• Lorem ipsum

Acne patches

21 Feb 2018
door S. Safa

In mijn tienerjaren had ik last van acne, dus ik begrijp de melancholische gevoelens die opkomen als je een puistje hebt. De post van vandaag gaat over de zoveelste geniale K-beauty innovatie: de acne patch (of blemish patch). Ze zijn de ultiem quick-fix voor puistjes. Geweldig! Acne patchen zijn de nieuwste en ik denk ook de beste manier om onzuiverheden aan te pakken. Nóg een manier waarop de K-beautygenieën onze levens een stukje gemakkelijker hebben gemaakt. 

Wat zijn acne patches? Hoe werken ze?

Acne patches zijn hydrocolloïde stickers die puistjes temmen, door ze op een puist of een gesloten comedoon te plakken. Ze versnellen het genezingsproces, absorberen vuil, en voorkomen dat er bacteriën in het wondje komen of zich verspreiden. Ze vormen ook een barrière die voorkomt dat je aan het puistje gaat zitten. Acne patches zijn gemaakt van hetzelfde materiaal dat in het ziekenhuis wordt gebruikt voor hydrocolloïde verband waarmee wonden worden behandeld.

Hydrocolloïde verband wordt gemaakt van een specifiek soort verknoopte polymeren die water en pus (gatver, sorry) absorberen en er een gel van vormen. De vochtigheid onder de stickers zorgt ervoor dat wondheling wordt bevorderd, zonder dat het huidweefsel beschadigd raakt. Zo wordt het risico op littekenvorming geminimaliseerd. De combinatie van wondheling en het verlichten van irritatie is wat acne patches zo geniaal maakt. De stickers komen trouwens in allerlei soorten en maten, om verschillende groottes van onzuiverheden te behandelen. 

 


Verschillende soorten patches

Er zijn vele soorten acne patches beschikbaar. Sommige hebben een ontstekingsremmende coating om irritaties te verminderen, andere acne patches bevatten antibacteriële ingrediënten die voorkomen dat er bacteriën in de wond komen of zich over andere delen van het gezicht verspreiden. Naast de verschillende coatings worden de patches ook van verschillende materialen gemaakt. 

Omdat puistjes niet echt mooi zijn om naar te kijken, willen we ze meestal graag verbergen onder een beetje foundation of concealer. De meeste acne patches zijn te glad om er makeup overheen te kunnen doen. Maar uiteraard hebben de K-beautygenieën hier ook een oplossing voor bedacht. Ze hebben speciale acne patches gemaakt die perfect onder make-up kunnen worden gedragen! Bijvoorbeeld de COSRX Clear Fit Master Patch, die speciaal zijn ontwikkeld om overdag onder je foundation gedragen te worden. 

 

COSRX- Clear Fit Master Patch
COSRX- Acne Pimple Master Patch
Missha- Speedy Solution Anti Trouble Patch
Missha- Blemish Clear Patch
Pyungkang Yul - ACNE Spot Patch Super ThinHoe gebruik je acne patches?

Over het algemeen worden acne patches 's nachts aangebracht, zodat je wakker wordt met een kleinere puist en een betere huid. Maar je kunt acne patches ook overdag dragen. Hou er wel rekening mee dat de acne patches wit worden als ze de vloeistof uit de puist absorberen (sorry), dus neem wel wat acne patches mee op pad zodat je ze kan vervangen als ze verzadigd zijn. 

1. Was het probleemgebied en zorg ervoor dat het helemaal droog is.
2. Gebruik nog geen skincareproducten voor je gezicht. 
3. Haal een acne patch van het vel, en breng aan op het puistje. 
4. De patch wordt wit en zwelt op naarmate hij de secretie opneemt. Vervang de patch met een nieuwe. Als je het 's avonds aanbrengt, vervang hem 's ochtends. 

Acne patches zijn een van de populairste Koreaanse beautyproducten. En dit heeft een goede reden, want ze werken echt! Ze verbeteren niet alleen de wondgenezing, maar ze laten je puistjes er ook beter uitzien (minder slecht dus). 

Hopelijk tot volgende week!

XXX- Soha

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter