• Lorem ipsum

Love Yourself: Skincare als een belangrijk self-care ritueel

23 Feb 2023
door Marta N.

Februari is de maand van self-care bij Little Wonderland.

De tijd nemen om van jezelf te houden klinkt misschien eenvoudig, maar in ons drukke leven staat self-care vaak bovenaan de lijst als het gaat om de dingen die vergeten of overgeslagen worden. Self-care is een noodzaak, geen beloning. We moeten bewust de tijd nemen om voor ons lichaam en onze geest te zorgen.

Actief bezig zijn met self-care heeft zoveel positieve invloed op je welzijn, van het verminderen van stress en gevoelens van frustratie tot het vergroten van energie en geluk. Het kan ook een belangrijke rol spelen als coping-mechanisme voor mensen die lijden aan een psychische aandoening.

De self-care journey van iedereen is anders en persoonlijk, voor de één komt het in de vorm van een dagelijkse wandeling, terwijl een ander het bijhouden van een journal rust brengt. Maar, wist je dat skincare ook self-care kan zijn? Het doorlopen van je K-Beauty routine kan rustgevend zijn voor lichaam en geest.

Mental health journaling

Skincare and Mentale Gezondheid

 Hoewel het uitdagend kan zijn om aan self-care te doen als je niet zo lekker in je vel zit, is het belangrijk om ondersteunende self-care routines samen te stellen en je eraan te houden. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit een positieve invloed heeft op onze hersenen en ons geestelijk welzijn.

Je self-care routine kan fluctueren met hoe je je voelt, soms voelt het reinigen van je gezicht als het beklimmen van de Mount Everest, terwijl je op andere momenten de energie zult vinden om alles uit de kast te halen. Het gaat hier niet om de producten of het aantal stappen, maar om het komen opdagen voor jezelf.

Door te komen opdagen en consequent de tijd te nemen voor self-care door middel van een huidverzorgingsroutine, kan het een meditatief momentje worden. Zo creëer je een ondersteunende routine voor je huid, lichaam en geest. Doen wat goed voelt, de stress van je af laten vallen en je alleen op jezelf concentreren is hier de key. Zo'n routine kan voorkomen dat slechte gedachten en zorgen in een neerwaartse spiraal terechtkomen.

Het kan enige tijd duren om een self-care routine te vinden die voor jou werkt, daarom zijn geduld, flexibiliteit en empathie voor jezelf iets dat je tijdens het hele proces niet mag vergeten. Het is belangrijk om een ritueel te vinden die goed voelt voor jou, en alleen voor jou. Zodra iets stressvol of frustrerend wordt of angst veroorzaakt, moet je het laten vallen.


Self care happiness

Self-care is een van de puurste vormen van self-love en het zorgen voor jezelf. Het actief tijd besteden aan self-care hoort niet te worden gezien als luxe, maar een noodzaak waar we allemaal de tijd voor nemen. Als je worstelt met je mentale gezondheid, voelt self-care niet altijd als een gemakkelijke zaak, maar je verdient het om voor jezelf te zorgen, ook al kost het soms veel moeite.

Door te leren om voor je huid te zorgen, kun je ook leren om jezelf en je welzijn op de eerste plaats te zetten. En wie weet, misschien kan huidverzorging de eerste stap zijn op een pad naar grotere self-care routines in het leven.

Hoe heeft een huidverzorgingsroutine jouw leven beïnvloed?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter