• Lorem ipsum

De Beste Dagcrèmes voor Elk Huidtype

17 Jul 2023
door Marta N.

Een dagcrème speelt een belangrijke rol in het onderhouden van een gezonde en stralende huid, ongeacht je huidtype. In deze blog beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen die onze lieve klanten stellen aan de LW skincare specialists, en verklappen we wat de beste dagcrèmes zijn voor elk huidtype. Het begrijpen waarom een dagcrème zo essentieel is in je skincare routine, en het kiezen van de juiste crème helpt je opweg naar de be beste skincare routine van je leven.

Wat is een dagcrème en waarom heb ik een dagcrème nodig?

Een dagcrème, ook wel moisturizer, is speciaal geformuleerd om de huid gedurende de dag te voeden en te beschermen. Het dient als een essentiële stap in de skincare routine, die de huidbarrière beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf, zoals luchtvervuiling. Wil je een gezonde huid? Sla je dagcrème dan niet over! Een dagcrème heeft vele voordelen voor de huid zoals hydratatie, bescherming, en voeding. Je zal onze skincare specialisten daarom ook altijd een dagcrème zien toevoegen aan jullie persoonlijke skincare routine.

Helpt een dagcrème met rimpels?

Ja! Last van rimpeltjes door uitdroging? Of wil je rimpeltjes aanpakken die in de loop der jaren zijn ontstaan? Een dagcrème stilt de dorstige huid en vermindert ook zichtbare rimpeltjes. Ondanks dat een dagcrème je rimpeltjes niet spontaan zal doen verdwijnen, zitten Koreaanse dagcrèmes bomvol hydraterende en verzorgende ingrediënten die elk type rimpeltjes aanpakken. Kijk vooral naar ingrediënten zoals peptiden, niacinamide, adenosine, linolzuur, en hyaluronzuur. Deze verbeteren de huidelasticiteit en maken de huid gladder, waardoor de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels na verloop van tijd wordt geminimaliseerd.

Kan ik SPF gebruiken als dagcrème?

Een antwoord op deze vraag hangt eigenlijk af van je huidtype, de huidbehoeften en het seizoen. Voor iemand met een vette huid kan het aanbrengen van een dagcrème en een SPF tijdens de warme zomermaanden te zwaar aanvoelen op de huid. Het is echter niet voor niets dat Koreaanse skincare zo lovable is. Er is volop keuze aan lichtgewicht gels en crèmes die speciaal zijn ontworpen voor de vette huid, om zo toch van de voordelen van een dagcrème te kunnen genieten. Mocht dit toch niet je jam zijn, dan zijn er ook talloze zonnebrandcrèmes die de huid beschermen en voldoende hydrateren.

Iemand met een droge huid zal echter zeker die extra laag verzorging nodig hebben voordat ze een zonnebrandcrème aanbrengen, aangezien een zonnebrandcrème op zichzelf de huid niet genoeg kan voeden. Voor deze huidtypes adviseren we altijd om een dagcrème te gebruiken om al het vocht lekker in te sluiten en het olie-watergehalte in hun huid weer in balans te brengen.

Zonnebrandcrème richt zich voornamelijk op het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-stralen, terwijl dagcrèmes een meer uitgebreide aanpak bieden door te hydrateren, voeden en andere specifieke behoeften aan te pakken. Dus wil je echt alles uit je skincare routine halen, sla dan de dagcrème (en de zonnebrandcrème!) niet over.

De beste dagcrème voor elk huidtype

Normale huid: iUNIK Beta-Glucan Daily Moisture Cream
Zoek bij normale huidtypes naar een goede hydraterende basis. Aangezien je huid in balans is, is het belangrijk om die balans te behouden en een gezonde huid te versterken. Hyaluronzuur, niacinamide en bèta-glucaan zijn een aantal van de ingrediënten die je aan je vaste routine kunt toevoegen. De iUNIK Beta-Glucan Daily Moisture Cream is de perfecte aanvulling op de routine voor de normale vanwege de superhoge hydratatie. Glass skin here we come!

Droge huid: Purito Dermide Relief Barrier Moisturizer
Een intensievere vochtinbrengende crème helpt de droogheid te verminderen, de huid weer in balans te brengen en te voeden. Ingrediënten als shea boter, ceramiden, squalaan en hyaluronzuur zijn de best friend van een droge huid. De Purito Dermide Relief Barrier Moisturizer is de perfecte dagcrème voor de droge huid omdat de voedende formule doordrenkt is met huidvriendelijke lekkernijen zoals 5 soorten ceramiden en moerasbloem.

Gevoelige huid: Purito B5 Panthenol Re-barrier Cream
Zachte verzorging is de key voor een gevoelige huid, en dat geldt ook voor de dagcrème. Barrièreversterkende en kalmerende ingrediënten zoals panthenol, havermout, centella asiatica en groene thee zijn je nieuwe BFF. De Purito B5 Panthenol Re-barrier Cream is een zachte maar effectieve crème die de gevoelige huid verzorgt, versterkt en eventuele irritaties kalmeert. Bekijk hier al onze dagcrèmes voor de gevoelige huid.

Gecombineerde huid: Isntree Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream
Een gecombineerde huid zal een mixje zijn van wat drogere en vette plekjes op het gezicht. Onze skincare specialisten raden daarom aan om voor een lichtgewicht crème te kiezen die toch een hydraterende kick geeft aan de huid. Ingrediënten waar je huid dol op zal zijn, zijn hyaluronzuur, niacinamide en groene thee. De Isntree Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream is een van de beste keuzes voor de combi huid. De dagcrème is lichtgewicht, heeft een hybride gel-crème formule die perfect door de huid wordt opgenomen en geeft je huid de broodnodige hydratatie.

Vette huid: Beauty of Joseon Red Bean Water Gel
Een overactieve talgproductie is een van de grootste pijnpunten van vette huidtypes. Een vette huid kan echter ook vochtarm zijn, wat leidt tot een vicieuze cirkel waarin nog meer oliën worden geproduceerd. Daarom is het gebruik van een dagcrème voor de vette huid essentieel. Evenwichtige ingrediënten staan centraal, zoek naar groene thee en niacinamide in je huidverzorging. Beauty of Joseon Red Bean Water Gel is een gel die vocht afgeeft en balancerend werkt voor de vette huid. Het is ook verrijkt met huidverzorgende peptiden voor een glad en verzorgd huidje.

Rijpe huid: Round Lab Soybean Nourishing Cream
Verlies van elasticiteit, vocht en rimpelverzorging zijn enkele van de belangrijkste zorgen van rijpe huidtypes. Kies voor een voedende dagcrème die niet alleen het vocht herstelt, maar ook extra voordelen heeft, zoals het verstevigen en gladder maken van de huid. Enkele top ingrediënten voor rijpe huidtypes zijn peptiden, collageen en adenosine. Round Lab Soybean Nourishing Cream voedt de rijpere huid terwijl het rimpels verzorgt en de huidbarrière versterkt.

Hoewel veel dagcrèmes ook geschikt zijn om 's nachts te gebruiken, is een nachtcrème op zichzelf ook een goede aanvulling op de skincare routine. Dit zorgt voor een optimale verzorging zowel overdag als 's nachts. Laat het ons weten als je graag de top aanbevelingen wilt zien voor een nachtcrème voor elk huidtype! Zet ondertussen je tanden in onze blog over de beste toners voor je huid en lees over de beste zonnebrandcrèmes voor elk huidtype. Zo word je een pro in het samenstellen van je eigen skincare routine.

Reacties
Lotte Vanderkerken
28 Jul 2023
Beste

Ik zou graag de aanbevelingen voor nachtcreme zien!
Deze lijst voor dagcremes heeft mij goed geholpen.
Ik heb hiervoor altijd de Blue Midnight Cream gebruikt van Dear Klairs.
Gebruik ik deze ook in de zomer of verander ik even van nachtcreme of wat raden jullie aan?
welke nachtcreme zou goed zijn voor gemengde huid?
Ik sta open voor alles.

Alvast vriendelijk bedankt voor de hulp!
Met vriendelijke groeten
Lotte Vanderkerken
Laat een reactie achter