• Lorem ipsum

Let's Talk: Sun Jae kreeg last van heftige rosacea

30 Mei 2021
door LW Editorial

Let's Talk is een gloednieuwe LW rubriek waarin we jullie, onze klanten, aan het woord laten! Met deze week Sun Jae (46). Ze had altijd een mooie huid, maar eind 30 kreeg ze ineens last van rosacea die steeds heftiger werd. Het kostte haar heel wat experimenteren om de juiste huidverzorging te vinden.

Hoi Sun Jae! Wil je ons kort iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Sun Jae, ik ben Zuid Koreaanse en ik ben geadopteerd toen ik nog een baby was. Ik woon sindsdien in België. Ik ben 46 jaar oud (leeftijd is maar een getal, toch?), en ik zit vaak onder de hondenharen dankzij mijn twee lieve hondjes. 

Dat klinkt cute! Wat voor huidtype heb je?

Ik ben Team Droge Huid! Tijdens de winter zowel vochtarm als droog. Ook heb ik rosacea. Kortom, ik heb echt de jackpot gewonnen. 

Wat probeer je uit je skincare routine te halen?

Mijn routine is vooral gericht op hydratatie en het kalmeren van mijn huid. Ik heb (nog) geen rimpels, alleen wat hele fijne lijntjes als ik lach. Ik heb alleen geen zin te stoppen met lachen, dus dat is geen oplossing!

Hoe leerde je over Korean skincare?

Hoe ironisch is het dat ik Koreaans ben en lange tijd niet wist wat Korean skincare was?! Een vriend leerde me erover. Hij stelde me wat producten voor en vertelde waar ik ze kon halen: Little Wonderland!

Je vertelde eerder over je rosacea. Hoe ging dat?

Het ontstond toen ik ouder werd. Ik had altijd een mooie huid: hele verfijnde poriën, perfecte teint. Mijn huid was een beetje droog maar niks waar een goedkope dagcrème niet tegenop kon. Ik had nooit acne. Toen ik eind 30 was, begon het allemaal. Ik kreeg last van rosacea die al gauw verergerde. Omdat ik Koreaans ben en dus geen hele bleke huid of blond haar heb, ben ik niet bepaald de gemiddelde persoon met rosacea. Tegen de tijd dat ik 40 was had ik echt een hekel aan mijn huid. Mijn gezicht zag er constant uit als een rode tomaat, behalve mijn voorhoofd. 

Mijn huid was rood, ik kreeg last van acne-rosacea, droge schilferende plekken en enorme poriën. Geweldig... :( Je kunt rosacea niet genezen, alleen behandelen en maar hopen dat je de symptomen onder controle kan houden. Ik bezocht meerdere dermatologen en kreeg allerlei verkeerde behandelingen. LED, laser, noem maar op. Het had vooral een positief effect op de bankrekening van de dermatologen, niet op mijn huid. Ik dacht echt dat ik verdoemd was. Ik was bang dat ik de rest van mijn leven met een schilferende, rode en pijnlijke huid zou rondlopen. Make-up hielp ook niet, want dan zag je de droge plekken alleen maar beter. Toen vond ik een hele fijne dermatoloog die voorstelde om eerst met een goedkope behandeling te beginnen. Ik kreeg twee vrij agressieve crèmes die alleen op recept te krijgen zijn. Dat hielp heel erg.

Hoe heeft Korean skincare je geholpen?

Ik gebruik nu Korean skincare sinds juni 2020, en sinds november volg ik echt een routine. Eerst nam ik het niet zo serieus; een routine met 10+ stappen was nogal een verandering voor me. Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wat het beste bij me past, maar ik zie al wel grote verschillen. Sinds november heb ik de crèmes van de dermatoloog niet meer gebruikt, en mijn huid is nog steeds een stuk minder rood. Mijn poriën zijn zeker een stuk minder opvallend, en mijn huid voelt gewoon zo heerlijk zacht. Ook is het fijn om te hebben geleerd dat een geweldig product niet per sé heel duur hoeft te zijn. 

De Korean skincare die ik gebruik is bijna allemaal heel mild en gebruikt weinig ingrediënten, zoals de COSRX Pure Fit Cica Toner, Laneige Cream Skin Refiner of de Sioris You Look So Young Night Cream. Ik denk dat Korean skincare er in slaagt om het beste uit simpele en natuurlijke ingrediënten te halen. Al met al is het een fantastische ontdekking voor me geweest. Na de resultaten gezien te hebben ben ik verslaafd!

Wat fijn om te horen! Heb je een bepaalde Holy Grail? Een product waar je niet zonder kan?

Momenteel is dat de A’Pieu Madecassoside Ampoule. Ik ben verslaafd aan toners maar deze ampoule is een wonder in een fles! Het hydrateert, kalmeert en verkoelt ook een beetje. Het wordt enorm snel door de huid geabsorbeerd.

Wil je wat skincare wijsheid of een tip delen met de LW community?

Jouw huid, jouw routine. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken, en dat is helemaal OK. Fouten maken hoort erbij, zo leer je. Het gaat om de reis, niet om het einddoel!

Heel erg bedankt voor het delen van je ervaringen, Sun Jae!
Reacties
Sylvia
31 Mei 2021
Mooi verhaal.
Laat een reactie achter