• Lorem ipsum

Hoe houd je je schoonheids- en huidverzorgingsroutine hygiënisch?

15 Aug 2020
door S. Hachimi

Velen van ons zijn er meer en meer op gericht om alles schoon en hygiënisch te houden. Niemand wil ziek worden, en we vinden het steeds belangrijker om gezond te blijven. Hetzelfde geldt voor huidverzorging: als je nog niet echt hebt nagedacht over hoe je je huidverzorging gezond en hygiënisch kunt houden, wrijf je misschien wel huidverzorging met ziektekiemen in je gezicht. Het is altijd een goed idee om je huidverzorging schoon, hygiënisch en gezond te houden. Het is tenslotte de basis van huidverzorging. Hier zijn enkele eenvoudige tips die je kunt volgen om jouw huidverzorgingsroutine hygiënisch te houden!

1. Was je handen

Deze is vrij duidelijk en moet altijd worden gedaan voordat je je gezicht aanraakt. Een spoeling is niet genoeg, het is cruciaal om alle oppervlakken minstens 20 seconden te wassen, van je handpalm tot je vingers en de rug van je handen. Als je haast hebt, werkt een handdesinfecterend middel ook, maar aangezien het maar 60% van de ziektekiemen kan verwijderen, probeer je handen te wassen. Er wordt aangeraden om tijdens het handen wassen een milde reiniger te gebruiken, omdat sommige mensen klagen dat hun huid na grondig wassen droog en trekkerig aanvoelt. Je kunt het beste proberen je handen te wassen met een vochtinbrengende zeep. Het is tijd om goed op de zeep te letten die je gebruikt, vooral nu je weet dat je handen wassen een onvermijdelijk onderdeel is van je dagelijkse huidverzorgingsprogramma. En als je klaar bent, probeer dan een rijke moisturizer aan te brengen, bijvoorbeeld de Klairs Supple Preparation All-Over Lotion.

2. Peuter niet aan je huid

De meesten van jullie zouden inmiddels moeten weten dat je je altijd moet onthouden van het gebruik van je vingers als je je huidverzorging schoon wilt houden. Het is vrij duidelijk dat je je gezicht niet met je handen aanraakt en nooit met je vingers aan je huid peutert. Gebruik een zachte exfoliant, zoals By Wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water wanneer je die droge schilders ziet of gebruik een pimple patch om eventuele oneffenheden te bedekken zodat je ze niet aanraakt.

3. Reinig regelmatig je beauty tools

Zorg ervoor dat je je make-upborstels of ander tools minstens één keer per week schoonmaakt. Als het buiten koud is en tijdens het griepseizoen, moet je ze nog vaker schoonmaken. Je kunt een afwasmiddel of gezichtsreiniger gebruiken om make-up en vuil van je make-upborstels en sponzen te verwijderen. Andere make-uptools zoals een gezichtsrollers, kan je desinfecteren door een beetje ontsmettingsalcohol erop te spuiten of door na elk gebruik een zachte handdoek en warm water te gebruiken.

4. Probeer te voorkomen dat je je vingers in het product steekt

Zelfs als je handen schoon zijn, mag je je vingers niet in het product steken. Gebruik een sanitaire schoonheidsspatel of een lepel uit je keuken om te voorkomen dat ziektekiemen en bacteriën op het oppervlak van je favoriete dag- en nachtcrèmes terechtkomen.

5. Bewaar je huidverzorgingsproducten op de juiste manier

Als je je producten niet op de juiste manier bewaart, kunnen deze hun kracht verliezen of broedplaatsen worden voor schadelijke bacteriën. De hoofdregel is om alles op een koele, droge en donkere plek te bewaren, uit de buurt van zonlicht. Je kunt ze beter opbergen in de lades van je slaapkamer dan in de vochtige badkamer.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter