• Lorem ipsum

Let's Talk: K-beauty hielp Shanise van fungal acne af

20 Mar 2021
door M. Toledo

Let's Talk is een gloednieuwe LW rubriek waarin we jullie, onze klanten, aan het woord laten! Met deze week Shanise (28). Kleine onderhuidse puistjes maakten Shanise vanaf jonge leeftijd al onzeker over haar huid. Uiteindelijk bleek het om een combinatie van voedselintolerantie en fungal acne, oftewel gistpuistjes, te gaan. Ze kreeg haar stralende huid terug! 

Je had al lang last van acne en onzuiverheden. Wat probeerde je allemaal?

"Ik begon met de pil, de Diane-35 pil om precies te zijn, en later stapte ik over op de Yasmin pil. Aanvankelijk vooral om een mooiere huid te krijgen en later ook voor de anticonceptie. In 2018 probeerde ik met de pil te stoppen, maar na een maand kreeg ik last van beginnende hormonale acne en begon ik weer. Al die tijd had ik nog steeds last van een onrustige huid, maar wel in veel mindere mate."

Het kostte Shanise een hoop experimenteren, duizenden euro's en een hoop moeite om de oorzaak van haar huidproblemen te vinden. Ze kwam erachter dat haar acne deels door haar voeding werd veroorzaakt.

"Door mijn voeding te veranderen werd mijn huid een stuk rustiger. Ik volgde een streng dieet zonder synthetische kleur- en smaakstoffen. Maar ik blééf last hebben van onderhuidse puistjes op mijn voorhoofd. NIKS hielp. Toen kwam ik op het internet een site tegen waarop ik las wat fungal acne is, en welke ingrediënten je moet vermijden omdat deze fungal acne kunnen triggeren.

Op deze lijst met 'fungal acne safe' producten' stonden ook veel Koreaanse skincare merken. Ik wilde die graag proberen omdat deze ook veel clean ingrediënten bevatten. Door mijn dieet was ik veel bewuster geworden van wat ik in mijn lichaam stopte. Daarom wilde ik ook graag met de pil stoppen, omdat ik me er niet helemaal prettig bij voelde. Maar ik durfde het nog niet omdat ik bang was dat mijn huid terug zou vallen. In 2019 begon ik voor het eerst fungal acne safe K-beauty te gebruiken."

Hoe veranderde dat je huidverzorging?

"Heel veel! Ik introduceerde ook de 'double cleanse' in mijn routine, dus eerst een oil cleanser en daarna een water cleanser. In plaats van daarna snel even een olie of een crème te smeren, was ik 's ochtends en 's avonds ruim een kwartier bezig om zeven á acht producten te gebruiken. Na twee weken was er al zo'n groot verschil in mijn huid merkbaar. Mijn huid werd rustiger en was mooier dan ooit!"

Dat klinkt super! Welke producten gebruikte je zoal?

"Er is niet per se één enkel product dat me het meest geholpen heeft, maar veel van de producten van COSRX zijn fungal acne safe en hebben een groot verschil voor mij gemaakt. Bijvoorbeeld de Centella Water Alcohol Free Toner, Low PH Good Morning Cleanser, Advanced Snail 96 Mucin Power Essence en de AHA 7 Whitehead Power Liquid. Ook de iUNIK Tea Tree Relief Serum en Timeless Squalane Oil hebben veel voor me betekend. De enige ‘high end’ skincare merken die ik nog gebruik zijn een aantal producten van Dr. Barbara Sturm en Drunk Elephant. In andere producten van zeer dure merken zit bijvoorbeeld parfum en andere ingrediënten verwerkt die fungal acne juist triggeren. Dat is iets wat je niet op je gezicht zou moeten willen smeren.

Nu, twee jaar later en een fantastische skincare routine rijker, heb ik het aangedurfd om met de pil te stoppen. Mijn lichaam moest wel een nieuwe modus operandi vinden, maar ik heb geen last meer gehad van hormonale acne zoals in 2018. Ik geloof zeker dat mijn skincare producten daar óók een grote rol in hebben gespeeld."

Je nam contact met ons op via onze klantenservice. Waarom kies je voor winkelen bij LW?

"Het fijne aan Little Wonderland is dat het Korean skincare producten aanbiedt voor een aantrekkelijke prijs, met een uitgebreide toelichting van het product! De kers op de taart is de informatie over tijdens welke stap van de routine het gebruikt moet worden! Bovendien is het heel leuk dat er allerlei samples en maskers worden meegestuurd. Het is de hele 'shopping experience' die er voor zorgt dat ik deze producten het liefst bij Little Wonderland bestel."

Heel erg bedankt! ^^ Oke, een moeilijke vraag... Als je één K-beauty product zou moeten kiezen, welke zou dat dan zijn?

"Als ik echt moet kiezen, toch de COSRX Centella Water Alcohol Free Toner. Na het aanbrengen voel ik gewoon dat mijn huid het vocht opneemt. Ik heb dat nog bij geen enkele andere toner gevoeld."

Heel erg bedankt voor je mooie woorden en voor het compliment, Shanise! Wil je nog afsluiten met wat wijze woorden op het gebied van skincare?

"Schoonheid komt van binnenuit en wordt bevorderd met de juiste skincare. Geef nooit op!"

Heb jij ook last van fungal acne en wil je er graag vanaf komen? Lees dan onze blog over gistpuistjes/fungal acne om er meer over te leren en voor productadvies!

XX, Team LW

Reacties
Vanessa Ieroianni
2 Apr 2021
Ik heb ook last van hormonale acne. Sinds ik producten via de site gebruik, ben ik echt overtuigd van de werking. Zalig! Bedankt voor je artikel. Ik ga meer verdiepen in fungal acne safe. Succes!
Laat een reactie achter