• Lorem ipsum

Koreaanse haarverzorging: Korean scalp treatment

22 Aug 2023
door Marta N.

De Koreaanse huidverzorgingsroutine is wereldwijd bekend en voor velen een dagelijks ritueel geworden. Een goed verzorgde huid is een gezonde huid, daarom besteden we zoveel tijd en zorg aan het samenstellen van de juiste routine met de juiste producten. Maar hoe zit het met je haar en hoofdhuid? Japanse hoofdhuidbehandelingen zijn in opkomst, maar de Koreaanse hoofdhuidbehandeling is net zo effectief en benadrukt het belang van een gezonde hoofdhuid voor gezonde lokken. Koreanen zijn het er over eens dat het verzorgen van hun hoofdhuid net zo belangrijk is als het verzorgen van je huid. Een gezonde en verzorgde hoofdhuid verbetert zowel het uiterlijk als de groei van je haar.

Wat is een scalp treatment?

Een hoofdhuidbehandeling richt zich op het revitaliseren van de hoofdhuid. De hoofdhuid wordt diep gereinigd met zachte ingrediënten om overtollig vuil, oliën, dode huidcellen en andere vervuilende stoffen te verwijderen. Dit helpt om de haarzakjes te ontstoppen, wat de haargroei bevordert en de algehele gezondheid van de hoofdhuid en het haar verbetert. Door vervolgens voedende producten te gebruiken, breng je de pH-waarde van de hoofdhuid in balans en zorg je voor voldoende vocht in de haarschachten voor gezonde en glanzende lokken. Regelmatig een hoofdhuidbehandeling in je haarverzorgingsroutine opnemen zal zowel het uiterlijk als de gezondheid van je haar verbeteren.

De hoofdhuid exfoliëren

De eerste stap in een Koreaanse hoofdhuidbehandeling is de dieptereiniging van de hoofdhuid. Hoewel het regelmatig reinigen van je hoofdhuid en haar met shampoo essentieel is, is af en toe een dieptereiniging nodig om de hoofdhuid te ontdoen van overtollige oliën, productophopingen en ander vuil. Door je hoofdhuid te scrubben en een speciale scalp scaler shampoo te gebruiken, bevorder je een gezondere haargroei en maak je de weg vrij voor voedingsstoffen die dan beter hun werk kunnen doen.

Scalp scalers zijn het antwoord van Korea op effectief exfoliëren en het behalen van een schone hoofdhuid. Hoewel een scalp scaler een populaire behandeling is in salons in Korea, is het een beetje moeilijk om op het vliegtuig te stappen en een afspraak te maken bij de plaatselijke kapsalon in Seoul telkens als je hoofdhuid wat extra verzorging nodig heeft. Veel Koreaanse haarverzorgingsmerken hebben echter alternatieven op de markt gebracht die je thuis kunt gebruiken (joepie).

Scalp scaling shampoos zoals de Aromatica Rosemary Scalp Scaling Shampoo en behandelingen als de Lador's Scalp Scaling Spa helpen de hoofdhuid te zuiveren door overtollige olie, vervuiling en dode huidcellen te verwijderen. Ze zijn meestal verrijkt met exfolianten zoals BHA om de hoofdhuid effectief, maar zachtjes te zuiveren zonder het haar teveel te ontdoen van vocht. Vette hoofdhuiden kunnen baat hebben bij één keer per week een dieptereiniging, terwijl drogere hoofdhuiden om de paar weken een dieptereiniging kunnen gebruiken. Het toevoegen van een scalp scaler aan je routine kan roos en haaruitval helpen voorkomen, de haargroei verbeteren en is super voor de algehele gezondheid van je hoofdhuid.

Tip: Voor extra diepe reiniging kun je voor de scalp scaler ook nog een scalp scrub gebruiken zoals de Aromatica Rosemary Scalp Scrub.

Shampoo en massage

De juiste shampoo kiezen is net zo belangrijk als de juiste gezichtsreiniger kiezen. Net als je huid heeft ook je hoofdhuid een pH-waarde die in balans moet zijn. Een diepe reiniging kan het haar van vocht ontdoen. Een shampoo met een gebalanceerd pH-waarde brengt het vochtgehalte weer in balans, terwijl je hoofdhuid en haar in optimale gezonde omstandigheden blijven. Een harmonieuze pH-waarde leidt tot een gezondere hoofdhuid en vermindert het risico op irritatie en roos. Je kunt een pH-gebalanceerde shampoo tijdens elke wasbeurt gebruiken, maar vooral na een exfoliërende behandeling.

British M's Kombucha Shampoo heeft een sub-zure formule (pH van 4,6) om de hoofdhuid en het haar tijdens elke wasbeurt in balans te brengen. Kombucha, of gefermenteerde thee, zit vol antioxidanten voor haarvoedende voordelen en een gezonde hoofdhuid. Andere shampoo's zoals de Lador Triplex 3 Natural Shampoo zijn geformuleerd met een pH-waarde die dicht bij die van de hoofdhuid ligt om de hoofdhuid en het haar ongestoord te verzorgen.

Het masseren van de hoofdhuid kan de haargroei zelfs stimuleren! Door jezelf een at-home massage behandeling te geven, verhoog je de bloedtoevoer naar de hoofdhuid en haarzakjes. Dit kan helpen om je haar te versterken en van binnenuit te voeden. Kies een zachte siliconen borstel zoals de Kundal Shampoo Brush om te masseren zonder het haar te beschadigen en wees voorzichtig om trekken en breken te voorkomen.

Haar conditioners en maskers

Het gebruik van een conditioner of haarmasker is essentieel in de volgende stap van je routine. Dit zal het essentiële vocht opnieuw in de haarschachten brengen dat tijdens de vorige stappen is verwijderd of nog niet is aangevuld. Door de vochtgehalte van het haar te herstellen wordt het gladder, glanzender en makkelijker door te kammer. Dit voorkomt ook pluizen en helpt je haar in model te blijven. Kies de Aromatica B5+Biotin Fortifying Conditioner voor die extra krachtige kick of de Lador Hydro LPP Treatment voor de ultieme hydratatie. Hoewel we aanraden om bij elke wasbeurt een conditioner te gebruiken, kun je na het gebruik van een scalp scrub en scaler beter kiezen voor een intensievere verzorging in de vorm van een haarmasker.

Voor vettere hoofdhoofdtypes kan een te zware conditioner soms ervoor zorgen dat het haar sneller vet wordt. Vermijd daarom altijd de hoofdhuid bij het aanbrengen van conditioners en haarmaskers. Koreaanse vinegar treatments zoals de A'pieu Raspberry Vinegar Hair Treatment of de Nard Hair Plus Water Treatment zijn de perfecte lichtgewicht alternatieven voor wie extra verzorging nodig heeft.

Haar en hoofdhuidverzorging voor na het douchen

Hoofdhuid tonics en serums

Zoals je nu waarschijnlijk wel doorhebt, is een evenwichtige pH-waarde de sleutel tot een gezonde hoofdhuid. Om een harmonieuze omgeving voor je hoofdhuid te bevorderen, zijn Koreaanse hoofdhuid tonics en serums een geweldige stap om je hoofdhuid te verzorgen nadat je uit de douche bent gestapt.

Voor een droge hoofdhuid kan een geschikte hoofdhuid tonic helpen jeuk te verlichten, terwijl andere hoofdhuid tonics helpen het haar te versterken en haaruitval te voorkomen voor mensen met dunner wordend haar, zoals de Kundal Scalp Anti-Hair loss Tonic. Tonics zijn een lichtgewicht aanvulling op de hoofdhuidbehandeling om het haar vanuit de wortel te voeden, te versterken en te verzorgen. Een hoofdhuidserum zoals de British M Regenall Energy Booster is ook een toppertje voor diegenen die hun haar vaak kleuren en bescherming nodig hebben tegen verdere beschadiging.

Leave-in behandelingen

Met al die aandacht voor de hoofdhuid is het makkelijk om je te verliezen in het proces en je lokken te vergeten. Het gebruik van een leave-in behandeling is echter een persoonlijke keuze op basis van je haartype en de resultaten die je wilt bereiken. Gebruik de British M Curl Cream als je krullend haar hebt dat hydratatie nodig heeft, of voeg de Aromatica Quinoa Protein Hair Ampoule toe om je haar te versterken en het elastischer te maken. Voor ultieme gladheid en krachtig herstelvermogen kies je de Lador Keratin Power Glue Keratine Ampoule.

Haaroliën en serums

Net als bij de stappen van de huidverzorgingsroutine, kun je je scalp treatment eindigen met het zwaarste product, een haarserum of olie. Haarolie zal helpen om al het vocht in de lokken op te sluiten en pluis te voorkomen. Vermijd echter om de haaroliën of serums op je hoofdhuid aan te brengen, want dit kan productophoping veroorzaken en de hoofdhuid vetter maken. Koreaanse haaroliën en serums bevatten de beste ingrediënten en zullen je haar in een mum van tijd transformeren. Een van de cultfavorieten is de British M Annatto Hair Oil die beschadigd haar herstelt. De haarserums van Mise en Scene zijn momenteel bestsellers in Korea.

Naast de fascinerende rituelen en innovatieve producten zijn de Koreaanse hoofdhuid- en haarverzorging diep geworteld in culturele tradities die draaien om harmonie en balans. Een evenwichtige pH-waarde en het inbrengen van vocht zijn de twee belangrijkste doelen van Koreaanse haarverzorging. Door je te richten op de juiste verzorging, te beginnen bij de hoofdhuid, zul je merken dat je haar er gezonder uitziet, gezonder aanvoelt en sterker wordt. Het behouden van een gehydrateerde coupe zal ook helpen bij het behouden  van langdurige stylingresultaten en minder grijpen naar de droogshampoo of haarspray. Hierdoor doorbreek je de cyclus van het gebruik van te veel stylingproducten die sneller kunnen leiden tot product opbouw en resulteren in een geïrriteerde of overmatig vette hoofdhuid.

Check onze aanbevelingen voor je at-home scalp treatment in de blog of browse door ons haarverzorgingassortiment en stel een persoonlijke hoofdhuid- en haarroutine samen. Nadat je je hoofdhuid en haar hebt verwend met een geweldige thuis-wellness-sessie, moet je er ook voor zorgen dat je je haar de goed beschermt. Bekijk onze blog over hoe je je hoofdhuid en haar kunt beschermen tegen de zon, zodat je het hele jaar door gezond haar hebt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter