• Lorem ipsum

Favorieten: Nachtmaskers

18 Apr 2018
door S. Safa

Sheet maskers zijn waarschijnlijk de meest populaire en bestverkopende Koreaanse schoonheidsproduct. Omdat ik lui ben gebruik ik sheet maskers eigenlijk helemaal niet zo vaak. Ik vind het te veel moeite om 20-30 minuten te blijven zitten wachten tot het masker inwerkt op mijn huid en dan nog eens 5 minuten lang het resterende serum in mijn huid deppen.
Ik vind het gewoon zo’n gedoe met sheet maskers dat ik ze bijna nooit gebruik. Echter, ik weet dat maskers essentieel zijn om je huid jong en soepel te houden. Ik geef natuurlijk wel om mijn huid en ik wil het zo gezond mogelijk houden. Omdat sheet maskers en wash-off maskers te tijdrovend zijn voor me zijn, neig ik persoonlijk meer naar nachtmaskers.

Voor degenen die niet weten wat nachtmaskers zijn (leven jullie onder een steen?), nachtmaskers zijn een soort nachtcrèmes die je 's avonds aanbrengt op je huid en' s morgens weer afspoelt. Net als sheet maskers wordt het aangeraden om ze 2 à 3 keer per week te gebruiken. Nachtmaskers komen in verschillende texturen en werken allemaal om je huid overnacht te transformeren.
Ik ben zelf gek op nachtmaskers omdat:
1. Je geen halfuur hoeft te verspillen aan huidverzorging.
2. Nachtmaskers laat je de hele nacht op je huid zitten, hierdoor hebben ze meer tijd om op je huid te werken.  
3. Ze voelen niet plakkerig aan, wat de meeste sheet maskers juist wel doen.

Ik heb zelf een hele reeks nachtmaskers in mijn collectie waar ik dol op ben. Vandaag wil ik graag met jullie delen welke van deze mijn favoriete zijn.  

Ik ga jullie eerst even vertellen over mijn huidtype en mijn voorkeuren. Ik heb een hele vette, gevoelige huid. Ik hou van snel absorberende nachtmaskers en ik kan niet tegen plakkerigheid of kleverigheid (wie houdt er nou van plakkerigheid vlak voor het slapengaan?). Ik ga bijna altijd voor nachtmaskers met een gel textuur omdat die meestal niet-plakkerig zijn en snel in de huid trekken. Nu weet je wat mijn huidtype is en wat mijn voorkeuren zijn. Laten we beginnen met mijn favorieten.

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

De Freshly Juiced Vitamin E Mask van Klairs is een vitamine E masker. Vitamine E is een krachtig antioxidant dat helpt de veroudering van cellen tegen te gaan en helpt de huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen. Het masker bevat ook Niacinamide om huidverkleuringen te vervagen, en Adenosine om te huid te helpen herstellen. Het masker heeft een lichte, puddingachtige gel-textuur die snel absorbeert. De puddingtextuur is heel leuk. Nadat je wat uit de pot hebt gehaalt begint de crème terug te keren naar zijn oorspronkelijke vorm en wordt hij weer plat. Hierdoor lijkt het alsof je de crème nooit hebt gebruikt. Als je al fan bent van de Klairs Freshly Juiced Vitamin Drops, kun je die proberen te combineren met dit masker. De Vitamin E masker was namelijk oorspronkelijk ontworpen als aanvulling op de Vitamin Drops, omdat de vitamine E uit dit masker het effect van de vitamine C uit de Freshly Juiced Vitamin Drop versterkt voor een tweevoudig effect op je huid. Probeer het uit. Je zal wakker worden met een stralende en heldere huid.

Ik gebruik dit masker persoonlijk wanneer mijn huid behoefte heeft aan wat glans en leven. Dit masker brengt heel goed vocht in, dus ik gebruik het meestal in de koudere maanden, maar het werkt ook prima in de zomer. De textuur vinden de meesten nogal raar in het begin. Het voelt echt alsof je mona pudding aanbrengt op je huid. Maar ik vind dat juist leuk aan dit masker. Ik zou dit masker aanbevelen aan iedereen die lijdt aan een doffe huid, ongeacht je huidtype.
Let op: afhankelijk van de hoeveelheid crème die je aanbrengt, kan dit masker je huid er vet uit doen zien. Ik weet dat ik zei dat ik meestal geen vette maskers gebruik, maar dit is het enige masker in deze post die dat kan doen (ik ben gewoon zo dol op dit masker dat het me niet uitmaakt). Breng dit masker dus absoluut niet 's ochtends aan op je huid. Ik weet namelijk dat sommige mensen dat wel doen met slaapmaskers.

Re:p Nutrinature Ultra All Night Moisture & Relief Mask 

Re:p Nutrinature Ultra All Night Moisture & Relief Mask 

De Re:p Nutrinature Ultra All Night Moisture & Relief Mask is een zeer kalmerende en verzachtende nachtmasker. Het masker bevat anti-bacteriële en ontstekingsremmende Calendula, Tea Tree olie, en Witte munt om ontstekingen en irritaties te verlichten, en Niacinamide voor extra elasticiteit en verheldering. Het masker bevat ook Olijfolie om vocht in te brengen, Basilicum om de huid te hydrateren, en Citroenbalsem voor antioxiderende effecten.

Dit masker heeft een zeer lichte, gelachtige (groene) textuur die onmiddellijk in de huid absorbeert en de huid zacht en glad maakt. Ik gebruik dit masker wanneer mijn gevoelige huid uitslag krijgt (dat gebeurt soms zonder reden -.-). Dit masker verlicht mijn huiduitslag zeer snel overnacht. Ik raad je absoluut aan om dit te proberen als je ook last hebt van huiduitslag, irritaties of roodheid. Het helpt echt!

J. One Black Jelly Pack 

J. One Black Jelly Pack 

Het J. One Black Jelly Pack is een anti-aging nachtmasker met 7 krachtige antioxidanten. Het masker bevat Braam, Zwarte Komijn, Truffel, en Propolis extracten om de huid te hydrateren en te voeden, en Hyaluronzuur en Niacinamide om de doffe huid te hydrateren en te verhelderen. Dit masker heeft zeer goede verstevigende effecten en houdt de huid gezond en soepel.

Ik gebruik dit masker wanneer mijn huid er plat en dof uitziet en ‘plumping’ nodig heeft. Ik word altijd wakker met een zachtere, plump (er is hier geen nederlands woord voor) huid als ik dit masker gebruikt heb. De textuur van het masker zou ik omschrijven als een vloeibare gel. Het masker voelt een beetje plakkerig aan net na het aanbrengen, maar dat trekt snel in en vervaagt. Ik zou dit masker aanraden aan elk  huidtype.

E Nature Birch Juice Hydro Sleeping Pack

E Nature Birch Juice Hydro Sleeping Pack

Het E Nature Birch Juice Hydro Sleeping Pack is een zeer hydraterende nachtmasker met 74% Berkensap, Kamille extract, en Bakbanaan extract. Dit is een simpel masker en bevat geen onnodige ingrediënten.

De textuur van dit masker is extreem licht. Ik zou zeggen dat dit masker de lichtste textuur heeft van alle nachtmaskers die ik vandaag heb beschreven. Het is een lichte vloeibare gel dat direct intrekt en de huid hydrateert en verkoelt. Vanwege de lichte textuur en verkoelende effecten gebruik ik dit masker vooral in de zomermaanden wanneer mijn huid oververhit is. Het kalmeert mijn huid en houdt mijn huid gehydrateerd.
Dit masker wordt op de officiële website van E Nature aanbevolen aan alle huidtypes, maar persoonlijk vind ik dit te licht voor de droge huid, vooral in de winter wanneer de huid extra droog is. Als je een normale tot vette, gevoelige huid hebt, zou ik dit masker zeker aanbevelen. Maar als je echt een droge huid hebt, denk ik dat je misschien beter kunt kiezen voor een rijkere nachtmasker (misschien de Klairs Vitamin E Mask).

Laneige Water Sleeping Mask

Het Laneige Water Sleeping Mask is een hydraterende en kalmerende nacht masker. Het masker bevat de gepatenteerde Hydro Ionized Mineral Water formule van Laneige dat bestaat uit 6 hydraterende mineralen die geïoniseerd en gestabiliseerd zijn in water om sneller en dieper in de huid te dringen. Zink, Kalium, Calcium, Magnesium, Mangaan en Natrium hydrateren de huid en behouden een ideale hydratatieniveau om vochtverlies te voorkomen. Daarnaast is het masker verrijkt met een zogenoemde ‘sleepscent’ dat bestaat uit Oranje Bloem, Roos, en Sandelhout om de huid te helpen ontspannen en te kalmeren, en Abrikoos en Teunisbloem extracten om de vermoeide huid op te helderen en te zuiveren.

Ik gebruik dit masker voor dezelfde reden dat ik de E Nature Birch Juice Hydro Sleeping Pack gebruik. Wanneer mijn huid behoefte heeft aan hydratatie en kalmering, dan is dit het masker waar ik voor ga. Dit masker heeft ook een zeer lichte vloeibare geltextuur die snel intrekt en je huid hydrateert. Ik heb niet het gevoel dat dit masker echt iets anders doet dan hydratatie. Het voedt bijvoorbeeld niet ofzo. Ik gebruik dit masker puur voor hydratatie.
Ik denk dat alle huidtypen dit slaapmasker kunnen gebruiken, omdat het goed hydrateert. Maar als je last hebt van schilfers, dan kan je beter voor een rijkere nachtmasker gaan. Ik denk namelijk niet dat dit masker rijk genoeg is voor een schilferige huid. Ook als je gevoelig bent voor geuren zou ik dit masker afraden. De ‘sleepscent’ is namelijk redelijk sterk. Als je een soortgelijke nachtmasker wilt zonder al te veel geurstoffen, zou ik je de E Nature Birch Juice Hydro Sleeping Pack aanbevelen.

Dit waren mijn favoriete nachtmaskers. Heb jij ze al gebruikt? Laat het ons weten in de comments!

XXX- Soha

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter