijk naar pepermunt en chocolade!

 

 

Avondroutine


1. Reinigen

Of je nou makeup draagt of niet, met een vette huid heb je altijd baat bij 's avonds double cleansen oftewel dubbel reinigen. Reinigers op oliebasis lossen overtollige talg en make-up mild en effectief. Juist als je een vette gezichtshuid hebt is dit gunstig. Verwijder eerst vuil en make-up met een oil cleanser en vervolg dan met een water based cleanser om je huid te reinigen. Voor vette huidtypes is een reinigingsolie meestal fijner dan een cleansing balm. 

Pyunkang Yul Deep Clear Cleansing Balm is een lichte, verfrissende reinigingsbalm die alle sporen van make-up makkelijk verwijderd.Verfris je huid met de Beauty of Joseon Ginseng Cleansing Oil met ginseng-extract.

 

2. Toner

Vergeet niet om 's avonds ook je toner te gebruiken, zodat je zeker weet dat je vette huid goed gehydrateerd blijft.


3. Exfoliëren

Exfolieer je liever 's avonds dan 's ochtends? Dat kan natuurlijk ook! 


4. Sheet masker voor vette huid

Sheet maskers zijn voorgesneden stukken materiaal die zijn gedrenkt in lichte serums vol met ingrediënten zoals antioxidanten, mineralen, hyaluronzuur, etc. Het zijn een soort mini facials voor thuis, en ook als je een vette gezichtshuid hebt kun je ze goed gebruiken om voor je huid te zorgen. De Korean skincare trend heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van sheet maskers. Je hebt voor alle soorten huidproblemen een sheet masker. Kies er een die bij jouw huidbehoefte past; hydrateren, vocht insluiten, voeden, zuiveren, anti-age, verhelderen... Als je een vette huid hebt die neigt naar acne, dan kun je het best kiezen voor een sheet masker die gericht is op het zuiveren van de huid, of op het reguleren van de overmatige talgproductie die een glimmende huid veroorzaakt. Voor de beste resultaten kan je het beste 1-2x per week een sheet masker gebruiken.

Pyunkang Yul ACNE Dressing Mask Pack is een zuiverend masker dat de vette huid kalmeert en onzuiverheden voorkomt.Yadah Pore Care Mask Pack reguleert overmatige talgproductie en ontstopt de poriën. Bevat vulkaan as dat helpt de huid te ontdoen van toxins.


5. Treatments 

Verwen je huid met een geconcentreerde behandeling die je huid transformeert terwijl je slaapt. Je kunt hierbij treatments gebruiken die je eventueel ook in de ochtend in je routine gebruikt. Op dagen dat je een sheet masker gebruikt, kan je deze stap overslaan. Sheet maskers zijn eigenlijk gewoon serums die in een materiaal zijn gedrenkt. Een vette huid hoeft ook weer niet zó veel hydraterende lagen; je wilt je huid wel laten ademen. 


6. Nachtcrème voor vette huid

Pak weer lekker de hydraterende gel crème die je in de ochtend hebt gebruikt en hou de vochtgraad van je huid in balans tijdens het slapen.


7. Lip balm

Verzorg je lippen met een dikke laag lippenbalsem zodat je wakker wordt met zachte, gladde lippen.

Net zoals de vorige keer, eindig ik deze post met een disclaimer. We krijgen vaak de vraag welke producten we voor welke huidtypes zouden aanraden. Door deze posts te schrijven hopen we jullie te helpen met het kiezen van een product als je niet zeker weet welke je het beste kunt gebruiken. Alle producten in deze blog post zijn slechts voorbeelden van Korean skincare producten die we geweldig vinden en die we aanraden voor de vette, glimmende huid. Voel je niet verplicht om al deze producten te gaan kopen. We zeggen niet dat alleen deze producten werken bij een vette huid. Als jij op dit moment andere producten gebruikt die je fijn vindt en die goed voor je werken, blijf ze dan vooral gebruiken. Maar als je een keer iets nieuws wilt proberen; alle producten die hier worden genoemd zijn geweldig en 100% aan te raden!


Tot de volgende keer!

XXX, Team LW

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter