• Lorem ipsum

Cruelty free glass skin routine

24 Oct 2020
door M. Toledo

K-beauty staat bekend om zijn fantastische formules, verrassende ingrediënten en mooie verpakkingen. Maar er kan nog een begrip worden toegevoegd aan het zich steeds uitbreidende K-beauty-woordenboek: glass skin. Glass skin is een bepaalde look die in Azië heel erg gewild is, en die zich onderscheidt van de wat meer matte look die in het Westen vaak lange tijd als een ideaal werd gezien, maar waar nu verandering in begint te komen.

Wat is glass skin?

Glass skin is een manier om een egale, lumineuze, en gehydrateerde huid te omschrijven, die er zo flawless uitziet dat de huid het uiterlijk van ‘glas’ heeft. Je kent misschien de voorganger, ‘dewy’ huid, waarbij net zoals bij glass skin bedoeld wordt dat de huid intens gehydrateerd is, waardoor de huid haast 'transparant' lijkt en van binnenuit een gezonde glow heeft. Het ultieme doel van glass skin is een egale huid, zonder bobbeltjes, een ruwe textuur of grove poriën. De huid heeft een glanzend, stralend uiterlijk dat licht lijkt te reflecteren, en is plump en stevig. Bij glass skin is de huid optimaal gehydrateerd. Hoezo #skingoals?!

Glass skin bereik je met een routine gericht op intense hydratatie. Omdat intense hydratatie de kern is van glass skin, kun je het beste kiezen voor producten met een waterige textuur die bewezen vochtbinders zoals hyaluronzuur en glycerine bevatten. Toners, essences en sheet maskers zijn hele effectieve manieren om een heldere, stralende glass skin look te bereiken. 

Veel trends zijn gericht op producten die je meteen zichtbare resultaten beloven, maar om glass skin te bereiken heb je een consistente, multidimensionale aanpak nodig. En tijd, geef het tijd!

We hebben speciaal voor jullie een cruelty free glass skin routine met geschikte producten opgesteld. Het zijn producten die goed passen in een routine gericht op optimale hydratatie, zonder ooit op dieren te zijn getest! 

Glass skin routine die volledig cruelty-free is

Double cleansing

Heimish All Clean BalmLow pH Pore Deep Cleansing Foam


Een schone basis is een must. Bij glass skin is dat niet anders. Met name 's avonds is het belangrijk om alle make-up, vuil en zonnebrandcrème van je gezicht te verwijderen. Kies hiervoor wel milde, verzorgende cleansers, want je wilt je huidje niet ontdoen van de oh-zo belangrijke natuurlijke oliën die je huid nodig heeft. Eigenlijk zijn verreweg de meeste goede oil cleansers geschikt voor een 'first cleanse', maar voor wie nog op zoek is naar een fijn product, is de Heimish All Clean Balm een aanrader. Het is een romige balm met kokosolie en sheaboter die viezigheid laat wegsmelten, maar je huid tegelijkertijd voedt en hydrateert. 

De volgende stap van je cleansing ritueel is een water cleanser. Het beste is om een cleanser te gebruiken zonder heftige oppervlakteactieve stoffen zoals SLS, die je huid kunnen irriteren en uitdrogen. Een voorbeeld hiervan is de Cleansing Gel Be Clean Be Moist van Huxley: een pH-balancerende formule met vijgcactus-olie, hyaluronzuur en waternavel-extract. Laat het rijke schuim een minuutje of twee in je huid trekken voordat je het afspoelt, voor een gereinigd, fris gezicht!

Exfoliëren
Klairs Youthful Glow Sugar MaskJumiso Yes, I Am Toner AHA 5%


Als je het hebt over een egale, stralende glass skin, kun je niet om exfoliëren heen! Om je huidtextuur te verfijnen kan een fysieke exfoliant (of scrub) van tijd tot tijd een goede aanvulling zijn op je skin care routine. Maar vooral een chemische exfoliant (AHA, BHA, PHA) is ideaal middel om dode huidcellen te verwijderen, je huid glad en smooth te krijgen en bij geregeld gebruik voor een gezonde, natuurlijke glowte zorgen. 

Voor een fysieke, 'scrub-achtige' ervaring is de Youthful Glow Sugar Mask van Klairs een heel fijn product, omdat het een extreem laag risico op irritatie geeft. De combinatie van shea boter, jojoba olie en miniscule suikerkorreltjes laten je huid wél gelijk na gebruik babyzacht en superglad aanvoelen. 

Tip: Maak het niet te bont. Voor de meeste mensen is het genoeg om twee á drie keer in de week te exfoliëren om er de positieve effecten op de huid van terug te zien. Je kunt het daarna altijd nog rustig opbouwen. Beter voorzichtig beginnen, dan last krijgen van een rode, geïrriteerde huid. Plus: je doet op deze manier veel langer met je kostbare product.

Toner
Isntree Hyaluronic Acid TonerPyunkang Yul Essence Toner


In de glass skin routine is een glansvolle rol voor de toner weggelegd. Kies een toner om de basishydratatie van je huid op peil te houden, en ga voor een formule met veel hydraterende, vochtinbrengende bestanddelen, zoals galactomyces, propolis, slakkenslijm of hyaluronzuur.

Tip: Wil je je huid een extra boost aan hydratatie geven? Breng je toner in tot wel zeven lagen aan op je huid, zoals bij de 7 Skin Method. Twee of drie keer de toner aanbrengen kan ook. Het is voor elke huid verschillend. Geef je huid wel de tijd om elke laag toner goed te absorberen, en doe het 's avonds als je 's ochtends meestal haast hebt. ;)

Essence
Benton Snail Bee High Content EssenceHuxley Oil Essence


Essences zijn waterige aanverwanten van serums. Ze zijn wat lichter, een zitten qua textuur en formulering een beetje tussen een serum en een toner in. Ze pakken huidproblemen aan zoals rimpels of hyperpigmentatie, maar geven ook een hydraterende boost aan je glass skin routine. 

Twee essences die we in het zonnetje willen zetten: De Benton Snail Bee High Content Essence en de HuxleyOil Essence. De essence van Huxley bestaat voor 61% uit Vijgcactus-zaadolie, een olie die rijk is aan vitamine E en een optimaal absorptievermogen heeft. Geen verstopte poriën, geglim of een plakkerig gevoel dus. 

 

Serum / Ampoule
Heimish Bulgarian Rose Water Mist SerumHyggee Natural Repair Serum


Serums en ampoules hebben een hoge concentratie aan multitaskende ingrediënten. Een passend serum of ampoule kan de huid verstevigen, poriën minder zichtbaar te maken, en de huid egaler te doen lijken. Ideaal dus voor als je glass skin wilt!

Moisturizer
COSRX Full Fit Propolis Light CreamHuxley Cream Glow Awakening


Een moistuizer ontbreekt natuurlijk ook niet aan de glass skin routine. Wil je er stralend en lumineus uitzien, ga dan voor een lichte formule met maximale hydratatie, antioxidanten en verzorgende ingrediënten zoals Centella Asiatica, rozen-extract, propolis of parel-extract. 

 

Oogcrème
iUNIK Propolis Vitamin Eye Cream


Wil je de gevoelige huid onder je ogen wat extra liefde en hydratatie geven? Kies dan voor een oogcrème die dit gebied extra goed verzorgt. De Propolis Vitamin Eye Cream is rijk aan duindoorn-extract, propolis en antioxidanten, om de tere huid rondom het oog egaal, zacht en soepel te houden. Pluspunt: je kunt deze crème desgewenst ook aanbrengen op andere delen van je gezicht. 

 

Masker
I'm From Mugwort Sheet MaskMizon Joyful Time Snail Essence Mask


Sheet maskers zijn een gemakkelijke, effectieve manier om de huid te herstellen, te hydrateren en de vochtgraad van de huid op peil te brengen. In een glass skin routine kun je tot wel elke dag een sheet masker gebruiken, maar enkele keren per week is voor de meesten misschien haalbaarder..

 
SPF
Lagom Cellus Sun Gel SPF50+ PA+++


Geen skin care routine zonder SPF! Je huid beschermen tegen UV-straling is één van de beste dingen die je voor je huid kunt doen. Vanzelfsprekend hoef je deze stap alleen 's ochtends te volgen. 


Wat we belangrijk vinden om te vermelden, is dat glass skin geschikt is voor iedereen! Er bestaat niet zoiets als een perfecte huid, en een routine gericht op een gehydrateerde, verzorgde huid met een glow is ook haalbaar als je bijvoorbeeld last hebt van acne of andere huidproblemen.

De kern van glass skin ligt in hydrateren, exfoliëren en een goede zonnebescherming. Dit maakt de glass skin routine heel geschikt voor mensen met een donkere huidskleur, die eerder last hebben van hyperpigmentatie. Het is dus geen routine die alleen geschikt is voor een specifiek huidtype. 

Terug naar jullie. Wat vinden jullie van deze glass skin routine? Of heb je andere #skingoals? Laat het ons weten!

XoXo, Team LW

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter