• Lorem ipsum

De huid voorbij de snuit: Zorgen voor je handen, voeten en lichaam

25 Mar 2022
door Horia

Wanneer we denken aan huidverzorging, denken we voornamelijk aan onze gezichten. Je hebt huid over je hele lichaam. Toch is ons gezicht hetgeen waar we de meeste tijd en het meeste geld aan besteden. Hier hebben we een goede reden voor. De gezichtshuid wordt namelijk het meest blootgesteld aan onze omgeving. De huid van onze handen en voeten werken het meest hard en lijden het meest in vergelijking met de rest van onze huid. Bij het verzorgen van de huid worden ze vaak verwaarloosd. Het lichaam wordt over het algemeen minder gezien als prioriteit.

Laten we een momentje nemen om te reflecteren. Wat zijn de taken die je handen allemaal voor je uitvoeren? En je voeten? Waar komt jouw huid allemaal wel niet mee in contact gedurende de dag? 

Voorbij de snuit

We gebruiken onze handen en voeten op vele manieren. Vooral onze handen verdragen veel. Onze handen helpen constant bij het uitvoeren van taken en worden meerdere malen per dag gewassen. Naast het gezicht, is de huid op de handen de meest blootgestelde huid op het lichaam. Behalve voor functionele taken, gebruiken we onze handen ook voor communicatie en sociaal contact. Aanraking speelt een belangrijke rol in het uiten van emoties.

Onze voeten staan constant in contact met de vloer, dragen ons hele gewicht, houden ons gebalanceerd en nemen ons overal mee naartoe. Ze worden in sokken, schoenen of andere kledingstukken voor de voeten gestopt ter bescherming, maar ook voor fashion. We vergeten vaak hoe hard onze voeten werken en hoe moe ze wel niet worden. Wanneer was de laatste keer dat jij goed naar je voeten hebt gekeken? Zijn ze gezond? Zien ze er goed uit?

Tuurlijk. We bestaan niet alleen uit gezicht, handen en voeten. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Er zijn nog vier ledematen, een nek en een heel torso om ingepakt te houden en te beschermen. Al die huid heeft meer zorg nodig naarmate me we ouder worden en onze huid met ons mee verjaard.

Onze huid eindigt niet bij onze snuit. Dus waarom zou onze huidverzorging dat wel doen?



Over onze huid

De huid produceert vetten. Deze vetten vormen dan een laagje op de huid ter bescherming en om vocht vast te houden binnen de lagen van de huid. De flexibiliteit van de huid is afhankelijk van de vochtgehalte. Hierom is een goed balans van vet en vocht in de huid erg belangrijk voor de gezondheid en het functioneren van de huid. 

De huid verliest de beschermende olielaag zodra deze uitdroogt. Hierdoor is het niet meer in staat om vocht vast te houden, wat leidt tot dehydratatie. Dit resulteert in een verminderde flexibiliteit en mogelijke scheurtjes in de huid. Deze gevolgen zijn tekenen van een zwakke huidbarrière, waardoor deze kwetsbaarder is voor infecties en huidproblemen. 

Uitdroging van de huid wordt veroorzaakt door veroudering, weersomstandigheden, klimaat, omgevingsfactoren en leefstijl. Natuurlijk heeft het verhoogde handen wassen door de pandemie ook een belangrijke rol gespeeld. 

Verzorg en waardeer

Het is tijd om huid wat liefde en waardering te geven, nietwaar? Gezien de steeds veranderende temperaturen bij de overgang van seizoenen, waardoor onze huid op haar/zijn droogst is. 

De cruciale stappen van de huidverzorgingsroutine zijn: reinigen, verzorgen en beschermen. Dit is niet alleen toepasbaar op ons gezicht, maar ons hele lichaam. Daarnaast hebben huidproblemen de neiging om ook voor te komen op de rest van ons lichaam. Maakt dit het kiezen van producten niet nog eenvoudiger?

Hieronder worden een aantal favorieten van het LW team weergeven, gesorteerd op fase van de routine.

- Reinigen

Het reinigen van de huid is belangrijk om vuilresten en andere aangebrachte producten te verwijderen. 

TOUN28 heeft een collectie van  soap barsvoor het haar, gezicht en lichaam. Deze vorm van vaste cosmetica staat bekend om de duurzaamheid. De soap bars van Toun28 zijn kindvriendelijk, hebben een lage pH-waarde, zijn vrij van surfactanten en zijn gemaakt van eetbare ingrediënten. De collectie bestaat uit een verscheidenheid aan producten met verschillende actieve ingrediënten en geuren, gemaakt voor verschillende doeleinden, huidtypen en huidproblemen. Hoewel Toun28 bepaalde aanbevelingen geeft over hoe en waar op het lichaam bepaalde producten het beste gebruikt kunnen worden, zijn de producten geschikt voor het gezicht én lichaam. 


tip : TOUN28 staat bekend om haar vaste cosmetica en duurzaamheid. De producten zijn dierproefvrij en ,op een paar uitzonderingen na, vegan. Mocht je meer willen weten over vaste cosmetica en hoe je het meeste uit deze producten kunt halen? Check onze blog!

 

De COSRX AC Calming Solution Body Cleanser is een gelreiniger op waterbasis met exfoliërende eigenschappen. De ingrediënten bestaan uit vitamine B5 (panthenol), BHA-zuren (salicylzuur) en het heeft een lage pH waarde. Hierdoor is de reiniger ideaal voor de acne gevoelige én de gevoelige huid. Panthenol werkt vochtinbrengend, terwijl salicylzuur de huid zacht exfolieert, wat de poriën reinigt en ontstekingen tegengaat. 



- Voedend

Het voeden van de huid is de tweede fase van de routine. Dit is de fase waarin we onze huid verzorgen met onder andere crèmes en maskers. 

 

 

 

Allereerst een goed verzorgende bodylotion. De Pyunkang Yul ATO Lotion Blue Label is geschikt voor het hele gezin, zelfs baby’s, én natuurlijk het gehele lichaam. Het extract van de kamperfoeliebloem en glycerine maakt deze bodylotion geschikt voor de droge, snel geïrriteerde en gevoelige huid. Het heeft ontstekingsremmende, verzachtende, hydraterende en huidbarriere versterkende eigenschappen. 



 

Dit product is een handcreme, maar aangezien het intense voedende ingrediënten bevat kan deze handcrème ook zeker voor de voeten gebruikt worden. TOUN28’s Hand Cream for Working Hands H2 is een lichte en snel intrekkende creme. De crème is parfumvrij en bevat 63.8% biologisch centellawater  tomatenextract en vitamine E. Het verlicht, kalmeert en hydrateert de huid en stimuleert daarnaast het genezingsproces van de huid. 

 

De schoonheidsindustrie in Zuid-Korea staat bekend om zijn innovatieve producten. Handpacks en footpacks zijn hier voorbeelden van. De Holika Holika Baby Silky Foot Mask Sheet zijn sokvormige sheetmaskers om zo de voeten te laten weken in heilzame ingrediënten. Verrijkt met pepermuntextract, avocado-olie, ureum en sheaboter, geeft dit masker de huid van je voeten langdurige hydratatie. 

 

- Bescherming

De laatste fase van de huidverzorgingsroutine focust zich rondom bescherming van de huid. UV stralen kunnen de huid op meerdere manieren beschadigen. Hierdoor is echt van cruciaal belang om dagelijks SPF (Sun Protection Factor) als laatste stap van je routine te gebruiken. 

 

De ISEHAN - Kiss me Mommy UV Mild Gel SPF 33 PA +++ is een breedspectrum zonnebrand die de huid beschermt tegen zowel ultraviolet A- én B stralen. Het is een gelcrème voor dagelijks gebruik die tevens makkelijk af te wassen is. De milde eigenschappen maken de crème geschikt voor iedereen met een gevoelige huid. De crème is geformuleerd met hyaluronzuur en frambozenextract om hydratatie, herstel en bestrijding van ontstekingen te bevorderen.



Net als je gezicht heeft ook de huid van de rest van je lichaam verzorging en aandacht nodig. Vooral je handen en voeten zijn dagelijks hard aan het werk. We hopen dat onze favorieten je kunnen helpen om je huid van top tot teen nog meer te verwennen en lief te hebben!

 

Wat is jouw go-to voorbij de snuit/verzorgingsproduct voor het hele lichaam?





Reacties
Sylvia
19 Apr 2022
Hoi, ik heb een vraag. Door mijn getinte huidskleur (Aziatische roots), heb ik donkere pigmentvlekken op mijn knieën.
Welke producten zouden daar goed voor zijn? Nu gebruik ik mijn gezichtsproducten zoals bijv. een serum ook op mijn knieën.
Ik ben trouwens 55 jaar, dus zal ook wel gedeeltelijk leeftijd gebonden zijn.
Alvast bedankt.
Laat een reactie achter