• Lorem ipsum

Droge huid of vochtarme huid?

14 Oct 2020
door Femke

In koude seizoenen hebben meer mensen last van een droge huid. De huid jeukt, voelt strak en soms heb je zelfs een schilferige huid. Op het eerste gezicht voelt een droge huid hetzelfde als een vochtarme huid: droog. Maar er is een verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid! Hier lees je hoe je bepaalt waar jij last van hebt en hoe je dit kunt behandelen. 

Droge huid vs. vochtarme huid

De symptomen van zowel een droge huid als een vochtarme zijn grotendeels hetzelfde:

  • Ze beïnvloeden de bovenste huidlaag
  • Een strak gevoel
  • Een schilferige huid
  • Jeuk
  • Roodheid
  • Gevoeligheid

Om de verschillen te begrijpen, is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak.

Droge huid oorzaak

Wat is de oorzaak van een droge huid? Eenvoudig gezegd: een droge huid heeft niet genoeg olie. Je wordt geboren met aanleg hiervoor. Het heeft dus een genetische oorzaak, wat betekent dat je er met je huidverzorging er eigenlijk altijd rekening mee moet houden. Dat je een droge huid hebt betekent dus dat je van nature een gebrek hebt aan goede oliën. Maar dit betekent niet dat je er niets tegen kunt doen!

Droge huid behandeling

Vermijd huidverzorgingsproducten met uitdrogende, irriterende ingrediënten zoals alcohol en geurstoffen. Probeer de verhouding tussen olie en water in de huid te beschermen door een goede hydraterende crème te gebruiken en reinig de huid met een milde oil cleanser en lauw water. Gebruik niet te vaak een exfoliant als je een droge huid hebt. Vochtinbrengende crèmes rijk aan oliën zijn een aanrader, net als bepaalde voedende oliën zoals jojoba olie of macadamia olie. Deze dringen tot diep in de huid door, voeden de huid maar laten deze ook ademen. 

iUNIK Calendula Complete Cleansing Oil reinigt de droge huid met jojoba olie en calendula extract.Huxley Oil Essence is een hydraterende olie met 61% Prickly Pear Oil rijk aan vitamine E en antioxidanten die snel intrekt.


Tip: Meng enkele druppels HUXLEY Oil Essence met je dagelijkse hydraterende crème voor een vochtinbrengende boost.

Vochtarme huid

Een vochtarme huid mist vocht, of water. Het wordt dus veroorzaakt door een gebrek aan water en niet aan olie. Een vochtarme huid is meestal tijdelijk en wordt veroorzaakt door de volgende factoren:

  • Een bepaald dieet
  • Veranderende levensstijl (veel reizen, slecht slapen)
  • Sommige medicijnen
  • Omgevingsfactoren

Als je een vochtarme huid hebt, gaat je huid meer talg produceren om het gebrek aan vocht te compenseren. Hierdoor kan acne en irritatie ontstaan. Soms voelt de huid zelfs vet en droog tegelijkertijd: glimmend met een laagje talg maar tóch droog en trekkerig. Bevochtig de vochtarme huid met ingrediënten zoals hyaluronzuur, aloë vera en glycerine en sluit je routine af met een goede vochtinbrengende crème.

Vochtarme huid behandelen 

Een van de leukste dingen van K-beauty is de focus op hydratatie. En dat is nou net waar het om gaat bij een vochtarme huid. Hyaluronzuur is een populair ingrediënt om de vochtarme huid te behandelen, omdat het een grote hoeveelheid vocht naar de huidcellen laat aantrekken. Hierdoor verandert een doffe, vochtarme huid weer in een glowy huid met een mooie, gezonde teint. Focus je huidverzorging dus op hydratatie en gebruik een hydraterende toner, een reiniger met hyaluronzuur en een vochtinbrengende crème die de hydratatie-niveaus van je huid weer in balans brengt.

KLAIRS Rich Moist Foaming Cleanser is een hypoallergene cleanser met hyaluronzuur en aloë vera die ideaal is voor de vochtarme huid.Snail filtrate of slakkenslijm hydrateert de huid intens. De COSRX Advanced Snail 92 All-in-one Cream bevat maarliefst 92% Snail. 

 

Droge huid én vochtarme huid?

Als je last hebt van allebei, gebruik dan huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor een droge huid en ook producten voor een vochtarme huid. Sluit je skincare routine af met een beschermende, vochtinbrengende crème die de hydraterende effecten van je toners, essences en serums als het ware insluit. Zo voorkom je transdermaal waterverlies en zorg je dat je droge, vochtarme huid gezond en mooi blijft.

ETUDE HOUSE Soon Jung 2x Barrier Intensive Cream gebruikt een proteïnebarrière om de huid te kalmeren.PYUNKANG YUL Intensive Repair Cream bevat peptiden en ceramiden om de huid de hele dag door diep te hydrateren. 

 

Heb je vragen over een bepaald product, of over hoe je het beste voor je droge huid kunt zorgen? Onze klantenservice staat voor je klaar!

XXX, Team LW

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter