• Lorem ipsum

Koreaanse skin care dupes van high-end producten 3

12 Jul 2020
door M. Toledo

Het is eindelijk zover; hier is lang verwachte blog post met de beste Koreaanse skin care dupes, deel drie! Ik heb een lijstje samengesteld met betaalbare skin care dupes van de meest geliefde high-end moisturizers, serums en maskers. Stuk voor stuk zijn dit fantastische formules die (minstens) net zo goed zijn als hun prijzigere soortgenoten. Ben jij al klaar voor een geweldige huid, zonder je bankrekening te hoeven plunderen?

 

Skin care dupe voor serum

 
   
High-end: FRESH Rose Deep Hydration Oil-Infused Serum
€64
 Affordable alternative: NEOGEN Serum In Oil Drop White Truffle
€29

Het serum van Fresh bestaat uit een mengsel van rozenwater en huidvriendelijke oliën, voor een diepe hydratatie die de hele dag aanhoudt. De geur van rozen kan voor sommige mensen als een beetje too much worden ervaren. De Serum In Oil Drop White Truffle van Neogen zit bomvol essentiële vetzuren en mineralen die goed zijn voor de vurige, onrustige huid, en helpen tegen rimpels en fijne lijntjes. Dit serum bevat ook nog eens hoge concentraties aan vitamine C and B3 (hallo, niacinamide!) voor een stralend, verhelderend effect. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat de samenstelling van deze deze dupe best anders is, maar hij is net zo effectief.

 

Skin care dupe voor lichte moisturizer


Daily Greens - Farmacy Beauty
 
   
High-end: FARMACY Oil-Free Gel Moisturizer
€40
 Affordable alternative: iUNIK Centella Calming Gel Cream
€15

De moisturizer van Farmacy kun je gerust het hele jaar door gebruiken, maar als je een erg droog huidtype hebt kan je hem het beste combineren met een rijkere crème voor de drogere plekjes. De olievrije formule bevat moringazaad-extract en papaya om de huid om op een natuurlijke wijze te exfoliëren en te verhelderen. Met vier verschillende soorten hyaluronzuur voor een extra hydratatieboost.
De Centella Calming Gel Cream van iUNIK is een oprecht wonder als het aankomt op het kalmeren van de gevoelige huid! Deze lichte gel-crème bestaat uit 70% centella asiatica-water en 10% tea tree-water, plus zoethout-extract: een superingrediënt die de teint van je huid verheldert en pigmentvlekjes vervaagt, voor een egale, heldere teint.
 Ook voor de formule van iUnik geldt dat hij voor drogere huidtypes misschien beter is om tijdens de zomer te gebruiken, maar ik met mijn gevoelige, vette huid gebruik hem met veel liefde het hele jaar door.

 

Skin care dupe voor gezichtsmasker

 

GlamGlow Supermud Clearing Treatment Masker - 50 ml

 

   
High-end: GlamGlow Supermud Clearing Treatment Mask 
€53
 Betaalbaar alternatief: Innisfree Jeju Volcanic Pore Clay Mask
€17


Het Supermud-masker van GlamGlow is het bestverkochte houtskool- en moddermasker van dit merk. Het masker werkt tegen overtollige talgproductie en zou je huid na éénmalig gebruik al een stuk zuiverder en stralender moeten laten lijken. Een tijdje terug was het masker een ware hype, en je kwam 'm dan ook op menig beauty blog tegen. 
De Pore Clearing Clay Mask van Innisfree heeft een ander uiterlijk en een andere textuur dan het masker van GlamGlow; hij is lichter van kleur en romiger van textuur. Beide formules bevatten melkzuur om de huid te exfoliëren en er egaler uit te laten zien, en ze bevatten allebei aardig wat kaolien, een reinigende kleisoort en een geliefd ingrediënt in veel zuiverende kleimaskers. Het masker van GlamGlow bevat wel een aantal ingrediënten die de gevoelige huid kunnen irriteren, zoals Limolene en Linalool, maar die ingrediënten staan wel helemaal aan het einde van de lijst.

 

Skin care dupe voor verstevigende moisturizer

 

 

   
High-end:Estée Lauder Revitalizing Supreme Plus Anti Aging
€113
 Betaalbaar alternatief: MIZON Power Firming Enriched Cream
€25


Deze weldadige anti-age-moisturizer van Estée Lauder is geformuleerd met hyaluronzuur, glycerine en een hele rits aan plantaardige extracten die de huid revitaliseren en zacht en gevoed laten aanvoelen. Er zit ook watermeloen-extract in, een interessant ingrediënt dat vol antioxidanten zit. 
Gotta love deze dupe van Mizon, de Collagen Power Enriched Cream. Als je de ingrediëntenlijst er op naleest, zie je een formule die minstens net zo werkzaam is als het product van Estée Lauder, die ruim 80(!) euro duurder is. Celcommunicerende ingrediënten zoals adenosine en meerdere peptides, verzorgende ingrediënten zoals allantoïne, teunisbloemolie, you name it. De huid wordt intens verzorgd, gevoed en tegelijkertijd verstevigd. 

 

Reacties
Philippe Cats
10 Nov 2020
What's in a name? Cosmetica is dikwijls emotie, en daar spelen veel merken op in. Deze eerlijke, no nonsense productvergelijking helpt, om de realiteit onder ogen te zien. Proficiat voor deze geweldige analyses. Een absolute eye opener.
Laat een reactie achter