• Lorem ipsum

LW's Summer Essentials: Sun Sticks

10 Jul 2023
door Marta N.

Het kan je haast niet ontgaan zijn dat sun sticks de popular kid on the block zijn dit jaar. Overal duiken video's op van dermatologen die sun sticks beoordelen of skin care addicts die ze aanbrengen onder een UV-camera. Eén ding is duidelijk: sun sticks zijn het droomproduct van alle SPF fanaten. Met nieuwe populaire producten komen echter net zo veel vragen, dus laten we de belangrijkste info voor je op een rijtje zetten. Lees verder om te ontdekken wat sun sticks nou precies zijn, en kom erachter wat we zo geweldig vinden aan deze handige kleine sticks.

Psssst er is een tijdelijke verrassing op onze favoriete sun sticks. Lees verder om onze must-haves te ontdekken en probeer ze zelf.

Zonnebrand vs. Sun stick

We LOVE dat onze klanten al zoveel weten over zonnebrandcrème, ook over hoe belangrijk het is om een SPF (door de dag heen) aan te brengen. Nu de sun sticks zich bij de SPF-bende hebben gevoegd, vraag je je misschien nog steeds af wat de verschillen zijn tussen een zonnebrand en een sun stick, en of substicks ook echt zo'n onmisbaar product is.

Hoewel we dol zijn op de sun stick voor het heraanbrengen van zonnebrand, is een good old zonnebrandcrème in een tube beter geschikt om een basisbeschermingslaag op onze huid aan te creëeren. Dit komt simpelweg doordat het makkelijker is om bij te houden hoeveel van het product je op je huid aanbrengt. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de 2-finger sunscreen method of de ¼ theelepel-regel, oftewel de hoeveelheid zonnebrandcrème die je op je gezicht moet aanbrengen om de beoogde SPF-bescherming te krijgen. Deze manieren van aanbrengen zijn gemakkelijk bij te houden en zorgen ervoor dat je genoeg aanbrengt en dus goed beschermd bent.

Hetzelfde kan helaas niet gezegd worden van een sun stick. Hoewel de American Academy of Dermatology voorstelt om (minstens) 4 passes te smeren op elk deel van je gezicht dat je wilt beschermen, is het moeilijk om te zeggen wanneer je genoeg hebt gesmeerd. Deze richtlijn van 4 keer "smeren" heeft ook wat kritische feedback gekregen, en dan vooral de vraag of het een betrouwbare manier is om zonnebrandcrème aan te brengen. Het hangt namelijk af van de druk die je uitoefent, de smeerbaarheid en de formule van de sun stick. Bovendien, heb je ooit geprobeerd om 4+ passes aan te brengen? Het kan behoorlijk rommelig en plakkerig worden. Dus om deze eenvoudige reden brengen we 's ochtends graag een gewone zonnebrandcrème aan, waarbij we zorgen voor een goede beschermende basis en hebben we altijd een sun stick bij de hand om opnieuw aan te brengen door de dag heen. Zo ben je verzekerd van een hoge SPF-bescherming de hele dag door!

Hoe gebruik ik een sun stick?

Sun sticks zijn vrij gemakkelijk in gebruik en wij zijn een groot voorstander van sun sticks als een SPF re-application tool, om zo gedurende de dag helemaal beschermd te zijn. Sun sticks zijn vooral een redder in nood als je make-up draagt, en deze liever niet verpest door een laag zonnebrand! Je haalt ze gewoon uit je tas en brengt ze in meerdere korte bewegingen aan op de plek waar je je zonnebrandcrème opnieuw wilt aanbrengen. Door de sun stick in korte bewegingen aan te brengen, voorkom je dat je teveel aan je huid trekt. Is je sun stick in het begin een beetje moeilijk aan te brengen? Warm hem dan op aan de binnenkant van je pols door er 1-2 seconden over te wrijven, en voila.

LW's Favoriete Koreaanse Sun sticks

We weten dat het moeilijk kiezen is omdat er elke week wel een nieuwe sun stick op de markt lijkt te verschijnen. Maar je kent ons ondertussen wel, zoals verwacht komen onze favoriete sun sticks rechtstreeks van de skincaretovenaars uit Zuid-Korea. We hebben onze drie favoriete sun sticks voor de zomer van 2023 op een rijtje gezet. En raad eens? Je kunt onze favorieten nu tijdelijk scoren met 25% korting! Bekijk ze hieronder.

Abib Sunstick

Abib Quick Sunstick Protection Bar SPF50+ PA++++

Waarom we van de Abib Quick Sunstick Protection Bar SPF50+ PA++++ houden: Dit is een must-have voor iedereen met een getinte of droge huid. De Abib sun stick is helemaal transparant, geeft je een WOW hydraterend effect, beschermt je huid en je make-up blijft ook nog op zijn plek zitten!

Isntree Sunstick

Isntree Hyaluronic Acid Airy Sun Stick SPF50+ PA++++

Waarom we van de Isntree Hyaluronic Acid Airy Sun Stick SPF50+ PA++++ houden: De druppelvorm van de stick betekent dat je elk hoekje van je gezicht bereikt om ervoor te zorgen dat het volledig beschermd is. Daarnaast is de Isntree sun stick geformuleerd met natuurlijke verzachtende en hydraterende ingrediënten, waardoor het perfect is voor iedereen met een gevoelige huid.

Tocobo Sunstick

Tocobo Cotton Soft Sun Stick SPF50+ PA++++

Waarom we van de Tocobo Cotton Soft Sun Stick SPF50+ PA++++ houden: Alle liefhebbers van skincare voor de vette huid opgelet! Deze sun stick is een absolute droom voor iedereen die last heeft van een overactieve talgproductie, waardoor het geweldig is voor gecombineerde en vette huidtypes. De stick heeft een matterend effect en is verrijkt met een Herb AC Complex dat ontstekingsremmend werkt op de huid.

Heb jij nog hacks voor het aanbrengen van sun sticks? Deel deze en je favoriete sun sticks hieronder met ons! Welke sun sticks hebben jouw SPF-spel deze zomer veranderd? Ben je nog steeds op zoek naar de perfecte zonnebrandcrème? Bekijk dan onze beste zonnebrandcrèmes voor elk huidtype.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter