• Lorem ipsum

Beta-glucaan in Koreaanse skincare

26 Sep 2023
door Marta N.

Een van de ingrediënten die we vandaag in de schijnwerpers zetten is bèta-glucaan! Als je op zoek bent naar het "glass skin" effect, dan is dit een onmisbaar ingrediënt in je huidverzorgingsroutine.

Wat is bèta-glucaan en wat doet het?

Beta-glucaan is een natuurlijk voorkomende complexe suiker (polysacharide) die wordt gevonden in verschillende bronnen zoals haver, gerst en paddenstoelen of zeewier. In huidverzorging is het als een vertrouwd hulpmiddeltje die altijd achter je staat en je huid helpt om zijn volledige potentieel te bereiken. Polysachariden werken als een soort gaas dat zich over de huid vormt om meer vocht vast te houden en vochtverlies door verdamping te voorkomen. Beta-glucaan is een goed onderzocht ingrediënt dat veilig is voor de huid en een aantal geweldige antioxiderende en hydraterende voordelen heeft.

Wat doet Beta-Glucan voor de huid?

  • Hydrateert
  • Kalmeert en minimaliseert roodheid
  • Beschermt
  • Versnelt genezing van de huid
  • Werkt anti-aging

Beta-glucaan heeft veel geweldige voordelen als het in je huidverzorging wordt gebruikt. Beta-glucanen zijn ongelooflijke hydraterende stoffen, die de belangrijkste helpers zijn bij het gezond laten stralen van je huid. Door de huid te voeden en te hydrateren, kan bèta-glucaan ook helpen om de huidbarrière te versterken en te beschermen tegen omgevingsstress.

Beta glucan is ook een van de hoofdingrediënten die we aanraden om de huid te kalmeren. Een van de vele bewezen resultaten tijdens onderzoek heeft aangetoond dat het ingrediënt geweldig is in het verzachten van roodheid en het minimaliseren van irritatie, waardoor het een top keuze is voor gevoelige huidtypes. Het is ook daarnaast ook geschikt voor mensen met een acnegevoelige huid en puistjes, omdat het helpt bij de genezing van de huid.

Een meer onverwacht voordeel is ook het anti-aging effect dat bèta glucan heeft op onze huid. Het ingrediënt heeft een aantal geweldige huidopvullende eigenschappen die fijne lijntjes en rimpels opvullen, waardoor ze er gladder en minder zichtbaar uitzien.

Is bèta-glucaan huidverzorging goed of slecht voor je?

Omdat bèta glucan een veilig ingrediënt is, is het geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige. Met zijn vele voordelen is het een must-have in je huidverzorgingsroutine. Kijk niet verder dan de ingrediëntenlijst van je favoriete huidverzorgingsproducten. Het zit vaak in serums, crèmes en zelfs maskers. Een product om in de gaten te houden is het iUNIK Beta-Glucan Power Moisture Serum, een favoriet van LW. In combinatie met de iUNIK Beta-Glucan Daily Moisture Cream vormen de twee een krachtig duo dat zorgt voor het gewilde glass skin effect.

Je vindt het ingrediënt ook in een aantal andere K-beauty favorieten zoals de Tocobo Multi Ceramide Cream die de huid intens voedt en hydrateert. De bouwstenen hyaluronzuur, ceramiden en bètaglucaan zorgen voor een barrièreversterkende voeding en de beste hydratatie die je ooit zult ervaren. Het Klairs Rich Moist Soothing Serum hydrateert en kalmeert de vochtarme en geïrriteerde huid. Een mix van natuurlijke plantaardige extracten en bèta-glucaan werken verzachtend, hydraterend en plumping op de huid.

 

Heb je een vette huid die gevoelig is voor acne? Dan werkt het Isntree Real Mugwort Clay Mask met 6 verschillende soorten klei, bijvoet en bètaglucaan huidzuiverend zonder dat gevreesde uitdrogende effect. Het Benton Aloe Soothing Mask Pack is verrijkt met het beste van twee werelden, aloë vera en bètaglucaan vormen een krachtig huidverzachtend duo dat irritatie, roodheid of branderigheid van de huid zal kalmeren.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter