• Lorem ipsum

Wat is vegan huidverzorging?

16 Apr 2020
door M. Toledo

Vegan huidverzorging is een verzamelnaam voor alle huidverzorgingsproducten waar geen dierlijke ingrediënten inzitten. Je kunt deze producten dus perfect gebruiken als je zelf een veganistische lifestyle volgt, probeert te volgen, of erin geïnteresseerd bent. Sommige mensen denken dat Korean skincare geen vegan huidverzorging kent. Niks is echter minder waar. Er zijn heel veel Koreaanse merken die vegan huidverzorging bieden. Sommige K-beauty merken zijn zelfs helemaal veganistisch.

Iedereen is anders. Iedereen heeft dus zijn eigen, unieke redenen om voor vegan skincare te kiezen. Misschien probeer je zo veel mogelijk plantaardig te eten, en wil je stapje voor stapje je skincare routine aanpassen en ook vegan maken. Dit kan door een vegan toner aan je routine toe te voegen, of je normale dagcrème te verwisselen voor een vegan variant. Gooi in ieder geval niet je huidige producten meteen weg als je erachter komt dat ze dierlijke ingrediënten bevatten. Vegan huidverzorging is immers een manier om bewuster met de planeet om te gaan, en daar hoort verspilling niet echt bij. 

De beste vegan huidverzorging

Je wilt graag een egale, gezonde en stralende huid. Maar je wilt geen dierenleed veroorzaken. Dan is het fijn om te weten dat er veel veganistische opties zijn! Je zorgt echt nét zo goed voor je huid met vegan huidverzorging als met huidverzorging die dat niet is. Er zijn ontzettend veel veganistische skincare ingrediënten die wonderen doen voor je huid. De lijst is enorm lang, maar dit zijn een aantal hele effective vegan ingrediënten die we willen uitlichten.

  • Squalaan (van bijvoorbeeld olijfolie)
  • Shea boter
  • Hyaluronzuur (die op diervriendelijke wijze is verkregen en daardoor vegan is)
  • Rijst-extract
  • Cacao boter
  • Centella Asiatica
  • Galactomyces Ferment Filtraat
  • Groene thee-extract

Cruelty free skincare

Niet alle hyaluronzuur is veganistisch. Vooral vroeger werd hyaluronzuur verkregen uit de kammen van hanen. Zielig, hé? Gelukkig is verreweg de meeste hyaluronzuur die tegenwoordig in huidverzorging wordt gebruikt wél veganistisch en dus ook cruelty free. Het is ook veel efficiënter en goedkoper om het op deze diervriendelijke manier te doen. Maar bijvoorbeeld rijst-extract is wél altijd veganistisch, en daarom zit het in veel vegan huidverzorging. Hoe dit komt? Omdat rijst ontzettend goed is voor je huid! We leggen je graag even uit waarom. 

Het buitenste vliesje van rijst, de rijstzemel, is heel voedzaam voor de huid. De olie en de extracten van rijstzemelen zijn onder andere rijk aan vetzuren, vitamine B en E, antioxidanten, verstevigende Q10 en linolzuur, een essentieel omega-6-vetzuur dat de huidbarrière versterkt, tegen vrije radicalen beschermt en een ontstekingsremmende werking heeft. Niet voor niks kom je het tegen in veel vegan huidverzorging. Wij hebben veel vegan en cruelty free producten in ons assortiment die rijk zijn aan rijst-extract.

De COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask is ontzettend populair onder skincare liefhebbers, of ze nou uitsluitend vegan huidverzorging gebruiken of niet. Het is een zeer milde, voedende formule die je kunt gebruiken als rijke nachtcrème maar ook als een vegan gezichtsmasker. Het werkt kalmerend en zorgt ervoor dat je wakker wordt met een zachte, egale huid. 

I'm From Rice Toner: 77,8% rijst-extract om de huid te hydrateren en te verhelderenKlairs Fundamental Ampul Mist: rijst, panthenol en groene thee, een voedende mist boordevol antioxidanten


De I'm From Rice Toner en de Klairs Fundamental Ampul Mist zijn ook hele goede keuzes. Ze maken ook gebruik van de geweldige effecten van rijst-extract om de huid te verhelderen, te hydrateren en te voeden.

Vegan huidverzorging is ook niet compleet zonder het beroemde ingrediënt shea boter. Shea boter is een veganistische boter die wordt gemaakt van de zaden van de Vitellaria paradoxa (de Afrikaanse shea-boom). Het wordt in vegan huidverzorging gebruikt als moisturizer en als emolliënt. Het heeft een regenererende, kalmerende uitwerking op de huid, en beschermt de huid tegen kwalijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en koude wind. Het is rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine A, E, F, quercetine en epigallocatechingallaat. 

Klairs Midnight Blue Calming Cream is een vegan nachtcrème die plantaardige hyaluronzuur en shea boter bevat. Ook zit er guaiazulene in, wat de huid kalmeert en herstelt. Het is een zeer voedende crème, maar omdat de textuur niet vet of plakkerig is past hij ook goed bij de onzuivere, vette huid die gevoelig is. Als je op zoek bent naar veganistische huidverzorging die nog lichter is, probeer dan de Purito Centella Unscented Recovery Cream. Deze maakt ook gebruik van de verzachtende, versterkende werking van shea boter, maar combineert het met een lichte crème die rijk is aan Centella Asiatica. Allebei natuurlijk, plantaardig en cruelty free.

Populaire vegan keus: Klairs Midnight Blue Calming CreamPerfecte veganistische skincare voor de gevoelige huid: Purito Unscented Recovery Cream
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter