• Lorem ipsum

De It's Skin Power 10 Formula Effector-lijn

29 Oct 2017
door S. Safa

Het is eindelijk zover! De It's Skin Power 10 Formula Effector-serie! Een cult-favoriete lijn van 13 krachtige serums. Vandaag gaan we ze alle dertien bekijken en uitleggen voor welke huidtypes en huidproblemen ze zijn ontworpen. Lees verder!

De lijn bestaat uit dertien zeer geconcentreerde effectors (serums). Ieder serum is geformuleerd met een specifiek ingrediënt dat bedoeld is om een bepaald huidprobleem aan te pakken, zoals hyperpigmentatie, verkleuring, overmatige talgproductie, grote poriën, veroudering, enzovoort. Hieronder staat een overzicht met meer informatie over iedere effector.

Ik heb de informatie hieronder samengevat voor een beknopter overzicht:

Effector

Hoofdingrediënt(en)

Effect

VC

Vitamine C & groene thee

Verhelderen

LI

Zoethout

Verhelderen

WH

Arbutine

Verbleken

CO

Phytocollageen

Elasticiteit & Anti-aging

SYN-AKE

SYN-AKE peptiden

Elasticiteit & Rimpelvermindering

YE

Gist

Verjongend & Elasticiteit

WR

Adenosine, kaviaar, maretak

Vollere huid & Rimpelvermindering

Propolis

Propolis & honing

Verhelderen & Beschermen

GF

GF-Biopolymer

Hydrateren & Verzorgen

Q10

Co-enzym Q10 & Glutaminezuur

Verjongen & Vitaliteit

VE

Vitamine E

Voeden & Beschermen

VB

Vitamine B6

Overmatig talg & Moisturizen

PO

Houttuynia Cordata

Overmatig talg & Onzuiverheden


Als je goed kijkt, zit er een overlap in de werkzaamheid van de verschillende effectors. Als je kijkt naar de huidproblemen die de effectors aanpakken, kun je de dertien effectors in vier groepen onderverdelen:

1. Verhelderende effectors

De verhelderende effectors bevatten allemaal een huidverhelderend ingrediënt.
De VC effector is het meest populair. Niet alleen het meest populair van de huidverhelderende serums, maar van de hele Power 10 Formula Effector lijn. Het serum is geformuleerd met twee krachtige antioxidanten; vitamine C en groene thee-extracten. Het verheldert donkere plekjes en werkt tegen verkleuringen, terwijl het ook de aanmaak van melanine tegengaat om toekomstige verkleuringen te voorkomen. 

De LI effector is ook een verhelderend serum. Het bevat zoethout, een bekend natuurlijk verhelderend ingrediënt. Daarnaast is de LI effector geformuleerd met verschillende hydraterende ingrediënten, zodat je huid een stralende glow krijgt.
De laatste effector die onder de 'verhelderende' categorie valt, is de WH effector. Het hoofdingrediënt is arbutine, een verhelderend ingrediënt dat is afgeleid van de berendruif. De WH effector bevat ook een aantal hydraterende stoffen, waardoor de huid voller, helderder en lichter wordt.

2. Anti age, versteviging en elasticiteit

Ik begin weer met de populairste effector van deze groep. De CO effector is van de hele productlijn het op één na meest populaire product (na de VC effector). Het is een potent serum dat de aanmaak van collageen stimuleert, waardoor het een perfect serum is voor de wat rijpere huid. Het serum is geformuleerd met phytocollageen, dat tot diep in de huid doordringt, de hoeveelheid collageen aanwakkert, en vroegtijdige huidveroudering op effectieve wijze voorkomt en omkeert. 
De volgende effector in deze groep is een intrigerende. De SYN-AKE effector bevat SYN-AKE peptiden, die de werking van slangengif nabootsen zodat rimpels 'bevroren' worden en toekomstige rimpels worden voorkomen. De effector is verrijkt met een cocktail van adenosine, baobab-extract, Indiaanse vijg-extract, malt-extract en gefermenteerd gist, voor een diepe voeding van de huid en toegenomen elasticiteit. 
De SYN-AKE effector is niet de enige effector die gefermenteerd gist bevat. De YE effector heeft gist-extract als hoofdzakelijke ingrediënt. Gist is een heel populair huidverzorgingsingrediënt in Azië, omdat het de celvernieuwing stimuleert en de elasticiteit van de huid verbetert. Het is geen wonder dat de YE effector na de CO en de VC het populairste serum is. Hij laat de huid fris en vol aanvoelen, en geeft een jeugdige glow.
De laatste in deze categorie is de WR effector. De WR effector is een licht serum met een mix van ingrediënten, zoals adenosine, kaviaar en maretak, die een samenwerking aangaan en zo de huid voller en soepeler maken en de zichtbaarheid van fijne lijntjes verminderen. 

3. Voedend & Verjongend

Deze groep bestaat uit effectors die voornamelijk zijn ontwikkeld om de huid te voeden en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

De eerste is de Propolis effector. Propolis, ook wel 'bijenlijm' genoemd, is een natuurlijk antibioticum. De It's Skin Power 10 Formula Propolis is geformuleerd met propolis en honing, en heeft een antioxiderende, ontstekingsremmende en helende uitwerking op de huid. Daarnaast bevat deze effector zwarte roos, freesia en witte lelie-extract om de huid te moisturizen en te verhelderen.
De tweede in deze groep is de GF effector, geformuleerd met GF-Biopolymeer dat wordt geëxtraheerd van de Grifola frondosa-zwam, ook wel eikenhaas genoemd. Een serum dat snel wordt geabsorbeerd en de huid hydrateert en verzorgt. Perfect voor droge, vochtarme huidtypes.
Op naar de Q10 effector. Deze effector bevat co-enzym Q10 en polyglutaminezuur om de hoeveelheid elastine en collageen te vermeerderen, en tegelijkertijd de vochtgraad van de huid die kampt met verminderde vitaliteit en weerbaarheid te verbeteren. Een verjongend serum dat is ontworpen om de weerbaarheid van de huid te verbeteren.
De laatste in deze groep is de VE effector. Een serum verrijkt met vitamine E, die een reeks antioxidanten en hydraterende bestanddelen bevat die de elasticiteit van de huid verbeteren, vochtinbrengend werken en de huid tegen vrije radicalen beschermen. 

4. Overmatig talg

Deze laatste groep is speciaal ontwikkeld voor de meiden onder ons met een vette huid. Deze groep bestaat uit twee effectors. Beide laten de huid er zuiver en gezond uitzien.
De VB effector is een licht, snel absorberend serum dat vitamine B6 bevat om de talgproductie in balans te houden en de vochtgraad van de huid op peil te brengen.
De PO effector is geformuleerd met Houttuynia Corsata (moerasanemoon), wat de natuurlijke talgproductie van de huid reguleert en poriën kleiner laat lijken. Dit serum vermindert overtollig talg, mee-eters en onzuiverheden, en werkt tegelijkertijd verstevigend en hydraterend, 

Gebruiksaanwijzing

Deze effectors zijn te gebruiken als serums. Breng ze aan op een net gereinigde huid (na het tonen, indien je een toner gebruikt), en vervolg je routine met je favoriete moisturizer. Als je meerdere huidproblemen wilt aanpakken, kan je twee effectors met elkaar combineren door ze over elkaar te gebruiken. Het is zelfs zo dat de VC en de VE effector optimaal werken als je ze combineert, omdat ze allebei antioxidanten bevatten die elkaars werkzaamheid versterken.

Heb je één van de effectors al geprobeerd? Wat vond je ervan? Ik hoor graag jullie ervaringen!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter